Esim - Pilietinis karas ir kitos aktualijos
Login:
Password:

Forgot password Register

Article

Blynas


Redactor

24


34
Pilietinis karas ir kitos aktualijos (Old article)
Posted 11 years ago by
Blynas    
Report


Brangūs tautiečiai.

Matau, atėjo sunkus apsisprendimų metas. Iškeltas klausimas dėl pilietinio karo, daug barnių ir asmeninių ambicijų nuodija mūsų visuomenę. Pabandysiu apžvelgti esamą situaciją remdamasis savo patirtimi ir žiniomis (Secura, Primera ir RL) ir padėti jums atrasti naujas perspektyvas. Jei trumpai apie mane - pradėjęs nuo narystės Are (iš kur išėjau nustojus dalinti davinius visiems, nepaisant to, kiek aukso esi priaukojęs), pabuvau kurį laiką LKP2 nariu, kur vėliau TonyMontana buvau paskirtas vadu. Išėjau dėl betvarkės. Dabar esu vienas EDK (buvusio WDK) vadų, Primeroje esu vienas N1K (šiuo metu didžiausias ir stipriausias Elite būrys) vadų, ilgalaikis vyriausybės narys. Iš anksto atsiprašau už teksto sieną.

SITUACIJA DABAR


Kaip turbūt visi žinote, naujai Prezidento pastą užėmęs Hateriz pradėjo permainas valstybėje nuo valstybinių karinių būrių LKP ir LKP2 reorganizacijos (paprastumo dėlei toliau vadinsiu juos tiesiog LKP). Todėl dabar LKP nariai siekia nušalinti prezidentą, panaudodami ir pilietinį karą.

Panagrinėkim priežastis.


Teorija


Pradėkime nuo to, kad TonyMontana ir SscorpioN valdymo laikais atsirado taip vadinama Bonus sistema. Kiekvienas paaukojęs tam tikrą kiekį aukso gaudavo papildomas privilegijas:

25g - (*) - Gauna papildomus food ir weapons už namą (125 hits).
100g - (*) (*) - + pusę davinio ne misijų dieną. (jei turi namą tai 15food ir 75 q1 weps)
250g - (*) (*) (*) - Svarbių misijų metu bus duodami papildomai 50 Q3 weapons. +dovana iš MU estate.
500g - VIP - Kasdien full davinys. (155hits)
1000g - ELITE - Kasdien full davinys + 30 Q3 ginklai (155hits)


Statistika


Viso buvo suaukota 4128,45 g. Vidutiniškai per aukojusį narį tai buvo 61,62 g. Trumpa apžvalga daugiausiai suaukojusių - 2 paaukojo virš 500 g (vienas jų ernie, keliom dienom pasivaidenęs CP poste), 3 nariai paaukojo 250 g, 3 nariai 100 g, 27 nariai 25 g ir daugiau. Viso aukojusių - 67.


Istorija


Natūralu, kad privilegijuotame būryje būdami žmonės tikėjosi, kad gyvens kaip inkstai taukuose. Ilgą laiką taip ir buvo - šaudė kiekvieną dieną, stiprėjo kasdien ir didžiavosi tuo, kad yra LKP. Tačiau kartu su tuo prasidėjo ir narių nesiskaitymas su vadais. Kartais tai būdavo itin griežtas ir nepagarbus priklausančio davinio reikalavimas iš privilegijuotųjų, o kartais tai buvo atviras vadų siuntinėjimas velniop (sušvelninu situaciją ). Kai kurie nariai net nedirbo būrio įmonėse, nors davinius gaudavo. Kas dar blogiau - esami vadai buvo taip užsiėmę darbu, jog nematė tame nieko blogo.


Analizė


Būrio ir KAM įmonės (jas tvarkė exCP ernie) buvo tvarkomos itin nekompetentingai - kai kuriose darbuotojų trūko, nes nebūdavo laiku įdedami RAW ar litai atlyginimams (ko pasekoje darbuotojai išeidavo), o kai kuriose dirbo po 8 žmones, kas produktyvumą (darbuotojo efektyvumas yra apibrėžiamas matematine formule, ją galit rasti e-Sim wiki), kad gaminamos produkcijos kaina buvo aukštesnė, nei pirkti #setrade (juodoji rinka, kur prekiaujama be mokesčių ).

Natūralu, kad taip valdant įmones, narių suneštas auksas niekaip negalėjo būti panaudotas pakankamai efektingai, kad aprūpintų LKP bent jau elementariais daviniais. Jau ir taip neįmanoma kasdien šaudyt pagal žaidimo mechaniką (pats sau davinį užsidirbi per ~2,5 d), o apie padidintus davinius davinius net nekalbu. Atsipirkti ir nekaboti ant valstybei kaklo tie gaunantys davinius galėjo gauti tik tada, jei jų auksas būtų investuotas į ilgalaikę grąžą duodančius verslus. Tuo tarpu visas auksas buvo prašaudytas (grubiai, nes įmonių tikrai yra nepakankamai/jos blogai paskirstytos).


Išvados


Todėl dabar turime situaciją, kuomet suaukoto aukso nėra, priaukojusiems buvo pridalinta pažadų, kurių išpildymas valstybei kainuoja nenormaliai dideles sumas. Ir dar tas turtas yra prastai valdomas.

Man akivaizdu yra viena - privilegijos turi būti nutrauktos, nesvarbu, kiek aukso buvo suaukota. Ką daryti su paaukotu auksu? Yra keli galimi variantai:
1. Aukos pamirštamos, pažadai pamirštami (nes ne dabartinis CP juos davė ) ir toliau LKP pratęsia savo gyvavimą stengiantis kaip galima geriau išnaudoti KAM/LKP įmones ir sumažinant iki minimumo jų išlaikymo kainą valstybei;
2. Paskaičiuojamas nario buvimo LKP laikas, padalinamas iš 2 - tiek kartų būtų narys gavęs davinį kitame MU. Kiti daviniai, kurie gauti tada, kai pats jų žaidėjas tikrai neužsidirbo, turi būti suskaičiuoti pinigine išraiška ir palyginta su aukota suma. Jei aukota suma yra didesnė, tai užrašyti kaip valstybės skolą ir vienu aukščiausių prioritetų ją reikia atidavinėti.

Manau antrasis būdas yra humaniškesnis ir, jei sąžiningai, nemanau, kad tokiu būdu valstybė bus daug skolinga MU nariams. Jei bus išvis skolinga.


Ką daryti? Ar mums reikia pilietinio karo?


Primenu, kad pilietinio karo būdu LKP bando susigrąžinti savo gerą gyvenimą mūsų visų sąskaita. Taip, dauguma jų yra elitiniai kariai, turi daugiausiai jėgos ir t.t. Bet ar jie verti tiek mūsų pinigų? Nemanau. O ir pilietiniam karui bus išleista 113,8 g. Mano supratimu, tai visai nereikalingas aiškinimosi būdas. Siūlau visiems suspaudyti mygtuką "Loyalists" ir bandyti aiškintis viską diskusijos būdu, nes šalies draskymasis iš vidaus ne tik kad silpnina mus pačius, bet dar ir mūsų įvaizdį aljanso ir priešų tarpe. Ar mums tikrai reikia save tiek silpninti vien tam, kad LKP nariai (jų daug ir jie labai aktyviai kovoja už savo privilegijas - balsavę beveik vien jie) išliktų privilegijuoti? Nemanau.

Agituoju jus apsieiti be civilinio karo ir paraginti iš naujo sėsti prie derybų stalo LKP vadus ir mūsų turimą CP. Jo metodai žiaurūs ir drastiški, bet tikslas iš esmės yra geras - atiduoti pinigus administruoti privatiems būriams, nes jie auksą panaudoja kur kas efektyviau, nei valstybinis - ką mes ir matome šiandien.

Ačiū tiems, kas perskaitė šią teksto sieną. Ir dar labiau - tiems, kas bent jau pabandė suprasti situaciją

Sėkmės,
Blynas

Next article:
Seimas (10 years ago)

ESim
or
Register for free:
Only letters, numbers, underscore and space are allowed (A-Z,a-z,0-9,_,' ')
Show more

By clicking 'Sign Up!', you agree to the Rules and that you have read the Privacy Policy.

About the game:


USA as a world power? In E-Sim it is possible!

In E-Sim we have a huge, living world, which is a mirror copy of the Earth. Well, maybe not completely mirrored, because the balance of power in this virtual world looks a bit different than in real life. In E-Sim, USA does not have to be a world superpower, It can be efficiently managed as a much smaller country that has entrepreneurial citizens that support it's foundation. Everything depends on the players themselves and how they decide to shape the political map of the game.

Work for the good of your country and see it rise to an empire.

Activities in this game are divided into several modules. First is the economy as a citizen in a country of your choice you must work to earn money, which you will get to spend for example, on food or purchase of weapons which are critical for your progress as a fighter. You will work in either private companies which are owned by players or government companies which are owned by the state. After progressing in the game you will finally get the opportunity to set up your own business and hire other players. If it prospers, we can even change it into a joint-stock company and enter the stock market and get even more money in this way.


In E-Sim, international wars are nothing out of the ordinary.

"E-Sim is one of the most unique browser games out there"

Become an influential politician.

The second module is a politics. Just like in real life politics in E-Sim are an extremely powerful tool that can be used for your own purposes. From time to time there are elections in the game in which you will not only vote, but also have the ability to run for the head of the party you're in. You can also apply for congress, where once elected you will be given the right to vote on laws proposed by your fellow congress members or your president and propose laws yourself. Voting on laws is important for your country as it can shape the lives of those around you. You can also try to become the head of a given party, and even take part in presidential elections and decide on the shape of the foreign policy of a given state (for example, who to declare war on). Career in politics is obviously not easy and in order to succeed in it, you have to have a good plan and compete for the votes of voters.


You can go bankrupt or become a rich man while playing the stock market.

The international war.

The last and probably the most important module is military. In E-Sim, countries are constantly fighting each other for control over territories which in return grant them access to more valuable raw materials. For this purpose, they form alliances, they fight international wars, but they also have to deal with, for example, uprisings in conquered countries or civil wars, which may explode on their territory. You can also take part in these clashes, although you are also given the opportunity to lead a life as a pacifist who focuses on other activities in the game (for example, running a successful newspaper or selling products).


At the auction you can sell or buy your dream inventory.

E-Sim is a unique browser game. It's creators ensured realistic representation of the mechanisms present in the real world and gave all power to the players who shape the image of the virtual Earth according to their own. So come and join them and help your country achieve its full potential.


Invest, produce and sell - be an entrepreneur in E-Sim.


Take part in numerous events for the E-Sim community.


forum | Terms of Service | Privacy policy | Support | Wikia | Alpha | Luxia | Primera | Secura | Suna | Xena | Mega | Arcadia | esim political game
PLAY ON