Esim - II. insider - potrebujeme bojovnikov!
Login:
Password:

Forgot password Register

Article


41
II. insider - potrebujeme bojovnikov! (Old article)
Posted 11 years ago by
Dimitru Osraldescu    
Report


Mili moji.

Vyuzivam moment nikym nerusenej vecere a opat raz pisem aj nieco ine ako reakcie na skype, IRC alebo v komunikacii cez PM alebo shouty. Januar je turbulentnejsi ako sa zdalo, avsak koniec volebneho obdobia sa blizi a ja sa tesim na zasluzeniu penziu s limuzinou, ochrankou a hotelom niekde na karibskej plazi, obklopeny aspon 20 mladymi sekretarkami. Dovtedy vsak mame este zopar dni a je tu zopar dolezitych veci, ktore vam chcem polozit na srdce. Alebo nie, chcem, aby ste si ich zapisali za usi a vstepili do hlav, pretoze vam mozu byt velmi osozne.


1. Potrebujeme bojovnikov!

Mantra cislo jeden. Opakujte si ju dovtedy, az nou budete zit. Hlavnym problemom nasej krajiny je (a tak trochu aj pricina posmeskov zvonku), ze hned ako niekto nasetri zopar goldov, chce hned vlastnu firmu. Lenze dotycny si neuvedomi, ze tu nie je v Erepublik a nefunguje tu manazerska praca. Ze na firmu treba trh, suroviny a najma zamestnancov. A na Slovensku sotva najdete jedno, druhe i tretie.

- Trh je alfou a omegou volneho podnikania, ponuky i dopytu. A v neposlednom rade ma z neho aj prijem stat vo forme dani. Kedze slovensky trh neexistuje, je pre nas prvoradou nezavislost od Madarska a vytvorenie trhu. A ako ziskame nezavislost a trh? Musime si ich vybojovat zbranami a kazdodennym mlatenim do nepriatela. Urcite si ho nevypodnikame zivoriacimi firmickami.

- Zamestnancov preto najdete o to tazsie. Kedze chce kazdy podnikat, niet koho zamestnavat a potom sa hraci natahuju o kazdu zivu dusu, pripadne multacia. Jedno horsie ako druhe.

- Realitu so surovinami poznate. Zufale vykriky na skype alebo v shoutoch: "Ma niekto iron? Surne, surne!"

Zavedenie equipmentu sa napokon ukazalo byt velmi bystrim tahom zo strany adminov (aj ked neviem, do akej miery umyselnym). Podporuje totiz hracov, ktori sa chcu sustredit na boj namiesto podnikania. Pretoze ked bojujete, mate najvacsiu sancu ziskat rozne predmety, ktore bud vylepsia vase bojove vlastnosti, alebo ich mozte vyhodne predat. Niekedy velmi vyhodne.

Predmety ziskate aj pozyvanim novych hracov do hry. Takze do toho! Ale nemultacit, lebo za to je velmi rychlo permaban. Admini tejto hry nie su na hlavu padnuti a nemilosrdne vas poslu do vecnych lovist. Ak ste napriklad doma za jednym pocitacom dvaja, moze si vytvorit druhy ucet (aj ako refa) s tym, ze ho nahlasite cez tento formular . Ale ziadne transakcie medzi oboma uctami. Ziaden gold, peniaze, ci predmety.

A teraz zopar tipov, ako spravne bojovat a profitovat z toho:

- Ak chcete ziskat nejaky predmet (od q1 do q4), dbajte o to, aby ste sa v bitke umiestnili medzi troma najlepsimi. Idealne su epicke bitky s velkym mnozstvom damage. Pretoze predmety padaju podla poctu hitov. Mozte si to porovnat na tychto dvoch aktualnych prikladoch: Presov ako pomerne nepodstatna bitka a Central Croatia ako epicka bitka . Cize 52 predmetov oproti 297, samozrejme aj pri inej kvalite. Blizsie info o pravdepodobnosti ziskania equipmentu najdete TU (v AJ).

- Cize oplati sa investovat do zbrani a giftov a rozumne nalozit damage. Samozrejme, nic sa vam nestane, ked ziskate nejaku tu BH medailu. Jej ziskom zvysujete sancu na predmet vyssej kvality. Cize nieze nasekate a vypnete e-sim. Nasekate cca 2/3 damage a zvysok si nechate na koniec, idealne na poslednu minutu. BH si strazte. Nech sa nam nestava, aby v nasich bitkach zbierali medaile kadejaki zahranicni BH hunteri. V neposlednom rade z nich mate po 5 goldov.

- Naucte sa pouzivat minimalne skype, v lepsom pripade IRC. Pretoze takto mate vybornu sancu sa skoordinovat, respektive dohodnut s velenim a inymi hracmi. Nas IRC kanal je #secura.svk. Skvely clanok o nom vidal CoviD_X . V dolezitych bitkach sa budeme presuvat na IRC a koordinovat tam, pretoze tento system poskytuje vyssi stupen organizovanosti ako skype.

- Ti, ktori mate damage v zalohe a nemienite v danom kole ziskat BH, cakajte s bitim do poslednych minut! V pripade, ze nepriatel nema overkill (cize bitka sa neda zvratit kvoli vysokemu damage na opacnej strane), cakajte do dalsieho kola!

- Rozumne vyuzivajte buffy. Niekto tvrdi, ze buffy su neefektivne, ja vsak tvrdim pravy opak. Predtym, ako ich pouzijete, sa dobre (ale ozaj dobre) zasobte zbranami, jedlom a giftami. V pripade, ze idete bit s q5 tankami, si aktuvujte aj "tank" buff. Odporucane mnozstvo zasob: 350-400 zbrani, 30 q5 chlebov (45 s q5 domom), 30 q5 giftov.
Buffy vyuzite vzdy tak, aby ste mohli bit 2 dni. Cize idealne pre bitku, ktora vecer zacne a konci na dalsi den poobede. V takom pripade vybite v prvy den cely food a gift limit a az na druhy si aktivujte aj vacations a spa, nech mozete dat 2x damage prveho dna. Takto buffy vyuzijete naplno.

- Kazdy, kto chce bojovat a zaroven pomoct krajine, ma prilezitost zamestnat sa vo firmach legii. Divizia 1 aktualne ponuka plat 10 q5 chlebov + q1 zbrane adekvatne vyske economy skillu. Budte patriotmi a pomozte krajine!

- 28.1. vznikla nova tretia divizia Slovenskych legii . Tato po byvalej akademii (teraz Slovenske legie, divizia II) prevzala ulohu naboru novacikov. Jednotka je na urovni novice, vstup 5g s tym, ze dalsi upgrade (min. na regular) jednotky hraca nebude stat ani halier. Cize vsetci novacikovia, ci hraci bez vojenskej jednotky - vyuzite prilezitost a vstupte do divizie c. III,


2. Hospodarenie

Na tomto mieste by som uviedol zopar viet k nemiestnym vyjadreniam istej iniciativnej entity , ktora z nejakeho len jej znameho dovodu velmi rada konspiruje a obvinuje vedenie statu z korupcie a zneuzivania pravomoci ci vladnych organizacii.
Takze, aby bolo jasne: Ti, co ma poznate, viete, ze som v podstate zakladatelom tejto komunity. Spolu s hracmi gabberattack , Deph a Lawyee sme investovali dobru davku vlastnych RL penazi do nakupu goldu a do vybudovania infrastruktury a tienovej ekonomiky (kedze trh neexistuje). Z tychto penazi sa pozakladali prve q5 firmy, vytvorili pracovne miesta, zalozili a upgradovali legie. Vdaka tymto peniazom a hracom teraz fungujeme ako komunita a vzhladom na skutocnost, ze nedisponujeme vlastnou krajinou, mame schopnu uroven organizovanosti. Vsetci do jedneho stale robime za 15 q5 chlebov denne. Preto mi pripada groteskne obvinovat kohokolvek zo zakladatelov alebo vedenia komunity z podobnych precinov. Kedze tymto ludom ide v prvom rade o osud nasej krajiny. Z mojho pohladu ma prave toto naplna skutocnou zabavou z hry.

Ked uz sme pri majetku, ktory sme venovali statu, rad by som spomenul, ze jednotka SSL je konecne na urovni elite.
Dolezite: SSL moze vyuzit kazdy z vas, kto sa chysta tankovat s buffmi! Za tymto ucelom do nej moze na 3 dni (3 preto, lebo engine hry nedovoli pocas tejto doby navrat do vlastnej alebo inej jednotky) vstupit a vyuzit 20 percentne zvysenie damage. Pomozete tak ako sebe, tak aj krajine. A je to samozrejme zadarmo. V pripade permanentneho vstupu treba zaplatit 50g, tolko stoji rozsirenie o jedno miesto.


3. Kongres

Nas skvely kongres sa opat raz vyznamenal. Este pred uzavretim (hore uvedenej bitky) v Central Croatia sme boli poziadani vyhlasit Madarsku co najrychlejsie vojnu. Co najrychlejsie znamena do 10 minut. Samozrejme, ze nam to trvalo celu hodinu a pol . A to v case okolo piatej hodiny, kedy by nemal problem byt pre hraca online. Uvedomte si, ze tymto desnym lajdactvom skodite nielen krajine, ale nas vystavujete na posmech celej aliancii. Madari schvalili vojnu Chorvatsku do osmych minut.

Skoda, ze v tejto hre nie su mozne virtualne tresty, inak by som nechal kongresmanov pravidelne mlatit trstenicou. Uvedomte si, ze tu nemame ziadnu demokraciu. Jednoducho si ju tu nemozeme dovolit. Slovensko je v sucasnom stave vojenska diktatura a ak chceme prezit, tak nou musi aj (nejaku dobu) zostat. Takze apelujem na sefa nasej (chvalabohu) jedinej strany , aby sa nabuduce nenechal zastrasovat a vydierat entitami, ktore sa do kongresu chcu dostat len preto, aby si to vyskusali, alebo pre lepsi pocit z hry. Uvedomte si, ze za moc ci kompetenciami sa plati zodpovednostou. Ak sa chcete niekam dostat (co zasa nie je problem, lebo radi medzi sebou prijeme novych), pocitajte s povinnostami. Pluralita je v realite super vec, tu je nam vsak na ceste k samostatnosti prd platna. This is Sparta! A nie nejaky holubnik...

Takze vela zdaru a vas Dimitru sa uz tesi na prezidentsky dochodok




Btw, ak mate nejake nevyjasnene otazky alebo temy, piste prosim do comemtov pod tymto clankom. Kompetentni ludia z vedenia krajiny sa vam na ne budu snazit uspokojivo odpovedat.



Previous article:
Prvy insider - konecne! (11 years ago)

Next article:
Velke casy a rozlucka s januarom (11 years ago)

ESim
or
Register for free:
Only letters, numbers, underscore and space are allowed (A-Z,a-z,0-9,_,' ')
Show more

By clicking 'Sign Up!', you agree to the Rules and that you have read the Privacy Policy.

About the game:


USA as a world power? In E-Sim it is possible!

In E-Sim we have a huge, living world, which is a mirror copy of the Earth. Well, maybe not completely mirrored, because the balance of power in this virtual world looks a bit different than in real life. In E-Sim, USA does not have to be a world superpower, It can be efficiently managed as a much smaller country that has entrepreneurial citizens that support it's foundation. Everything depends on the players themselves and how they decide to shape the political map of the game.

Work for the good of your country and see it rise to an empire.

Activities in this game are divided into several modules. First is the economy as a citizen in a country of your choice you must work to earn money, which you will get to spend for example, on food or purchase of weapons which are critical for your progress as a fighter. You will work in either private companies which are owned by players or government companies which are owned by the state. After progressing in the game you will finally get the opportunity to set up your own business and hire other players. If it prospers, we can even change it into a joint-stock company and enter the stock market and get even more money in this way.


In E-Sim, international wars are nothing out of the ordinary.

"E-Sim is one of the most unique browser games out there"

Become an influential politician.

The second module is a politics. Just like in real life politics in E-Sim are an extremely powerful tool that can be used for your own purposes. From time to time there are elections in the game in which you will not only vote, but also have the ability to run for the head of the party you're in. You can also apply for congress, where once elected you will be given the right to vote on laws proposed by your fellow congress members or your president and propose laws yourself. Voting on laws is important for your country as it can shape the lives of those around you. You can also try to become the head of a given party, and even take part in presidential elections and decide on the shape of the foreign policy of a given state (for example, who to declare war on). Career in politics is obviously not easy and in order to succeed in it, you have to have a good plan and compete for the votes of voters.


You can go bankrupt or become a rich man while playing the stock market.

The international war.

The last and probably the most important module is military. In E-Sim, countries are constantly fighting each other for control over territories which in return grant them access to more valuable raw materials. For this purpose, they form alliances, they fight international wars, but they also have to deal with, for example, uprisings in conquered countries or civil wars, which may explode on their territory. You can also take part in these clashes, although you are also given the opportunity to lead a life as a pacifist who focuses on other activities in the game (for example, running a successful newspaper or selling products).


At the auction you can sell or buy your dream inventory.

E-Sim is a unique browser game. It's creators ensured realistic representation of the mechanisms present in the real world and gave all power to the players who shape the image of the virtual Earth according to their own. So come and join them and help your country achieve its full potential.


Invest, produce and sell - be an entrepreneur in E-Sim.


Take part in numerous events for the E-Sim community.


forum | Terms of Service | Privacy policy | Support | Wikia | Alpha | Luxia | Primera | Secura | Suna | Xena | Mega | Arcadia | esim political game
PLAY ON