Esim - Upoznajte region i širu okolinu oko sebe 2.dio
Login:
Password:

Forgot password Register

Article


17
Upoznajte region i širu okolinu oko sebe 2.dio (Old article)
Posted 11 years ago by
Handsome Rob    
Report


Nastavljam tamo gde sam stao.
1.MAKEDONIJA
Naš južni komšija je na žalost nemoćan da pruži jači otpor Grčkoj.U zadnje vreme postojao je odredjeni NAP izmedju Makedonije s jedne strane i Grčke s druge.Da li je istekao ili je došlo do kršenja uslova iz samog NAP (dogovor o nenapadanju) autoru teksta nije poznato.Razočaravajuća je činjenica da ipak nema toliko makedonskih igrača ili da su se razbežali po esvetu, za razliku od nekih drugih igrica, gde predstavalju silu za respekt.Nadam se da će se ovo promenti, a dok se to ne desi naša južni komšija je Grčka, a sve se više priča o postojanju NAP izmedju Rumunije, Srbije , Grčke i još par zemalja, a ta informacija će zvanično biti objavljena u novinama predsednika Srbije kad bude bila spremna za izlazak u javnost.No kako god, Makedonci imaju regiju visoke produktivnosti na žito u Pelagoniji koja spada u top 5 regija na svijetu po produkciji žita i hljeba.Pored toga poseduju i regiju srednje produkcije na dijamante.
tužna slika

2.CRNA GORA
Đetići se drže na mapi za sad.Jedno vrme su bili pod okupacijom Grčke s kojom imaju granicu u regiji Bar, ali su zahvaljujući intervenciji srpskog političkog vrh crnogorske regije vraćene pod njihovo vlasništvo.Crna Gora je jedna od malobrojnih zemalja na serveru.Interesantno je da prema očitavanjima sa karte Crna Gora nema granicu sa Italijom!?
Crna Gora kao i druge zemlje ima regiju visoke produktivnosti na ulje(tiketi) i regiju srednje produktivnosti na gvoždje i oružije.Boka koja je regija visoke produktivnosti je izuzetno loše razvijena, te ima svega nešto više od 23 kompanije od čega su čak 9q1 tiket kompanije, a 5kompanije je q1 ulje (koje nikako ne mogu biti isplative).Dok su posjedovali ovu regiju Crnogorci ocigledno nisu vidili interes da na bilo koji način promovišu ulaganja u ovu regiju, tako da sam država od ove regije nema neki priliv sredstava u budžet.Stoga se okrenulo drugom planu iznajmljivanju te regije kako Hrvatskoj na jedno vrijeme, a sad i BiH , gde dve strane prema internom dogovoru dijele profit.Autor teksta pohvaljuje napore vlasti BiH u pogledu promocije ulaganja u ovu regiju.Čim nadjem članak o toj promociji objaviću ga ovde.
Što se tiče politike , rekao bi da Crna Gora dosta zavisi od Srbije i njenih kako dnevno političkih prilika tako i planova na duže vreme. Granica sa BiH je sigurna, sve dok dobro saradjuju oko Boke,tu ne bi trebalo da bude većih problema.

3.HRVATSKA

Kod nasih zapadnih komšija uvek se nešto zanimljivo dešava.Počevši od medjusobnih prepirki nekih članova , banovanja političkog vrha u jednom trenutku itd. U skorije vreme situacija sa oslobadjanjem centralne Hrvatske je dovedena do usijanja.No sad se nadamo da je sve rešeno na opšte zadovoljstvo.
Krenimo:
Hrvatska ima regiju visoke produktivnosti na dijamante i jednu regiju srednje proizvodnje na žito.Centralna Hrvatska je jako produktivna regija i dosta hrvatskih igrača a i drugih ima tamo svoje kompanije za poklone i dijamante.Ta regija je tokom istorije na serveru znala biti pod napadom kako madjarske, tako i slovenije a ako se ne varam u samim počecima da je i Srbija jedno vreme držala tu regiju.
Granica sa Srbijom, BiH je stabilna dok granica sa Italijom postoji, ali Italija i nije neka napadačka sila, tako da odatle ne prete neki problemi a i ukoliko bi došlo do napada trebalo bi im puno vremena i sredstava da probiju do srca Hrvatske kako bi nanijeli bilo kakvu stetu.
Granica sa Madjarskom i Slovenijom je relativno sigurna i zavisi od dešavanja u savezu.Obzirom na prošlost ovde je područije najranjivije i najosetljivije, tako da ćemo reći da je ta granica za sad relativno stabilna, i iskreno se nadamo da tu neće biti problema.
4.MAĐARSKA

Sa našim sjevernim komšijama imamo granicu u dve regije.U prošlosti pamtimo savez SUP u kojem su Srbija i Madjarska imale odličnu saradnju, potom pamtimo i bitku za Western Ukraine, sa rekordnim brojem štete na obe strane u kojoj je Srbija dala sve od sebe, da bi pomogla madjarima, a ako opet pogledamo novija vremena bilo je tu svega, i objave rata, i nepomaganja u nekim bitkama , no ono što je sad važno da su ti problemi iza nas, i da smo u savezu sa madjarskom što našu sjevernu regiju vojvodinu i granicu čini dosta sigurnom sa te strane.Medjutim kao što slika kaže postoji odredjena doza straha , da će poljska koju deli samo jedna regija od nas doći na ideju da napadne Madjarsku i da dobiju granicu sa vojvodinom.Nisam upućen da li postoji neki NAP izmedju Madjara i Poljaka ali i ako ne postoji, Poljaci koji su jači ukoliko bi došli na granicu već bi bili dosta istrošeni, a mi bi ih tu sačekali svakako.No to je sve šta bi bilo kad bilo, sad da se okrenemo daljoj analzi same madjarske.
Sa ekonomskog aspekta za razliku od većine jakih zemalja, madjarska drži svoju valutu na jako visokom nivou, i to već duže vreme, tako da je obično kurs da za jedan zlatnik dobijete 100forinti.
Srž madjarske ekonomije i punjenja budžeta leži u regiji visoke produktivnosti na žito Western Transdanubia, koja je po produktivnosti žita ispred centralne ukrajine,ali je po produkciji hrane iza nje,no kako god na listi regiona drži drugo mjesto na serveru, što govori o tome da su igrači prepoznali profitabilnost ove regije.Dovoljan podatak o tome je da je u ovu regiju uloženo više od 30 000 zlatnika do sad, od čega je nešto oko recimo 500 nerealna investicija (q1wep komapnija, q3 estate kompanija, q3 wep i slične kompanije kojima s obzirom na produkciju na žito jako teško mogu donijeti profit).
Sa ratnog aspekta, i geografskog položaja, Madjarska je u nezavidnom položaju i to najviše zbog ranice sa poljskom u dve regije, a potom i granice sa rumunijom.Pozciije su joj sigurne sa aspekta granice sa Srbijom,Hrvatskom i Slovenijom.
Granica sa Austrijom je zasad ok, iako je Austrija pod nekom vrsto PTO od strane Poljske, a i svi se sećamo koliko su austrijanci bili ozbiljni za vreme jackista, ali sad je to dosta izbledilo tako da se može reći da bi svaki napad Austrije bio potencijalno odvlačenje štete.O postojanju Napa nisam upućen.
Toliko zasad, članak ću malo kasnije editovati i poboljšati neke slike...
Ostajem otvoren za pitanja svim mladim igračima,


Previous article:
UNLOGICAL?????? (11 years ago)

Next article:
Kako pobediti moćnijeg protivnika (11 years ago)

ESim
or
Register for free:
Only letters, numbers, underscore and space are allowed (A-Z,a-z,0-9,_,' ')
Show more

By clicking 'Sign Up!', you agree to the Rules and that you have read the Privacy Policy.

About the game:


USA as a world power? In E-Sim it is possible!

In E-Sim we have a huge, living world, which is a mirror copy of the Earth. Well, maybe not completely mirrored, because the balance of power in this virtual world looks a bit different than in real life. In E-Sim, USA does not have to be a world superpower, It can be efficiently managed as a much smaller country that has entrepreneurial citizens that support it's foundation. Everything depends on the players themselves and how they decide to shape the political map of the game.

Work for the good of your country and see it rise to an empire.

Activities in this game are divided into several modules. First is the economy as a citizen in a country of your choice you must work to earn money, which you will get to spend for example, on food or purchase of weapons which are critical for your progress as a fighter. You will work in either private companies which are owned by players or government companies which are owned by the state. After progressing in the game you will finally get the opportunity to set up your own business and hire other players. If it prospers, we can even change it into a joint-stock company and enter the stock market and get even more money in this way.


In E-Sim, international wars are nothing out of the ordinary.

"E-Sim is one of the most unique browser games out there"

Become an influential politician.

The second module is a politics. Just like in real life politics in E-Sim are an extremely powerful tool that can be used for your own purposes. From time to time there are elections in the game in which you will not only vote, but also have the ability to run for the head of the party you're in. You can also apply for congress, where once elected you will be given the right to vote on laws proposed by your fellow congress members or your president and propose laws yourself. Voting on laws is important for your country as it can shape the lives of those around you. You can also try to become the head of a given party, and even take part in presidential elections and decide on the shape of the foreign policy of a given state (for example, who to declare war on). Career in politics is obviously not easy and in order to succeed in it, you have to have a good plan and compete for the votes of voters.


You can go bankrupt or become a rich man while playing the stock market.

The international war.

The last and probably the most important module is military. In E-Sim, countries are constantly fighting each other for control over territories which in return grant them access to more valuable raw materials. For this purpose, they form alliances, they fight international wars, but they also have to deal with, for example, uprisings in conquered countries or civil wars, which may explode on their territory. You can also take part in these clashes, although you are also given the opportunity to lead a life as a pacifist who focuses on other activities in the game (for example, running a successful newspaper or selling products).


At the auction you can sell or buy your dream inventory.

E-Sim is a unique browser game. It's creators ensured realistic representation of the mechanisms present in the real world and gave all power to the players who shape the image of the virtual Earth according to their own. So come and join them and help your country achieve its full potential.


Invest, produce and sell - be an entrepreneur in E-Sim.


Take part in numerous events for the E-Sim community.


forum | Terms of Service | Privacy policy | Support | Wikia | Alpha | Luxia | Primera | Secura | Suna | Xena | Mega | Arcadia | esim political game
PLAY ON