Esim - Državni Informer broj 8.
Login:
Password:

Forgot password Register

Article


42
Državni Informer broj 8. (Old article)
Posted 11 years ago by
Ministarstvo Ekonomije Srbije    
Report





Poštovanje dragi čtaoci dnevnih novina Republike Srbije,
Nakon veoma uspešnog BB kog smo svi svedoci,konačno je pala i "Ljepa njihova".
Nakon velikih pretnji državnog vrha Hrvatske kako će Srbija brzo pasti za par dana,kako je počela podela Balkana,kako će Srbija dobiti ono što je zaslužila,eto svedoci smo pada još jedne politički kontraverzne države.
Danas ću se posvetiti zadnjim vestima sa ratišta,a i gušenjem poslednjeg ustanka u Kvarneru .Podignutom novom ustanku u Centralnoj Hrvatskoj .I naravno o promeni imena vojne jedinice Srpska Garda.


Kao što i sami znate početkom rata,počeo je i bejbi bum koji je dvema zemalja doneo veliki broj pravih i aktivnih igrača.
Hrvatska napreduje za broj od 2 000 , ali je jasno da će i Srbija i Hrvatska izgubiti za koji dan...bar po 1000 igrača,koji su prestali odma pri registraciji,a zatim će broj i dalje opadati,početak opadanja možemo videti tek sledeće nedelje kad će se od prilike znati i konačan broj igrača koji je ostao.Zapamtite da je Srbija imala oko 800,dok je Hrvatska imala 50 do 100 igrača više(Pre ove akcije).
Veliki problem je odmah nastao na početku,bar za Hrvatsku jer su joj određene regije bile već pod okupaciom,pa je veliki broj igrača udarao za Srbiju i Mađarsku,a takođe određeni broj je radio u Srpskim odnosno Mađarskim firmama.
Takođe,nakon totalne okupacije industrijskih regija,svi prihodi idu u kasu Srbije.
Da bi se na ovaj način Srbija lakše obogatila i izvukla iz krize,porezi na dijamante i poklone su povećani čak na 50 procenata.Što znači da su svima i plate umanjene za 50%.
Nadam se da igrači imaju razumevanja za ovaj postupak jer na taj način pokušavamo da uništimo i neprijateljsku ekonomiju,zakon će na snazi biti još koji dan,a zatim će biti povučen.
Ovim putem sve nove igrače,takozvane bebe i igrače koji rade kod privatnika,svog poslodavca nek pitaju da im daje platu u goldima ili da rade za opremu,kako bi imali što manju štetu na svoju korist.
Nadam se da svi razumete žrtvu koju podnosimo,jer je ovo isključivo za dobrobit svih nas,kako bi se otarasili neprijatelja na duži period u ovoj igri.

Dragi igrači i građani Republike Srbije,takođe moramo da vas obavestimo o neprijateljskoj propagandi koja ima nameru da naudi moralu naših vojnika,a da ismeva naš uticaj u Svetu i savezu.
Naime radi se o tome,da neprijatelj iz Hrvatske javno na šotovima govori o tome kako Srbija kupuje dmg od saveznika.
Aposlutno moram reći da je to jako smešno i nisko sa njihove strane.Jasno je da određeni Hrvatski zvaničnici već dug period igre,mnogo pre nego što ste vi došli omalažavaju našu državu i igrače,ali je najsmešnije što taj njihov savez još nije zvanično dao potvrdu o ulasku Hrvatske u Poljski savez.
Naši verni prijatelji i saveznici šitom Sveta,daju u doprinos u bitkama protiv Hrvatske besplatno i mi na njih ne trošimo ni jedan dinar,pojave se pojedinci koji dobiju opremu,a ne do bog da se daju velike novčane nadoknade koju saveznik pravi za nas.Sa druge strane,govore nam da iznajmljujemo plaćenike.Tačno je,iznajmljujemo,to je deo igre,a najčešća jedinica koja rado Srbiji (A NE HRVATSKOJ) prodaje svoju dnevnu štetu.Radi se o Engleskoj jedinici Dog of Wars .Takođe ta jedinica naplaćuje štetu od 5 golda po milionu štete koju nanese Hrvatskoj strani.Da stvar bude jasna,ima još plaćeničkih jedinica,ali njihov dmg nije ni približan bilo kom od jakih Srpskih jedinica.

Kao što smo rekli,(a taman da se nadovežem na predhodni odeljak) bitka u Kvarneru je uspešno odbranjena.
A zli jezici ponovo govore kako kupujemo štetu i kako druge zemlje udaraju za nas.
Jesmo mi možda krivi što imamo dobre prijatelje i saveznike sa kojima imamo uzajamno poštovanje i poverenje?Rekao bih da ne.Inače setimo se početne bitke i rata u krajnje nebitnoj regiji Slavoniji,Hrvatska je lako mogla odbraniti Centralnu Hrvatsku,ali je njim bila draža pobeda protiv Srbia,a za tu priliku su CELOMuslovno rečeno njihovom savezu kupili opremu.Svi tenkovi dinastije su taj dan udarali u Slavoniju,dakle ne radi se o običnoj opremi.Hrvatska je kupila opremu za strance,25 25 food i gifft q5,buffove,a na kraju i q5 oružije ,logično je da su dobili ovu rundu...sa još jako velikim overkillom,a neki čak koji nisu pucali,opremu nisu ni vratili.Što bi se reklo,mi smo na ovaj rat izgubili novca,koliko je neprijatelj izgubio u samo jednom danu,da bi se malo veselili jer su zaustavili Srbe.
Vratimo se Kvarneru,regiji za koju nas optužuju da smo savezu platili da nas brani,pa nismo mi vi,da moramo saveznika plaćati da bi nam pomogao.Pitajte bilo koju jedinicu koja se tad borila,par jedinica je plaćeničko,ali pitajte savez.
Da stvar bude još gora,u bitci 1 na 1,Srbija bi sa dmgom koji je napravila mogla osvojiti 2 puta kvarner u bitci 1 na 1.
Ako mi ne verujete,onda možete pogledati i sliku.

Ko ovde koga zavarava?
Hrvatska je udarali samo 199miliona,a pogledajte veličanstvenu Srbiju kojoj danas niko nije mogao parirati 238!
Idemo dalje,pošto želim jednom za svagde da im začepimo usta,da ne truju igrače i da pogledaju istinu u oči.
Poljska je izvukla sve i jednu moguću rundu odnosno dve njihove najjače jedinice nisu mogle da pariraju Srbiji i lTwT.
Izrel,Iran,Slovačka,Grčka i FYROM sve zemlje kad bi se spojile,tu je Hrvatska uradila najmanje štete.
Pogledajte kako se brani Srbija i njena regija Kvarner! Od SVIHsaveznika SRBINje najviše tukao i naneo najveće udarce,tako kad bi se spojila sva šteta Srbija ima opet veću od svih njenih saveznika.
Svaka čast bebe,svaka čast Srbijo,tako se voli svoja zemlja i tako se bori za nju

Pogledajmo statistiku vojnih jedinica i ko se sve borio u ovoj bitci.Za početak top 5 jedinica

3 Srpske jedinice naspram jedne Hrvatske(Koja ne udara za hrvatsku kad joj ORG ne plati opremu ).
Vidimo Iran,Poljsku i Izrel..zar nije sad smešno ono što nam zli i pogani jezici pokušavaju nametnuti?
Smešno i tužno da zemlja od 4.5 k igrača ne može da se pokaže sa svojim dmg.Stalno se preti za mesec dana,za 2 meseca...to smo slušali i prošli njihov BB,zar ne postaje jadno i glupo da se neko vadi na budućnost u sve nadi da ne prihvati realnost da ne mogu mrdnuti,zahvaljujući politici koju državni vrh Hrvatske i političke partije vode?

Nakon,završetka Kvarnera,rat se seli u Centralnu Hrvatsku gde se pokušva izvući neka prednost u čemu se i uspeva.
Hrvatska opet,naravno ne svojom zaslugom vodi,ali pitanje je dokle.Hrvatska sa demoralisanom vojskom ovom bitkom pokušava nametnuti malo morala nakon par ugašenih ustanaka,a verujem čak i da dođe do oslobođenja ove regije,đavo će doći po svoje i mislim da će ponovo biti brzo okupirana.Šta više,činjenica je da jedna od najjačih vojnih jedinica Srbije danas neće udarati zbog mera štednje i popisa.Takođe činjenica je da za Srbiju i dalje nisu udarali saveznici punom parom,pa je za očekivati i njihov dolazak da priteknu u pomoć Srbiji.Centralna Hrvatska je današnji i sutrašnji prioritet za sve jedinice kako bi ugasili ovaj ustanak i kako bi na miru nastavili posmatranje tamno plave boje na Jadranskom moru.

Dragi prijatelji,vreme je da vas obavestimo da mi članovi ex Srpske Garde menjamo ime u Gardu Vojske Srbije.
Razloge verovatno znate,ali je moja dužnost da vas zvanično obavestim o događajima.Pre jedan dan Srpska Garda je dobila upozorenje o imenu,te da se isto promeni,nakon višesatnih dogovora između naše komande odlučeno je da se ime neće menjati te je argumentovano dokazano da se ime ne odnosni na RL jedinice Ilidza niti da ima cilj približavanje Dobrovoljačkoj gardi Arkana.Nakon što smo još jednu pobedu zabeležili,vrh je odlučio s obzirom da imamo Hrvate u jedinici,da definitivno ipak promenimo ime i da konačno ovu farsu oko imena završimo.
Od danas se zovemo Garda Vojske Srbije,te da jasno kažemo da smo bazirani na imenu Garde Kralja Petra koja je nastala prilikom oslobođenja od Turaka odnosno u Balkanskim ratovima.Samim tim,mislim da je fer i korektno sa naše strane,posebno s strane našeg vođe Stubborna koji je odlučio dobrovoljno (nakon obaranja odluke admina) da promenimo ime.
Živela Garda Vojske Srbije najstarija jedinica nastala na prostorima Srbije !
Živeli Gvozdeni Puk i Vojske sSrbije 1 i 2 !
Živela najstarija jedinica u istoriji esim Pirati!
Živele sve jedinice majke Srbiej!
Živela Srbija!


Do sledećeg broja,pozdravlja Vas,
Ministar Informisanja Kralj Lasica

Previous article:
Državni Informer.Broj 7 (11 years ago)

Next article:
Državni Informer.Broj 9. (11 years ago)

ESim
or
Register for free:
Only letters, numbers, underscore and space are allowed (A-Z,a-z,0-9,_,' ')
Show more

By clicking 'Sign Up!', you agree to the Rules and that you have read the Privacy Policy.

About the game:


USA as a world power? In E-Sim it is possible!

In E-Sim we have a huge, living world, which is a mirror copy of the Earth. Well, maybe not completely mirrored, because the balance of power in this virtual world looks a bit different than in real life. In E-Sim, USA does not have to be a world superpower, It can be efficiently managed as a much smaller country that has entrepreneurial citizens that support it's foundation. Everything depends on the players themselves and how they decide to shape the political map of the game.

Work for the good of your country and see it rise to an empire.

Activities in this game are divided into several modules. First is the economy as a citizen in a country of your choice you must work to earn money, which you will get to spend for example, on food or purchase of weapons which are critical for your progress as a fighter. You will work in either private companies which are owned by players or government companies which are owned by the state. After progressing in the game you will finally get the opportunity to set up your own business and hire other players. If it prospers, we can even change it into a joint-stock company and enter the stock market and get even more money in this way.


In E-Sim, international wars are nothing out of the ordinary.

"E-Sim is one of the most unique browser games out there"

Become an influential politician.

The second module is a politics. Just like in real life politics in E-Sim are an extremely powerful tool that can be used for your own purposes. From time to time there are elections in the game in which you will not only vote, but also have the ability to run for the head of the party you're in. You can also apply for congress, where once elected you will be given the right to vote on laws proposed by your fellow congress members or your president and propose laws yourself. Voting on laws is important for your country as it can shape the lives of those around you. You can also try to become the head of a given party, and even take part in presidential elections and decide on the shape of the foreign policy of a given state (for example, who to declare war on). Career in politics is obviously not easy and in order to succeed in it, you have to have a good plan and compete for the votes of voters.


You can go bankrupt or become a rich man while playing the stock market.

The international war.

The last and probably the most important module is military. In E-Sim, countries are constantly fighting each other for control over territories which in return grant them access to more valuable raw materials. For this purpose, they form alliances, they fight international wars, but they also have to deal with, for example, uprisings in conquered countries or civil wars, which may explode on their territory. You can also take part in these clashes, although you are also given the opportunity to lead a life as a pacifist who focuses on other activities in the game (for example, running a successful newspaper or selling products).


At the auction you can sell or buy your dream inventory.

E-Sim is a unique browser game. It's creators ensured realistic representation of the mechanisms present in the real world and gave all power to the players who shape the image of the virtual Earth according to their own. So come and join them and help your country achieve its full potential.


Invest, produce and sell - be an entrepreneur in E-Sim.


Take part in numerous events for the E-Sim community.


forum | Terms of Service | Privacy policy | Support | Wikia | Alpha | Luxia | Primera | Secura | Suna | Lima | Elysia | Xena | esim political game
PLAY ON