Esim - Ekonomski Program Hrvatske
Login:
Password:

Forgot password Register

Article


44
Ekonomski Program Hrvatske (Old article)
Posted 10 years ago by
Croatia Org    
Report


Pozdrav dragi narode!

Ovih dana odlučili smo se na neke promjene u ekonomiji jer je očito da je od početka ovog servera, a pogotovo zadnjih mjeseci riječ ekonomija u HR na securi kao da ste napisali علم الاقتصاد.

Drugim riječima, potpuno stran pojam za koji nas nije ni briga.



Prvo cu vam pojasnit promjene poreza i predstaviti novi ekonomski plan

Porezi




Ovo je osnovna ideja poreza koje zelimo izglasati ZASAD, u buducnosti cemo rijesit i ostale poreze ali ovo je sad najbitnije.
Sad cu vam u sitnicu objasniti svaki detalj svakog pojedinog resursa i poreza za taj resurs.

1. VAT od 7%

Ukratko, cijene će biti usklađene sa svijetskim standardima, ni lipe skuplje ni lipe jeftinije. Privatnici će biti podčinjeni državi i prisiljeni svoje proizvode prodavati državi da bi ostvarili maksimalnu zaradu koju mogu na našem tržištu.

To ne znači da ćemo ih izbaciti iz posla, oni će još uvijek pošteno zarađivati, ali neće se bogatiti iskorištavajući narod(primjer monopola Slavenske Industrije na wepu, a uskoro i PHS SC-a na dijamantu i giftu) preko noći nego će država uvijek biti ispred privatnih interesa. To će vam osigurati opasnost od poskupljenja cijena kad se njima to prohtije i državnu kontrolu nad tržištem koja radi u interesu DRŽAVE!!!


DETALJNO(za one koji se razumiju u ekonomiju)

Drzava će imati svoje proizvode koji će biti uvijek 7% jeftiniji od proizvoda privatnika, koji ukoliko stave istu cijenu proizvoda kao i Croatia Org gube 7% svog profita jer će država kupiti cijeli njihov stock i prodavati po svojoj jeftinijoj cijeni što rezultira zaradom države od 7% na račun privatnika.

Privatnici će biti prisiljeni direktno se dogovorati sa Croatia Org i trgovati sa istim preko contracta ukoliko zele izbjeci porez na product makretu koji koristi iskljucivo HRVATSKOJ!.

Cijene će biti iste kao na svjetskom trzistu(Poljska, Litva, SAD) i pod nadzorom (wrong citizen name!)

Zaključak
Nema poskupljivanja cijena, država jača, privatnici se moraju podčiniti državi ili promijeniti tržište(i na taj način još više para izgubit jer će plaćat recimo Poljski import)

Više para za ratove posle NAP-a i opremu, jačanje cijele državne strukture i iskorištavanje punog potencijala Orga.


1a VAT od 0% na raw

Totalna nebuloza sta se u igri to nemoze dignut na 7%. Moramo jos odlucit sta cemo sa time jer izgleda da necemo uspjeti provesti ovaj plan na raw proizvode, tako da privatnici evo vam sanse da trgujete sa drzavom. Vi nama radite raw mi cemo kupovat vas raw i davat gotove proizvode



2. IMPORT TAX od 10%

Ukratko, ovo se odnosi na strane privatnike koje cemo pokusati privuci na HR market ukoliko se stanje u njihovoj drzavi destabilizira(inflacija) za vise od 10%. Tada nase trziste postaje povoljnije za njih.

Na tome mozemo zaraditi ogromne pare jer se na tih njihovih 10% racuna jos i 7% naseg VAT. Ostalo sve isto ko u slucaju nasih privatnika. Da Poljska ide provodit ovaj isti plan s obzirom na jacinu njihove ekonomije, nestalo bi ostalih trzista u roku od 2 mjeseca.

2a IMPORT TAX na Weapon 15%

Weapon je dosta specifičan resurs kojeg ima u izobilju na securi te njegova cijena stalno pada. To se događa zato jer je najlakse otvorit Q1 Weapon kompaniju i proizvodit ga.

Upravo zato na tom području može doći do veće nestabilnosti poslije rata za vrijeme NAP-a kad se on nakupi na tržištu i jako pojeftini. U tom slučaju će HR tržište opet bit povoljnije za privatnike, a mi se nadamo dodatnoj zaradi od 5% zato tax i je 15%

Zaključak

Stvaranje jakog internacionalnog tržišta kroz dug period vremena.

Skupit ćemo tim sa Hrvatskih igrača upoznatih sa cijenama SeTrade i svakome dodijeliti da prati cijene na crnom tržištu i cijene u jednoj zemlji sa bitnim tržištem. Kad nam javi da je došlo do destabilizacije njihovog tržišta mi ćemo člancima njima predstavit naše tržište i možda izaći ususret pa malo sniziti IMPORT TAX na nekoliko dana u svhru brze zarade na njima



INCOME TAX

GIFT i DIAMOND 12%

Cilj ovog sniženja poreza na plaće je da se naši radnici vrate u Hrvatsku i da se potakne otvaranje firmi u HR. Ciljamo također na isti prihod od regije CC jer će se vratiti naša radna snaga koja misli da ima veću plaću negdje drugdje i možda otvorit koja firma stranih ulagača(obavijestit cemo svih člancima i Macan će spamat u PM )

Bilo bi lijepo kad bi PHS obećao neki BB, stranci bi poludili za otvaranjem kompanija u CC u nadi da će lako zaradit od BB.

FOOD, WEAPON i TICKET 5%

Tu se zeli izaci u susret ljudima koji zele otvoriti firmu a nemaju bonus na proizvodnju u HR. Evo pa da im malo olakšamo i izađemo u susret te potaknemo proizvodnju tih resursa ukoliko vec netko ima te firme tu.

VAŽNO ZA CIVILE! Ako vam gift kompanija i weapon kompanija nudi istu plaću u HR, neto ćete više od Weapon kompanije dobit novaca nakon provedbe ovih zakona.

GRAIN 30%

Cilj je iscrpiti Slovensku high regiju koliko maksimalno možemo. Ovo nije ništa novo i mnoge države se ovako bogate i uništavaju ekonomiju države čiji teritorij okupiraju. Standardna taktika koja nam ide u korist čak i ako niti jedan radnik u Sloveniji ne odradi, nećemo mi para dobit, niti oni, a kad se oslobode trebat će im neko vrijeme dok se svi vrate u nestabilo trziste itd itd itd.

A da ne govorim o totalnom unistenju njihovog MM i ionako malog trzista.




Za kongresmene


Molimo vas da se podrži ovaj ekonomski plan ili putem članka sličnog ovom predstavi neki bolji jer ako ćemo ostat na ovome šta imamo očekujte gumicu poslije svakog rata sa nekom jacom drzavom radi totalnog rasula od ekonomije.

SVI SMO HRVATI, SVI ŽELIMO NAJBOLJE ZA HRVATSKU I SVI RADIMO U INTERESU HRVATSKE, stoga, glasajmo YES za jaku ekonomiju i ujedinimo se u želji da ojačamo našu HRVATSKU!!!


Iznjeli smo jako kvalitetan i strateški osmišljen plan molimo vas da nas podržite u našem naumu,
Ispričavamo se što smo prvi puta da li zakone na glasanje bez objašnjenja, priznajemo veliku grešku, ali tko radi taj i griješi

I za kraj, pitali ste moju diplomu iz ekonomje:




Vaš CP, Jiren

Previous article:
4. Javljanje Predsjednika (10 years ago)

Next article:
Prvo obraćanje predsjednika (10 years ago)

ESim
or
Register for free:
Only letters, numbers, underscore and space are allowed (A-Z,a-z,0-9,_,' ')
Show more

By clicking 'Sign Up!', you agree to the Rules and that you have read the Privacy Policy.

About the game:


USA as a world power? In E-Sim it is possible!

In E-Sim we have a huge, living world, which is a mirror copy of the Earth. Well, maybe not completely mirrored, because the balance of power in this virtual world looks a bit different than in real life. In E-Sim, USA does not have to be a world superpower, It can be efficiently managed as a much smaller country that has entrepreneurial citizens that support it's foundation. Everything depends on the players themselves and how they decide to shape the political map of the game.

Work for the good of your country and see it rise to an empire.

Activities in this game are divided into several modules. First is the economy as a citizen in a country of your choice you must work to earn money, which you will get to spend for example, on food or purchase of weapons which are critical for your progress as a fighter. You will work in either private companies which are owned by players or government companies which are owned by the state. After progressing in the game you will finally get the opportunity to set up your own business and hire other players. If it prospers, we can even change it into a joint-stock company and enter the stock market and get even more money in this way.


In E-Sim, international wars are nothing out of the ordinary.

"E-Sim is one of the most unique browser games out there"

Become an influential politician.

The second module is a politics. Just like in real life politics in E-Sim are an extremely powerful tool that can be used for your own purposes. From time to time there are elections in the game in which you will not only vote, but also have the ability to run for the head of the party you're in. You can also apply for congress, where once elected you will be given the right to vote on laws proposed by your fellow congress members or your president and propose laws yourself. Voting on laws is important for your country as it can shape the lives of those around you. You can also try to become the head of a given party, and even take part in presidential elections and decide on the shape of the foreign policy of a given state (for example, who to declare war on). Career in politics is obviously not easy and in order to succeed in it, you have to have a good plan and compete for the votes of voters.


You can go bankrupt or become a rich man while playing the stock market.

The international war.

The last and probably the most important module is military. In E-Sim, countries are constantly fighting each other for control over territories which in return grant them access to more valuable raw materials. For this purpose, they form alliances, they fight international wars, but they also have to deal with, for example, uprisings in conquered countries or civil wars, which may explode on their territory. You can also take part in these clashes, although you are also given the opportunity to lead a life as a pacifist who focuses on other activities in the game (for example, running a successful newspaper or selling products).


At the auction you can sell or buy your dream inventory.

E-Sim is a unique browser game. It's creators ensured realistic representation of the mechanisms present in the real world and gave all power to the players who shape the image of the virtual Earth according to their own. So come and join them and help your country achieve its full potential.


Invest, produce and sell - be an entrepreneur in E-Sim.


Take part in numerous events for the E-Sim community.


forum | Terms of Service | Privacy policy | Support | Wikia | Alpha | Luxia | Primera | Secura | Suna | Xena | Mega | Arcadia | esim political game
PLAY ON