Esim - Systém odmien alebo ako sa stať elitou
Login:
Password:

Forgot password Register

Article

Evianon


Redactor

278


73
Systém odmien alebo ako sa stať elitou (Military)
Posted 10 years ago by
Evianon    
Report


V tejto stene textu by som rád vo väčšom detaile odprezentoval systém, ktorým by sme radi fungovali. Vopred napíšem, že nič nie je dokonalé, ale za pokus nič nedáme (+/- heh). Taktiež treba poznamenať, že úspešnosť tohto systému značne závisí od toho, koľko ľudí si prečíta tento článok a koľko si ho vezme k srdcu (začne sa ním aspoň trochu riadiť ).

Tak poďme nato.

Sú principálne 2 prístupy, ako možno dotovať hráčov. Pred alebo po bitke.

1. Pred bitkou/kolom
- máme lepší prehľad o tom, koľko poškodenia budeme v danom kole schopní nadeliť;
- pre hráčov praktickejšie, resp. pohodlnejšie, lebo nemusia vynaložiť extra úsilie
- flexibilnejšie, resp. operatívnejšie

2. Po bitke
- nikdy sa nestane, že štát zaplatí za overkill, resp. za niečo, čo nechce platiť
- maximálne férové podmienky z hráčskeho pohľadu:
- ak 1 hráč dal 2M v T2 a druhý dal 2M mimo T2, prvý dostane o to lepšiu odmenu (napr. dvakrát viac ako ten druhý, lebo si dal záležať )
- ak 1 hráč dal 2M dotiahnúc stenu a druhý bil do super overkillu, prvý niečo dostane, druhý nič
- transparentné, lebo v budúcich článkoch bude presne popísané, kto koľko dostal a prečo
- (možno naivný cieľ, ale to závisí od ľudí ) štát učí hráčov, ako správne biť, nerobí z nich ovce. Inteligentný bojovník je na nezaplatenie.

Ako vidno, ani jeden prístup nie je dokonalý, chýbajú mu výhody toho druhého. Prvý prístup sa dá spraviť hocikedy, netreba články, netreba nič vysvetľovať, len to tam proste rozposlať tým ľuďom v správnej chvíli. Týmto článkom nechceme odsúdiť tento spôsob alebo prehlásiť, že už nikdy viac. On je tiež fajn.

Nám by sa ale páčilo, keby sa podarilo rozbehať aj ten druhý spomínaný systém. A nato potrebujeme aktívnych ľudí, ktorí majú záujem aspoň si prečítať tento článok a pochopiť ho. Ak to nepôjde tak žiaľ, odstaví sa to. Ale za pokus to hádam stojí.

Teraz trochu vzdelávania.


Prečo si vážime bojovníkov v Tx?

Biť v Tx znamená, že sa udiera v posledných x minútach kola. T2 teda vyjadruje bitie v posledných 120 sekundách nejakého kola.

V dnešnej dobe sa bez bitia v T2 takmer nedá vyhrávať. Ok. Možno dá. Ak spravíme v kole dostatočný overkill nato, aby odradil nepriateľa to na konci sťahovať. Ale také niečo si v 99.9% prípadov nemôžeme dovoliť, určite nie v 8 kolách danej bitky, určite nie v stredne veľkých až veľkých bitkách s veľa bojovníkmi sledujúcimi dané kolo. Strana, ktorá bije prevažne T2, má bitku vo svojích rukách. Áno, možno bude treba stiahnuť nejakú tú stenu, ale ak má druhá strana málo T2 bojovníkov, obyčajne nebýva problém to dotiahnuť a s prehľadom otočiť. Krajiny, ktoré bijú T2 sú úspešné, tie ktoré tak nerobia všetko prehrávajú. Verte alebo nie, je to tak. To je FAKT. V neposlednom rade, tým že si počkali na koniec, môžu na konci kola zaveliť "Nebijeme! Púšťame kolo lebo je veľký overkill!" a iba s ušetreným poškodením z tohto kola vyhrať ďalšie 4 kolá. Celý vojnový modul e-simu je v podstate o tom, kto má viac T2 bojovníkov.

Samozrejme, nemôžeme očakávať, že teraz každý bude biť T2. Nie každý má nato čas, vôľu atp. Ani to nie je cieľom. Preto sa v nižšie uvedených pravidlách odmeňuje aj poškodenie mimo T2, ale s istou penalizáciou.


Prečo zatracujeme overkill?

Overkill je situácia, keď jedna strana udrie prehnane veľa poškodenia na víťazstvo v kole. Kolo skončí pomerom 15m:5m. Prečo je to tak veľmi zlé? Každý by si mal uvedomiť, že každá krajina má iba TOĽKO poškodenia. Len TOĽKO. Nie viac. Obmedzení sme limitmi, počtom občanov, súčasnou situáciou/vôľou občanov biť. Toto nám trebárs vygeneruje pre daný deň 120m poškodenia. Čo z toho, keď náš nepriateľ vygeneroval iba 100m, ak sme mali v 3 kolách overkill 50m? V zvyšných kolách niet komu biť! A oni ich veru vyhrajú všetky, a za lacno, lebo im z ich 100m ešte veľa zvýšilo a overkilly robia iba malé.

Overkilly sú dôvod prečo sa prehrávajú bitky. S bitím T2 to ide ruka v ruke. Ak nám chýba jedno, naše šance na víťazstvo sú mizivé. Respektíve možno aj tak vyhráme, ale pýtajme sa, koľko nás to stálo a koľko to stálo ich, ak robíme overkilly? A dokážeme takto neefektívnym bitím vyhrávať aj budúce bitky?

Prezradím Vám to. Nie, takto lajdácky sa vyhrávať dlhodobo nedá. Vedzte, že každý, kto to takto vníma a uvidí Váš overkill hneď vie, či ste dobrý hráč, alebo nie. A tento názor si taktiež zapíše na účet tej vlajky ktorú uvidí vedľa Vašeho avataru. Uvedomme si, práve tu! sa rozhoduje medzi kvalitnými krajinami a tými nekvalitnými. T2 a bez overkillu = cesta do e-sim neba


Náš systém

Náš systém sa snaží naučiť ľudí automaticky biť správne a efektívne (= T2 a bez overu). Chceme aby sa efektívne bitie stalo Vaším novým inštinktom, Vašou prirodzenou snahou, Vaším šiestym zmyslom. Chceme, aby ste sa išli pod zem prepadnúť od hanby, ak uvidíte svoje meno v kole s 30m overkillom. V neposlednom rade Vás za efektívne bitie samozrejme chceme spravodlivo odmeniť, a tak tí, ktorí budete mať ochotu biť ako inteligentní bojovníci, t.j. čítaj "ako elita" - práve do Vás chceme investovať. Preto prichádzame s týmito pravidlami pre odmeňovanie našich občanov:

1. Kedy mám nárok na odmeny od štátu?
Stačí byť členom jednej zo slovenských MU, ktoré štát mieni podporovať, a to sú tieto:
SSL, MiS, SL1, SL2, SL3, MiSA, TFCOSP, Nemame peniaze, The Cartel

2. Ako viem, za ktorú bitku môžem dostať odmenu?
Štát (Org) automaticky podporuje t.j. odmeňuje poškodenie vo všetkých bitkách, ktoré sa priamo týkajú našej krajiny. Pokiaľ ide o odmeňovanie za poškodenie v spojeneckých bitkách, ak sa rozhodne, že sa podporujú, bude ich názov explicitne napísaný v shoute od vlády.

3. Podľa akých pravidiel bude moje poškodenie odmenené?
Platí sa vždy určité množstvo goldu za milión (podľa preferencií prerátané na naturálie). Ďalej toto množstvo za mil nazývajme "odmena".
Každý tvoj úder, či už berserk alebo nie, v danej chvíli vždy buď je alebo nie je v T5. To, či je, alebo nie je, budeme vedieť. Taktiež každý tvoj úder buď je alebo nie je do overkillu. Aj toto vieme zistiť. Na základe týchto 2 kritérií dostávame 4 kategórie úderov:
- T5, bez overkillu (100% odmeny)
- T5, s overkillom (0% odmeny)
- mimo T5, bez overkillu (50% odmeny)
- mimo T5, s overkillom (0% odmeny)
Každý tvoj úder spadá do práve jednej z týchto kategórií. Za danú bitku zrátame všetko tvoje poškodenie pre každú zo spomínaných kategórií, a každý typ odmeníme podľa mierky uvedenej hore v zátvorkách. Percentá sa možno budú sem tam meniť, ak sa to uzná za vhodné. Ale v princípe, za T5 a bez overkillu sa bude platiť značne viac.

4. Ako viem, kedy je overkill a kedy nie?
Mimo T5 sme nastavili hranicu overkillu na 58%. To znamená, ak má v danej chvíli naša strana menej ako 58%, a ty udrieš, tvoj hit sa bude rátať do kategórie bez overkillu. V opačnom prípade sa daný úder ráta do kategórie overkill. Pre T5 je hranica pre overkill 53%.

5. Ako často sa bude odmeňovať?
Na začiatok sa budeme snažiť to nahustiť po každej bitke, aby bola rýchlejšia odozva. Neskôr by sme to radi zvoľnili na týždenné odmeňovanie. Každé odmeňovanie by malo byť sprevádzané článkom so sumárom.

6. Čo presne a koľko toho dostanem, ak trebárs udriem 1M poškodenia tej najlepšej kategórie (100%)?
To bude záležať od nášho prezidenta. Najlepšie by bolo, keby bol celkový výdaj rovný štátnym príjmom, v takom prípade to nebude až tak veľa. Ak CP povie, že na danú bitku chce obetovať 20g a v bitke padlo 20m vyplatiteľného poškodenia, nuž tak každý vyplatiteľný milión od teba dostane 1g. Ak však tento milión padol v kategórii ohodnocovanej 50%, tak sa ti vyplatí iba 0.5 milióna (0.5g za takýto milión).

Koľko bude 100% odmeny bude zrejme závisieť od dôležitosti bitiek.


Záver

Ak to mám zhrnúť, áno, goldov bude väčšinou málo a odmeny malé. Áno, je to pracné a áno, mnohí z eSlovákov toto asi aj tak odingorujú. Ale ak sa nájde aspoň zopár ľudí, ktorých daná téma zaujala a ktorí budú mať chuť v tomto systéme súťažiť (ide vlastne aj o súťaž - výsledky budú usporiadavať hráčov podľa úspešnosti), tak táto myšlienka z môjho pohľadu splní svoj účel.

Previous article:
Can you hit more? (10 years ago)

ESim
or
Register for free:
Only letters, numbers, underscore and space are allowed (A-Z,a-z,0-9,_,' ')
Show more

By clicking 'Sign Up!', you agree to the Rules and that you have read the Privacy Policy.

About the game:


USA as a world power? In E-Sim it is possible!

In E-Sim we have a huge, living world, which is a mirror copy of the Earth. Well, maybe not completely mirrored, because the balance of power in this virtual world looks a bit different than in real life. In E-Sim, USA does not have to be a world superpower, It can be efficiently managed as a much smaller country that has entrepreneurial citizens that support it's foundation. Everything depends on the players themselves and how they decide to shape the political map of the game.

Work for the good of your country and see it rise to an empire.

Activities in this game are divided into several modules. First is the economy as a citizen in a country of your choice you must work to earn money, which you will get to spend for example, on food or purchase of weapons which are critical for your progress as a fighter. You will work in either private companies which are owned by players or government companies which are owned by the state. After progressing in the game you will finally get the opportunity to set up your own business and hire other players. If it prospers, we can even change it into a joint-stock company and enter the stock market and get even more money in this way.


In E-Sim, international wars are nothing out of the ordinary.

"E-Sim is one of the most unique browser games out there"

Become an influential politician.

The second module is a politics. Just like in real life politics in E-Sim are an extremely powerful tool that can be used for your own purposes. From time to time there are elections in the game in which you will not only vote, but also have the ability to run for the head of the party you're in. You can also apply for congress, where once elected you will be given the right to vote on laws proposed by your fellow congress members or your president and propose laws yourself. Voting on laws is important for your country as it can shape the lives of those around you. You can also try to become the head of a given party, and even take part in presidential elections and decide on the shape of the foreign policy of a given state (for example, who to declare war on). Career in politics is obviously not easy and in order to succeed in it, you have to have a good plan and compete for the votes of voters.


You can go bankrupt or become a rich man while playing the stock market.

The international war.

The last and probably the most important module is military. In E-Sim, countries are constantly fighting each other for control over territories which in return grant them access to more valuable raw materials. For this purpose, they form alliances, they fight international wars, but they also have to deal with, for example, uprisings in conquered countries or civil wars, which may explode on their territory. You can also take part in these clashes, although you are also given the opportunity to lead a life as a pacifist who focuses on other activities in the game (for example, running a successful newspaper or selling products).


At the auction you can sell or buy your dream inventory.

E-Sim is a unique browser game. It's creators ensured realistic representation of the mechanisms present in the real world and gave all power to the players who shape the image of the virtual Earth according to their own. So come and join them and help your country achieve its full potential.


Invest, produce and sell - be an entrepreneur in E-Sim.


Take part in numerous events for the E-Sim community.


forum | Terms of Service | Privacy policy | Support | Wikia | Alpha | Luxia | Primera | Secura | Suna | Xena | Mega | Arcadia | esim political game
PLAY ON