Esim - Başkan Adayı: Ankyra !
Login:
Password:

Forgot password Register

Article

Jaden


Redactor

276


42
Başkan Adayı: Ankyra ! (Political)
Posted 10 years ago by
Jaden    
Report


Ankyra ve başkan adaylığı bugünkü gündemimiz. Gazetemiz merkez binasına sabahın ilk saatleri ile gelerek, güvenlik görevlisinin ovuşturarak zor açtığı gözlerle içinden geçirdiklerini de görmezlikten gelerek profesyonel ve azimli çalışma anlayışını bize gösteren başkan adayı, kahve ikram etmek istememiz üzerine: "Sabah sabah kafein dokunuyor, almasam daha iyi." diyerek, sağlıklı yaşam taraftarı olduğunun da sinyalini verdi. Sonrasında biz sorduk, Ankyra ise içtenlikle cevapladı.



Hizmet için adayım !


Yakın zamanda yeni dönem için başkanlık adaylığınızı halka duyurdunuz. Sizi bu kararı almaya iten nedenler nelerdi, öğrenebilir miyiz ?

"Beni bu karara iten en önemli neden, ülkeme daha iyi hizmet edebilmektir. Kısacası hizmet için adayım. Eminim ki yeni kabinemle çok güzel işler yapacağız."



Turkey.Org şeffaf değil !


Seçim öncesi ülkenin en önemli eksiği olarak gördüğünüz sorun nedir ? Konuyla ilgili projeleriniz hazır mı ?

"Ülkenin en önemli eksiği bence Turkey Org'un şeffaf olarak gösterilmemesidir.Biz bu sorunu kendi dönemimizde ortadan kaldıracağız. Kabinemizin buna inancı tamdır. Ayrıca oyuna yeni gelen arkadaşlara sosyal devlet anlayışının gereği olarak ekipman yardımı yapma projemiz var. Bunun için tabi ki vatandaşlarımızdan kullanılmayan ekipmanlarını Turkey Org'a bağışlamalarını istiyoruz. Ülkemizin askeri birliklere bütçemizin elverdiği düzeyde yardım etme projemiz de var. Bu sayede askeri birliklerimiz daha da güçlenecek."





Gerginliği yumuşatmak istemeyenler var !


Ülke gündemini bir gerginlik işgal etmekte. Bununla ilgili görüşleriniz nelerdir ve bu ortamda uzlaştırıcı olabileceğinize inanıyor musunuz ?

"İnanın ülkemizin gündemindeki bu gerginliği yumuşatmak için çok uğraştım. Fakat yumuşamak istemeyenler var.Bizim ağzımızdan çıkanın ve çıkacak olanın tam tersini söylemek için hazırda duranlar var. Bu kişiler sen ne söylersen söyle biz tam tersini söyleyeceğiz mantığında davranıyorlar. Emir verir gibi konuşmaktan vazgeçmiyorlar. Vazgeçmesinler. Bütün dostlarıma söylemek isterim ki, biz burada hep beraber bu oyunu keyif almak için oynuyoruz. Fakat bunun oyun olduğunu unutanlar var. Bunun bir oyun olduğunu unutmamamızı dilerim. "





Halk savaş istiyor !


Seçim öncesi, geçtiğimiz dönem yaşaıdğımız Asya ve Amerika savaşları ile ilgili yorumlarınız nelerdir ?

"Asya ve Amerika savaşları kabinede Milli Savunma Bakanı olarak sonuna kadar desteklediğim savaşlardı. Bu savaşları milletimiz de istemişti. Savaş yokken oyuna gelen durgunluktan herkes sıkılmış, "Savaş istiyoruz!" diyenler olmuştu. Ve savaş açıldığında da gerçekten oyuna yeniden bir aktiflik geldi. Faydası oldu. Herkes bu savaştan keyif aldı."

Yeni dönemde başkan seçilmeniz halinde, savaş politikaları aynen devam mı edecek yoksa daha barışçıl bir süreç mi bekliyor bizi ?

"Savaş secura dünyasının bir gerçeğidir. Savaş tabi ki olacak. Fakat savaş politikamızı seçimden sonra hükümet toplantımız ile kararlaştıracağız. "



CanfezaOrhanGul'u kutlarım.


Geçmiş dönemden bahsetmişken, CanfezaOrhanGul başkanlığı için neler söyleyeceksiniz ? Sizce iyi bir miras mı bırakyor yoksa "enkaz devraldık" dedirtecek bir tablo mu var ?

"CanfezaOrganGul döneminden bir enkaz devraldığımı söylemem yanlış olur. CanfezaOrhanGul başa geçtiğinde Turkey Org'daki altın borçlarıyla karşılaşmıştı. Fakat CanfezaOrhanGul döneminde bu borçlar kapandı. Bu konuda CanfezaOrhanGul'u kutlarım. "





Ülkeye bayan eli değmesi şart !


Baby Boom daima gündemde. Halk nüfus istiyor ve hevesle bekliyor. Yeni oyuncular dahil etmek ve bunları oyunda tutmak için planlarınız var mı ?

"Tabi ki, yeni arkadaşları oyunda görmek isteriz. Bu ülkemizin yararına olacak bir konu. Bununla ilgili politikalar geliştireceğiz. Yeni arkadaşlar ülkemizin gelişimine katkı sağlayacaktır. "

Bayan oyuncular söz konusu olunca tüm dünyada son sıralardayiz. Bununla ilgili düşünceleriniz nelerdir ?

"Oyuna yeni gelecek oyuncuların daha çok bayan ağırlıklı olmasını da istiyoruz. Bu ülkeye bayan eli değmesi lazım."





Turkey.Org herkese açık bir şekilde gösterilecek !


Meclis ve Turkey.Org şeffaflığı da gündemden düşmeyen diğer bir konu. Siz seçilirseniz daha şeffaf bir yönetim iddianız var mı ?

"Tabi ki, bu konuyla yakından ilgileneceğim. Turkey Org'un durumunu tüm vatandaşlarımız görecekler. Meclis'teki yani ülke hazinesindeki altın ve paraları ise herkes görebiliyor. Bu konuda kimsenin bir sıkıntısının olduğunu sanmıyorum. "





Kabinem demokratik !


Kabinenizde tecrubesiz adaylar olduguna dair soylentiler kafalari karistiriyor. Buna ragmen degisik partilerden oldukca demokratik bir kabine goruntusu de var. Bu konuda neler soylemek istersiniz ?

"Değişik partilerden kişilerin kabinemizde bulunması bizim demokratik bir yönetim olduğumuzun en büyük kanıtıdır. Evet kabinemizde ilk defa bakanlık görevi icra edecek arkadaşlarım bulunuyor. Fakat bu arkadaşlarım zaten bu görevleri yapacak olgunlukta kişiler. Eğer ki bütün kabineler hep eski isimlerden oluşsaydı yeni kişilere şans vermemiz asla mümkün olmayacaktı. Ben Milli Savunma Bakanlığı görevime üyeliğimin henüz beşinci günündeyken başlamıştım. Ve bu görevimde büyük tecrübeler kazanarak başkan adayı oldum. Bu kabinemizin de çok güzel işler yapacağına güvenim tamdır."





Teknolojisi yüksek, güçlü ordu hedefimiz var !


Ordumuz hala duzenli sayilmaz ve teknolojik acidan geride gorunuyor. Orduyu daha efektif, koordine ve teknoloji ile butunlesik hale getirecek bir gundeminiz var mi ?

"Ordularımıza devletimizin bütçesine göre bir yardım yapma planımız var. Ama dediğim gibi bu yardım devletimizin bütçesine göre olacak. Ordunun savaşlardaki koordinesiyle ise Milli Savunma Bakanlığımız ilgilenecek. "



Son olarak, secmenlerinize vermek istediğiniz bir mesaj varsa...

"Seçmenlerime öncelikle hayırlı seçimler dilerim. Tüm vatandaşlarımızın bilmesini isterim ki; biz sizlerin iyiliği için, sizin çıkarlarınız doğrultusunda çalışacağız. Bundan asla şaşmayacağımızdan emin olmalarını isterim. Herkese sevgi ve selamlarımı sunarım."

Sabahın erken saatlerinde gazetemiz binasına geldiği sırada bir tek seçmenini arkasında görememiştik Ankyra 'nın. Ancak kargaların kahvaltısından evvel gelişi buna neden olmuş ki, saatler süren söyleşimiz sonunda, plazanın pencerelerinden dışarı bakınca, halkın sevgi seli nedeniyle ve güvenlik gerekçeleriyle başkan adayını ön kapıdan çıkartamadık ve çatıdan bir helikopter ile merkez binamızdan ayrılmak zorunda kaldı.



Söyleşi için Ankyra 'ya teşekkür ediyor ve seçimlerde başarılar diliyoruz.

Editoryel ve dizayn: Jaden Grafik kareografi ve resim düzenlemeleri: Barbarian Attila

Previous article:
Iran VS Pakistan (10 years ago)

Next article:
T.C. - M.S.B. Resmi Yayını (470. gün) (10 years ago)

ESim
or
Register for free:
Only letters, numbers, underscore and space are allowed (A-Z,a-z,0-9,_,' ')
Show more

By clicking 'Sign Up!', you agree to the Rules and that you have read the Privacy Policy.

About the game:


USA as a world power? In E-Sim it is possible!

In E-Sim we have a huge, living world, which is a mirror copy of the Earth. Well, maybe not completely mirrored, because the balance of power in this virtual world looks a bit different than in real life. In E-Sim, USA does not have to be a world superpower, It can be efficiently managed as a much smaller country that has entrepreneurial citizens that support it's foundation. Everything depends on the players themselves and how they decide to shape the political map of the game.

Work for the good of your country and see it rise to an empire.

Activities in this game are divided into several modules. First is the economy as a citizen in a country of your choice you must work to earn money, which you will get to spend for example, on food or purchase of weapons which are critical for your progress as a fighter. You will work in either private companies which are owned by players or government companies which are owned by the state. After progressing in the game you will finally get the opportunity to set up your own business and hire other players. If it prospers, we can even change it into a joint-stock company and enter the stock market and get even more money in this way.


In E-Sim, international wars are nothing out of the ordinary.

"E-Sim is one of the most unique browser games out there"

Become an influential politician.

The second module is a politics. Just like in real life politics in E-Sim are an extremely powerful tool that can be used for your own purposes. From time to time there are elections in the game in which you will not only vote, but also have the ability to run for the head of the party you're in. You can also apply for congress, where once elected you will be given the right to vote on laws proposed by your fellow congress members or your president and propose laws yourself. Voting on laws is important for your country as it can shape the lives of those around you. You can also try to become the head of a given party, and even take part in presidential elections and decide on the shape of the foreign policy of a given state (for example, who to declare war on). Career in politics is obviously not easy and in order to succeed in it, you have to have a good plan and compete for the votes of voters.


You can go bankrupt or become a rich man while playing the stock market.

The international war.

The last and probably the most important module is military. In E-Sim, countries are constantly fighting each other for control over territories which in return grant them access to more valuable raw materials. For this purpose, they form alliances, they fight international wars, but they also have to deal with, for example, uprisings in conquered countries or civil wars, which may explode on their territory. You can also take part in these clashes, although you are also given the opportunity to lead a life as a pacifist who focuses on other activities in the game (for example, running a successful newspaper or selling products).


At the auction you can sell or buy your dream inventory.

E-Sim is a unique browser game. It's creators ensured realistic representation of the mechanisms present in the real world and gave all power to the players who shape the image of the virtual Earth according to their own. So come and join them and help your country achieve its full potential.


Invest, produce and sell - be an entrepreneur in E-Sim.


Take part in numerous events for the E-Sim community.


forum | Terms of Service | Privacy policy | Support | Wikia | Alpha | Luxia | Primera | Secura | Suna | Xena | Mega | Arcadia | esim political game
PLAY ON