Esim - Intervju sa Hrvojem Macanom
Login:
Password:

Forgot password Register

Article

Srecko_92


Redactor

213


83
Intervju sa Hrvojem Macanom (Political)
Posted 10 years ago by
Srecko_92    
Report


Pozdrav svima evo slijedi članak koji je većina vas iščekivala vaša želja je bila da uradim intervju sa Hrvoje Macan i ja sam to uradio.









I tako smo počeli s pitanjima.


1.Što misliš o onima koji te vrijeđaju i govore da si pokrao državu ?

Bezbroj puta je dokazano da to jednostavno nema smisla jer sam državi dao direktno ili indirektno tisuće golda. Neki su iskoristili to što je OGR davno prije bila jedina organizirana vojska pa je samim time skoro pa jedina dobivala opremu(bilo je iznimaka iz drugih vojski). Vojsku smo organizirali na način da se kroz vojsku obavezno dobiva puna oprema kruha i oružje za taj kruh(to je ono što je minimum minimuma svake vojske da sama sebi financira) a poklon i oružje za poklon se dobiva 15 minuta pred kraj bitke. Na tih t15 90% su dolazili samo članovi OGR i onda se na kraju prikazuje kako smo iskorištavali položaj. Isti taj sistem organizacije danas primjenjuju sve vojske i naravno dobivaju pola opreme od države, što je normalno i u svih 8 mjeseci PHS vlasti to je bilo moguće. Bio sam čak pozivao sve članove vojski na chat, nešto što nitko drugi ne radi ali svejedno je vrlo malo njih dolazilo.

Vole još neki govoriti da sam samo ja imao koristi od BB odnosno rata s srbijom ali se ista besmislica povezuje na ono što sam na početku rekao. Gotovo 95% ''zarade'' od BB išlo je u vojsku i za plaćanje opreme vojsci i tako su se financirali ratovi jer tada je država bila opljačkana i uništena čak 2 puta(prije PHS).

Što se vrijeđanja tiče, to uglavnom ignoriram ali ponekad apeliram na one koji se sa mnom ne slažu da ipak budu odgovorni i osude vrijeđanje kako se isto ne bi i njima dogodilo. Na vrijeđanje u 70% slučajeva ne odgovaram



2.Što misliš o Jiren ?

Malo toga pozitivno, nije napravio ništa što bi mogao pohvaliti i o njemu je napisano već i previše članaka(zbog čega se i ne može kandidirati za CP) tako da mi se ne troši riječi na njega.

Jedino pozitivno je RL, neka uvjerenja su mu pogrešna ali u globalu pozitivno razmišljanje.


3.Mišljenje o sadašnjem CP ? ( cortex18 )

Mislim da nema dovoljno znanja ni iskustva i vidim ga kao MOD-a ili vCP-a ali ne i CP-a. Drago mi je da se ipak malo promijenio od vremena kada je bio žestoki borac protiv vlasti, ne svađa se i normalno komunicira a što je najvažnije ponaša se odgovoreno jer apelira na smirivanje svađa i osuđuje vrijeđanje.

Poznajem ga u drugačijem svijetlu iz vremena kada je često znao planuti i time reći nešto za što se poslije ispričavao, nisam zlopamtilo pa to neću posebno isticati.


4.Hoćeš li se kandidirat na sljedećim izborima za CP ?

Nemoguće za odgovorit,najviše to ovisi o tome tko će se kandidirat i na koji način i o ukupnom stanju u Hrv,ako je sve u redu onda ja msm da nema potrebe za kandidaturom


5.Misliš li da će u bliskoj budućnosi Hrvatska stići srbiju ekonomski i vojno ?

To je moguće i moram istaknuti da bi i danas bili u rangu s srbijom da nije bilo očajnih pokušaja smjene vlasti kada se žrtvovalo sve(igrače koji su otišli) kako bi se srušila vlast. Na kraju naravno nije uspjelo i to je poruka da se silom ništa ne postiže, vlast je pala na izborima i to je sve što ću reći o tome i ne treba nastavljati

Što se budućnosti tiče, to je lako moguće ako ostane ovakvo okruženje, mirno i otvoreno na različitosti(političke ). Prije je Hrvatska bila u teškom položaju jer smo bili osmi ili deseti u svijetu(vojno) a danas smo treći i sada je situacija lakša, ekonomski ali i vojno i sada imamo uvjete za pravi BB. Taj pravi i organizirani BB se najavljuje negdje oko Božića za što očekujem da će biti uspješan ako nešto ne krene po krivu.


6.Po tebi najveći neprijatelj poslje srba ?

Bosna i Hercegovina, samo bosna, grijeh je spominjati Hercegovinu kao neprijatelja


7. Najbolji saveznik Hrvatske ?

Makedonija i Albanija, teško je izabrati jednog između njih, volio bih da su jači.


8.Što misliš o Andrija i Marsy ?

Andrija znam još od kako je bio beba kada smo ga progurali u sabor i onda nas izdao, još od tada mu ne vjerujem, a Marsy , enigma pričao sam s njim u RL u Čavoglavama, sukobljavamo se a većinom ne znam razlog.


9.Jeli ista što drugi govore da ako neko napiše neki "ustaški" shout da mu šalješ golde ?

Lol, ne, većinom je to zajebancija i rijetka pojava ali moš biti srbin pa nacionalizam prozivati ustaštvom.


10.Sijećaš li se neke veće pomoći kao igraču ?

Ne, ustvari sam takoreći ''osnivač'' esim Hrvatske što znači da smo svi na početku imali iste uvjete a ja sam od početka bio vrlo imućan pa pomoć nije bila potrebna. Također ni pomoć u smislu snalaženja u igri nije bila potrebna jer ovakav tip igara igram već 5 godina ali kada bi se baš gledalo tko mi je pomogao onda je to puxi još na primeri.


11.Navedi neke ti najdraže igrače na serveru ?

To je lako croroko - Poglavnick . Dok nije došao 90% posla sam radio sam


12.Par najmržih ?

preskočio bi to, dosta ih je i oni znaju tko su a u ovim uvjetima to nije potrebno isticati


13.Najveći DMG ?

20-35 kk mislim bar, ne pamtim


14.Neka bitka za pamćenje ?

Kada je bio napad srbije na slavoniju i Mađarske na Središnju Hrvatsku, mi smo svim silama branili Slavoniju i na kraju obranili CC je pala al protiv srba Slavonija je obranjena. To pokazuje da je u ovoj igri cilj zabava a ne borba za ekonomiju, na tim temeljima izgrađena je moderna Hrvatska.


15.S kim želiš da uradim intervju sljedeći put ?

hmm, croroko - Poglavnick ili Kralj Lasica (srbin al zanimljiv tip)


Toliko od Hrvoje Macan ,
Do sljedećeg intervju-a Pozz.
U komentar napišite s kim bi htijeli da obavim intervju..

Vaš : Srecko_92

Previous article:
Intervju sa Pice1950 (10 years ago)

Next article:
Intervju sa Andrejom Vukušićem (10 years ago)

ESim
or
Register for free:
Only letters, numbers, underscore and space are allowed (A-Z,a-z,0-9,_,' ')
Show more

By clicking 'Sign Up!', you agree to the Rules and that you have read the Privacy Policy.

About the game:


USA as a world power? In E-Sim it is possible!

In E-Sim we have a huge, living world, which is a mirror copy of the Earth. Well, maybe not completely mirrored, because the balance of power in this virtual world looks a bit different than in real life. In E-Sim, USA does not have to be a world superpower, It can be efficiently managed as a much smaller country that has entrepreneurial citizens that support it's foundation. Everything depends on the players themselves and how they decide to shape the political map of the game.

Work for the good of your country and see it rise to an empire.

Activities in this game are divided into several modules. First is the economy as a citizen in a country of your choice you must work to earn money, which you will get to spend for example, on food or purchase of weapons which are critical for your progress as a fighter. You will work in either private companies which are owned by players or government companies which are owned by the state. After progressing in the game you will finally get the opportunity to set up your own business and hire other players. If it prospers, we can even change it into a joint-stock company and enter the stock market and get even more money in this way.


In E-Sim, international wars are nothing out of the ordinary.

"E-Sim is one of the most unique browser games out there"

Become an influential politician.

The second module is a politics. Just like in real life politics in E-Sim are an extremely powerful tool that can be used for your own purposes. From time to time there are elections in the game in which you will not only vote, but also have the ability to run for the head of the party you're in. You can also apply for congress, where once elected you will be given the right to vote on laws proposed by your fellow congress members or your president and propose laws yourself. Voting on laws is important for your country as it can shape the lives of those around you. You can also try to become the head of a given party, and even take part in presidential elections and decide on the shape of the foreign policy of a given state (for example, who to declare war on). Career in politics is obviously not easy and in order to succeed in it, you have to have a good plan and compete for the votes of voters.


You can go bankrupt or become a rich man while playing the stock market.

The international war.

The last and probably the most important module is military. In E-Sim, countries are constantly fighting each other for control over territories which in return grant them access to more valuable raw materials. For this purpose, they form alliances, they fight international wars, but they also have to deal with, for example, uprisings in conquered countries or civil wars, which may explode on their territory. You can also take part in these clashes, although you are also given the opportunity to lead a life as a pacifist who focuses on other activities in the game (for example, running a successful newspaper or selling products).


At the auction you can sell or buy your dream inventory.

E-Sim is a unique browser game. It's creators ensured realistic representation of the mechanisms present in the real world and gave all power to the players who shape the image of the virtual Earth according to their own. So come and join them and help your country achieve its full potential.


Invest, produce and sell - be an entrepreneur in E-Sim.


Take part in numerous events for the E-Sim community.


forum | Terms of Service | Privacy policy | Support | Wikia | Alpha | Luxia | Primera | Secura | Suna | Lima | Elysia | Xena | esim political game
PLAY ON