Esim - e-sim PROFIL
Login:
Password:

Forgot password Register

Article


11
e-sim PROFIL (Political)
Posted 10 years ago by
micronation    
Report


ČPP - Često postavljana pitanja...
Profil

Koliko računa mogu otvoriti?'
Jedan korisnik može stvoriti / administrirati jedan e-sim racun. Ukoliko imate sestru/brata ili prijatelja koji takođe želi da igra, morate da javite operatorima (Game operators) da dijelite IP adresu. Nije dozvoljeno praviti transakcije između naloga koji su sa iste IP adrese. Ti nalozi ne mogu biti u istoj jedinici.


Šta treba da uradim ako zaboravim šifru?
Na login stranici, ispod gumba za login naći ćete link nazvan "Forgot password". Kliknite na taj link i upišite svoju email adresu. Sistem će poslati informacije šta da radite dalje, kako resetovati šifru preko emaila.


Da li mogu promenite moj nick u igri (citizen name)?
Vaš nick u igri možete promeniti, to će vas koštati 3.99€ ili 40 golda. Ovu opciju možete naći ispod svoje slike na profilu.


Kako mogu koristiti moju vlastitu sliku za avatar?
Ako želite da promijenite vašu sliku - idite na profil i kliknite na 'Edit profile'. Tu ćete biti u mogućnosti da odaberete i uploadujete sliku na sajt. Maksimalna veličina slike je 200kb.


Koliko košta e-sim?
E-Sim je besplatna online igra, i možete besplatno da se registrujete i da igrate.


Banovan sam, šta da radim?
Kada ste banovani, možete da pišete žalbu na http://tickets.e-sim.org/ (u sekciji tiketa) objašnjavajući situaciju da bi SGO-i i GO-i mogli razumjeti o čemu se radi.

Tok igre

Nakon što sam se registrovao u e-Simu, šta da radim sljedeće?
Dnevni zadatci sa glavne stranice mogu vam pomoći. oni se nalaze iznag osnovnih informacija o igraču.


Kako mogu brzo naučiti osnove igre?
Sve informacije mogu biti nađene na e-sim official Wiki.Takođe možete pristupiti i koristiti oficijelni forum.To je mjesto gdje možete kontaktirati tim igre, kao i ostale igrače, da bi riješili probleme i sumnje. Takođe, ovajčlanak vam daje veoma detaljno objašnjena upustva za igru.


Šta je gold i za šta ga trebam? Gold.png
Gold.png "Zlato" je osnovna i univerzinalna valuta na e-simu.


Šta je zdravlje i za šta je dobro?
Zdravlje predstavlja snagu igrača i vitalni level.


Šta je iskustvo i kako da ga zaradim?
Iskustveni poeni (xp) prestavljaju poznati level koji svaki igrač prijeđe u e-Simu. 1 exp poen dobijete svaki puta kada pucate, 5 dobijete kada radite, i 4 dobijete kada trenirate, tako da svaki regularni igrač može da dobije 14 iskustvenih poena (5 za udaranje, svaki dan zdravlje se poveća za 50% +5 od rada + 4 od treniranja) po danu sa minimalnim troškovima. Dodatni exp će biti dobijani kao što je dole objašnjeno:

5 xp za upload avatara (dobijate samo jednom)
1 xp za svako pucanje
5 xp za rad
4 xp za treniranje
10 xp za glasanje
50 xp za winning kongresmen
500 xp za winning na predsjedničkim izborima

Kako mogu dodati prijatelje na e-Sim?
Kada gledate profil nekog igrača, vidjet ćete "Add to your friends list" gumb. Nakon što kliknete na taj gumb, obavještenje je poslano igraču, i ako igrač prihvati zahtjev automatcki postajete prijatelji, i na vašoj listi prijatelja je. Možete vidjeti šaute vaših prijatelja na početnoj stranici, što vam dozvoljava da budete u kontaktu sa prijateljima lakše.

Šta je to šaut?'
Šaut se koristi da bi se komuniciralo sa igračima u zajednici na esimu. Možete vidjeti mjesto za šaute na početnoj stranici sa 3 taba, Država, Vojna jedinica, i prijatelji. Budite u kontaktu sa vašim prijateljima i obavještavajte ih o događajima u kojima ste uključeni (npr. "napravio sam novu firmu" ili "Sad sam član KP u Bosni."


Kako se mogu boriti?
Možete vidjeti ako je vaša država uključena u rat (ustanak takođe) gledanjem na listu ratova koja je na početnoj stranici. Nakon što odlučite u kojoj bitci će te se boriti, jednostavno kliknite na 'Fight' gumb na toj stranici. Da bi postigli veću štetu koristite oružije. Tokom bitke gubite well, zdravlje (-10 za svaki hit), ali vaše učešće u bitci i šteta mogu biti odučujući. Vaš šteta je također pod utjecajem vašeg ranka. Više informacija možete pronaći u tutorijalu Pucanje. Ovajčlanak vam daje totalno objašnjen tok udaranja i pucanja.


Kako mogu da napravim novine?
Da bi igrač napravio novine, on/ona mora imati biti najmanje level 4. Kada odete na tab ‘My places’ tab, tu imate 'Newspaper' gumb . Ako niste vlasnik nekih novina, možete napraviti novine, to će vas koštati 2 golda.


Šta je ugovor?
Ugovori dozvoljavaju igračima da posude novce/predmete drugom igrači sa relativno niskim rizikom. Korištenje ugovor građane možete razmijeniti resurse, kupiti/prodati produkte, posuditi/tražiti posudbu u novcu, itd. Kada pravite ugovor, igrač može da odabere jedan od ugovora: Produktte / Novce / Dug


Gdje mogu naći svoje dugove?
Listu svojih dugova možete naći ->My Places->Contracts. Ne plaćajte vaše dugove direktnim donacijama! Koristite gumb za vraćanje duga.


Kako napraviti ugovor?
Idete na ->My Places->Contracts.Napravite & izmijenite novi šablon. Predložite vaš šablon jednom od vaših prijatelja. (Ugovor možete samo predložiti svojim prijateljima!)


Ekonomija

Kako donirati produkt ili novac nekom igraču?
Na svakom profilu igrača imate 'Donate items' i 'Donate money' gumbove. Nakon što kliknete na njih, doći ćete do panela za donacije gdje možete poslati vaše produkte ili valutu drugom igraču.


Kako da dobijem posao?
Prvo morate da idete na job market. Onda tu možete da izaberete neki od ponuđenih poslova, koji je siguran a isto tako dobro plaćen.

Kako napraviti firmu?
Da napravite firmu morate prvo da se preselite u regiju gdje hoćete da vaša firma bude. Onda idete na My places-> Companies -> Create company. Pravljenje firme vas košta 20 golda.


Vojska

Kako mogu postati vojnik?
Svaki igrač je vojnik, ali da bi postali član organizovane grupe vojnika, morate da prvo ispunite uslove te organizacije, i onda kontaktirati vođu te organizacije.


Kako se mogu pridružiti vojnoj jedinici?
Prvo idite na My Places> Military unit. Onda kliknite na "Join an existing Military Unit". Odavde možete pristupiti jednoj od jedinica! Možete vidjeti zahtjeve koje je jedinica postavila kao kriterij za primanje igrača, i onda prihvatiti. Kada pristupate jedinici bićete u mogućnosti da pišete mali tekst vodji da ga uvjerite zašto baš vas da prihvati u jedinicu!


Kako napraviti jedinicu?
Prvo idete na My Places> Military unit. Onda kliknite na Create a New Military Unit. Pravljenje nove jedinice automatski postajete lider! Takođe pravljenje kosta nekoliko golda (poslije ćemo analizirati troškovi). Kako ste lider imate neke dodatne opcije.


Koliko košta jedinica?
Vrsta Potrebno golda Povećanje za jednog člana Borbeni bonus
Novice 50g 5g 5%
Regular 10g 10g 10%
Veteran 200g 20g 15%
Elite 500g 50g 20%
Politika

Kako postati član kongresa?
Morate pobijediti na kongresmenim izborima koji se oržavaju 25. svakog mjeseca .


Koliko kongresmena svaka država može da ima?
Svaka država može da ima maksimalno 20 kongresmena.


Kako mogu postati predsjednik države?
Morate pobijediti na izborima za predsjednika. Kandidat sa najviše glasova pobjeđuje. Pobjednički kandidat takođe dobija medalju Predsjednika i 5 golda.


Šta da radim ako...

...moja porodica hoće da igra e-Sim, i dijelimo istu IP adresu?

popunite ovaj formular Korištenje iste IP više od jednog građanina ne smatra se kriterij za određivanje više računa. Ne postoje nekakve zabrane, i nadamo se da će te svi uživati u igri i zabaviti se!


...želim da obrišem nalog?

Moguće je obrisati nalog. Samo prestanite da igrate- to je najbolja opcija.


...želim da živim u drugoj regiji?

Koristite opciju za putovanje sa početne stranice. Samo morate da imate najmanje jednu kartu za putovanje u vašem skladištu, koja može biti kupljena na marketu. Putovanje vas takođe košta zdravlja, zavisno od koje kvalitete je vaša karta za putovanje. Takođe imate opciju da mijenjate da državljanstvo ako ste se preselili u regiju od druge države.


...želim da preselim firmu u drugu regiju?

Trenutno ne postoji opcija da promijenite mjesto gdje vam je firma. Promjena stanovanja vaše firme biće moguća kada se jedan od takvih dodataka ugradi u igru. Ali, možete da postavite vašu firmu na prodaju.

Previous article:
Sealand NAJMANJA DRŽAVA NA SVJETU (10 years ago)

Next article:
Seborg Micronation (10 years ago)

ESim
or
Register for free:
Only letters, numbers, underscore and space are allowed (A-Z,a-z,0-9,_,' ')
Show more

By clicking 'Sign Up!', you agree to the Rules and that you have read the Privacy Policy.

About the game:


USA as a world power? In E-Sim it is possible!

In E-Sim we have a huge, living world, which is a mirror copy of the Earth. Well, maybe not completely mirrored, because the balance of power in this virtual world looks a bit different than in real life. In E-Sim, USA does not have to be a world superpower, It can be efficiently managed as a much smaller country that has entrepreneurial citizens that support it's foundation. Everything depends on the players themselves and how they decide to shape the political map of the game.

Work for the good of your country and see it rise to an empire.

Activities in this game are divided into several modules. First is the economy as a citizen in a country of your choice you must work to earn money, which you will get to spend for example, on food or purchase of weapons which are critical for your progress as a fighter. You will work in either private companies which are owned by players or government companies which are owned by the state. After progressing in the game you will finally get the opportunity to set up your own business and hire other players. If it prospers, we can even change it into a joint-stock company and enter the stock market and get even more money in this way.


In E-Sim, international wars are nothing out of the ordinary.

"E-Sim is one of the most unique browser games out there"

Become an influential politician.

The second module is a politics. Just like in real life politics in E-Sim are an extremely powerful tool that can be used for your own purposes. From time to time there are elections in the game in which you will not only vote, but also have the ability to run for the head of the party you're in. You can also apply for congress, where once elected you will be given the right to vote on laws proposed by your fellow congress members or your president and propose laws yourself. Voting on laws is important for your country as it can shape the lives of those around you. You can also try to become the head of a given party, and even take part in presidential elections and decide on the shape of the foreign policy of a given state (for example, who to declare war on). Career in politics is obviously not easy and in order to succeed in it, you have to have a good plan and compete for the votes of voters.


You can go bankrupt or become a rich man while playing the stock market.

The international war.

The last and probably the most important module is military. In E-Sim, countries are constantly fighting each other for control over territories which in return grant them access to more valuable raw materials. For this purpose, they form alliances, they fight international wars, but they also have to deal with, for example, uprisings in conquered countries or civil wars, which may explode on their territory. You can also take part in these clashes, although you are also given the opportunity to lead a life as a pacifist who focuses on other activities in the game (for example, running a successful newspaper or selling products).


At the auction you can sell or buy your dream inventory.

E-Sim is a unique browser game. It's creators ensured realistic representation of the mechanisms present in the real world and gave all power to the players who shape the image of the virtual Earth according to their own. So come and join them and help your country achieve its full potential.


Invest, produce and sell - be an entrepreneur in E-Sim.


Take part in numerous events for the E-Sim community.


forum | Terms of Service | Privacy policy | Support | Wikia | Alpha | Luxia | Primera | Secura | Suna | Lima | Elysia | Xena | esim political game
PLAY ON