Esim - Intervju sa Marinho1991
Login:
Password:

Forgot password Register

Article

Srecko_92


Redactor

213


94
Intervju sa Marinho1991 (Political)
Posted 10 years ago by
Srecko_92    
Report


Evo nas u novom članku sa marinho1991













1..Kako si doša do ove igre ?


Preko stranice na facebooku "Priznajem Hrvat sam". Tada je bio neki naslov da nas napadaju Srbi i Mađari, a pošto sam već povremeno igrao eRepublik, onda mi nije bio problem početi i ovu igru i stati u obranu naše domovine.



2..Jeli ti itko pomogao na početku?


Na početku sam radio u tvrtkama za plaću i tako kupovao opremu. Kasnije sam se javio našemu Orgu koji me ubacio u svoj MU gdje sam radio za golde, a potom sam se javio Macanu i rekao da cu mu pomoci ako sto treba jer sam već igrao Erepublik i znam dosta toga. Tada me je on ubacio u svoj MU PHS gdje sam primao opremu i polako se razvijao.


3..MIšljenje o Hrvoje Macan ?


Imamo dugu povijest ja i on Prije svega, Macan je doveo skoro sve nas "starije" igrače i više puta je pravio BB što je povećalo broj stanovnika Hrvatske. To mu je pozitivna stvar i dobro je što Hrvatska ima takvog igrača koji može dovesti toliko novih igrača.
Ono što je kod njega negativno je to što ne prihvaća druga mišljenja, što misli da je uvijek u pravu, da je neki vođa koji uvijek mora biti glavni, a sve svoje neistomišljenike naziva srbima, komunistima i izdajicama i tako navlači bijes novih igrača prema drugim Hrvatima koji su dali milje damagea za Hrvatsku obranu i napade. Mene je isto navukao na tu foru, ali kasnije sam vidio što radi, pogotovo kad sam upoznao te "odbačene" i shvatio da su u RL pravaši i veliki domoljubi kao i ja. Tim svojim bezobraznim ponašanjem uvelike je smanjio ugled Hrvatske u svijetu jer se tako ponašao i na kanalima saveza. Zato je Hrvatskoj sad uvjet za ulazak u neki savez samo ako nije Macan na vlasti ili neki njegov čovjek.
Macan ima odlično uređen MU, dobiva golde od svojih referala i mislim da mu nije potrebno daljnje miješanje u politiku, već da se bori u bitkama i da zajedno sa vladom koordinara pucanje na kanalima jer smo po vojnoj snazi među top5 drzava na esimu.



4.Zašto si otišao od Macana?

Problem je nastao kad sam postao cp u srpnju. Macan mi je ostao fotelju sa nekim debtovima i skoro praznom blagajnom. Bili smo u ratu sa Srbijom i Mađarskom, ali vise nismo imali opreme na Orgu za dijeliti igračima. Macan je tada rekao da se nanovo zadužim za kupnju opreme, a već prije je poslao neke gifte na svoj MU. To sam odbio jer nije imalo smisla ni mogućnosti, a taj debt od 500 golda je jedva dobio od nekog Srbina, a Handsome Rob je kasnije negdje napisao da mu je on to sredio preko nekoga jer je znao da je skoro nemoguće vratiti taj debt.
Tada Macanu skidam pass od Orga jer se slala neka oprema bez mog znanja i tada počinje paljba po meni da sam komunist, izdajnik i slično. Odnosi su se malo zamrznuli tada između nas. Do kraja mandata sam vratio debtove i čak podigao i kupio neke tvrtke za Org, te sam nastokao gift i potpisao NAP zbog mojih dobrih odnosa sa Grcima koji su nas ubacili u primirje sa Srbima, inače ne znam što bi bilo ...
U kolovozu sam prešao u stranku HOS, ali i dalje sam bio član vojske OGR. Iz vojske sam izbačen kad sam podržao rebelse u civil waru jer se tada skoro 90% bivših "macamona" okrenulo protiv njega jer su vidjeli kakav je. To je bio konačan kraj povezanosti mene i Macana ...


5.Misliš li da će cortex18 pomoći Hrv u napretku?

Hrvatska je vojno jaka, samo nam je potrebna koordinacija pucanja. Napredak je potreban u ekonomiji, da Org proizvodi svoju opremu i da je imamo jako puno svaki dan kako bi mogli financirat ratove. Vidim da cortex radi puno oko toga i da se stvarno trudi. Jako je dobar momak i siguran sam da se rezultati vidjeti nakon isteka mandata.


6.Nabroji par najdražih igrača ?

Broj jedan je Jiren . Osoba koja razmišlja u RL i na igri isto kao ja i čovjek na kojeg se svatko može osloniti. Puno je dao za Hrvatsku, a nadam se da ćemo se jednog dana rame uz rame boriti u istom MU
cortex18 , stormcloak , Dario583 , SF1983 , Ricbo93 su također super osobe. Moram spomenit i naše dvije cure Sljerko i Kraljica Jelena


7.Par najmržih ?

Ne mrzim nikoga, ali Andrija je nekad stvarno dosadan troller ...


8.Najbolji saveznik ?

Slovačka i Makedonija (zbog Speedyja koji je dao puno za Hrvatsku)


9.Najveći neprijatelj ?

Srbija ! Mislim da naši ratovi dovoljno govore što mislimo jedni o drugima


10.MIšljenje o Marsy ?

Jako dobar momak, samo je zbog nekih svojih razloga otišao u srpsku vojsku. U studenom je bio MoD i znam koliko se trudio organizirati runde i dijeliti opremu, čak se budio jutri u 6 sati kako bi zvao ljude da se dobije runda ...


11.,Želiš li biti opet CP?

Zasad ne. Za to treba imati puno slobodnog vremena, a ja imam puno obveza i nemogu biti ode cijeli dan. Prošao sam sve pozicije, od CP, vCP i MoD, tako da mislim da je vrijeme da netko novi preuzme vođenje države, a mi stariji ćemo pucati po naređenjima.


12..Kakav si bio kao cp po tebi?

Vojno ne baš tako dobar jer nije bilo sredstava za uspješan rat, a stigao je i NAP kojeg sam već objasnio. Ekonomski sam bio dosta dobar jer sam pokrenuo proizvodnju, digao tvrtke i nastokao opremu na Orgu ...


13..Koji bi ti bio glavni cilj kao cp-u da postaneš ?

Samo dizat proizvodnju i ekonomiju i ako je moguće spriječiti suludi rat sa Srbima jer tako samo pojedinci imaju profit i koristi, a države nemaju baš puno koristi od njega jer se to već dokazalo puno puta.


14..Jesi li ikad razmišljao da odeš za Srbiju igrat ?

Nikada ! Nemam ništa protiv nijednog Srbina, ali moji su puno toga lošeg prošli u RL u ratu, tako da se nikada neće dogoditi da budem na srpskoj strani !


15.Bili volio da se vrati Dobrovit i mišljenje o njemu ?

Odlaskom Dobrovita Hrvatska je izgubila važnog igrača i jakog vojnika. Zbog toga bi volio da se vrati u igru jer Hrvatska pati na bojnom polju, ne samo zbog njega, nego i zbog drugih koji odlaze iz ove igre.
Mislim da je zaveden Macanom kao i ja dok nisam otišao od njega. Ne želi ili neće vidjeti kakav je Macan zaista i što radi, a moguće je da je dobivao i neku opremu dok je ovaj bio na vlasti pa je zato uz njega.


16.Podržaješ li Poglavnick u promicanju ustaštva ?

Kao iskreni pravaš i starčevićanac protivnik sam bilo kakvog totaliranog režima, pa tako i onog Ustaškog. Ideju stvaranja slobodne i nezavisne Hrvatske podržavam, ali ne i ono u što se to pretvorilo kasnije. Pročitao sam dosta knjiga i znam učenje Ante Starčevića koji je bio liberalist i zagovarao slobode naroda u duhu demokracije, te je njegov svjetonazor jedan od najčišćih svjetonazora na svijetu. Slijedom toga, svaka ideologija isključivosti(fašizam,komunizam...) je strana ovim idejama. Tako da Starčevićev nauk nije prerastao u ustaštvo, već je to učinio netko drugi koji na kraju nije niti slijedio njegove ideje. Mnogi su to učenje iskrivili i zato svi pravaši danas imaju etiketu Ustaša, što nikako nije točno.
Ali ako Poglavnick to koristi kako bi nabrijao narod u ratu, onda neka slobodno to radi i slažem se s njim. U ratu je sve dopušteno


17.Koga želiš vidjeti u sljedećem intervju-u ?

Volio bi da to bude insightz , najjači hrvatski igrač koji ima dugu povijest i zna puno stvari koje su bile prije mog dolaska na igru. Možda bi i Banchi i bio dobar, poznati revolucionar i protivnik svake vlade u Hrvatskoj


18.Poruka za kraj ?

Molim mlade igrače da ne odustaju od igre. Igra je jako zanimljiva, znam da je iz početka malo dosadno, ali kasnije će biti puno uzbudljivije kad postanete jači igrači. Ako nekome treba neka pomoć, uvijek stojim na raspolaganju.
Borite se i igrajte ! Idemo u nove pobjede !
Bog i Hrvati !!!



Toliko od nas
Pišite u KOMENTAR koga želite u sljedećem intervju-u
Do tada Pozz


Vaš : Srecko_92

Previous article:
Intervju sa Runovican (10 years ago)

Next article:
Intervju sa IvanCRO (10 years ago)

ESim
or
Register for free:
Only letters, numbers, underscore and space are allowed (A-Z,a-z,0-9,_,' ')
Show more

By clicking 'Sign Up!', you agree to the Rules and that you have read the Privacy Policy.

About the game:


USA as a world power? In E-Sim it is possible!

In E-Sim we have a huge, living world, which is a mirror copy of the Earth. Well, maybe not completely mirrored, because the balance of power in this virtual world looks a bit different than in real life. In E-Sim, USA does not have to be a world superpower, It can be efficiently managed as a much smaller country that has entrepreneurial citizens that support it's foundation. Everything depends on the players themselves and how they decide to shape the political map of the game.

Work for the good of your country and see it rise to an empire.

Activities in this game are divided into several modules. First is the economy as a citizen in a country of your choice you must work to earn money, which you will get to spend for example, on food or purchase of weapons which are critical for your progress as a fighter. You will work in either private companies which are owned by players or government companies which are owned by the state. After progressing in the game you will finally get the opportunity to set up your own business and hire other players. If it prospers, we can even change it into a joint-stock company and enter the stock market and get even more money in this way.


In E-Sim, international wars are nothing out of the ordinary.

"E-Sim is one of the most unique browser games out there"

Become an influential politician.

The second module is a politics. Just like in real life politics in E-Sim are an extremely powerful tool that can be used for your own purposes. From time to time there are elections in the game in which you will not only vote, but also have the ability to run for the head of the party you're in. You can also apply for congress, where once elected you will be given the right to vote on laws proposed by your fellow congress members or your president and propose laws yourself. Voting on laws is important for your country as it can shape the lives of those around you. You can also try to become the head of a given party, and even take part in presidential elections and decide on the shape of the foreign policy of a given state (for example, who to declare war on). Career in politics is obviously not easy and in order to succeed in it, you have to have a good plan and compete for the votes of voters.


You can go bankrupt or become a rich man while playing the stock market.

The international war.

The last and probably the most important module is military. In E-Sim, countries are constantly fighting each other for control over territories which in return grant them access to more valuable raw materials. For this purpose, they form alliances, they fight international wars, but they also have to deal with, for example, uprisings in conquered countries or civil wars, which may explode on their territory. You can also take part in these clashes, although you are also given the opportunity to lead a life as a pacifist who focuses on other activities in the game (for example, running a successful newspaper or selling products).


At the auction you can sell or buy your dream inventory.

E-Sim is a unique browser game. It's creators ensured realistic representation of the mechanisms present in the real world and gave all power to the players who shape the image of the virtual Earth according to their own. So come and join them and help your country achieve its full potential.


Invest, produce and sell - be an entrepreneur in E-Sim.


Take part in numerous events for the E-Sim community.


forum | Terms of Service | Privacy policy | Support | Wikia | Alpha | Luxia | Primera | Secura | Suna | Lima | Elysia | Xena | esim political game
PLAY ON