Esim - ما قحطی‌زده‌ها
Login:
Password:

Forgot password Register

Article


4
ما قحطی‌زده‌ها (Fun)
Posted 10 years ago by
ARezavand    
Report




[ بهمن بابازاده - روزنامه‌نگار ]


مارکت موسیقی در دنیا، بیش از هر فاکتور و شاخصه دیگری، حیات، استمرار و پویایی خود را در صنعت «ویدئوکلیپ» برای خواننده‌ها و ستاره‌های موسیقی می‌بیند. صنعت غول‌پیکری که دیگر به تجارتی عظیم و پرطرفدار تبدیل شده و کمپانی‌های بزرگ دنیا، با رقم‌های سرسام‌آور، هر ایده و فکر جدیدی در این بخش را با نهایت جسارت و اطمینان دنبال می‌کنند و با سرمایه‌گذاری‌های هنگفت، سعی در پیشی گرفتن از رقبای پرتعدادشان دارند. آنها اطمینان دارند که این سرمایه‌گذاری در صورت پرداخت و نگرش اصولی به آن، ایده و کارگردانی درست و بازیگر بودن خواننده‌شان، چندین و چند برابر برای آنها بازگشت مالی در پی خواهد داشت و وسوسه هر تجربه جدیدی، باعث شده رقابت در این عرصه لحظه‌به‌لحظه نفس‌گیرتر شود. همین رقابت نفس‌گیر و جنونِ «بهترین» و «پُرهیجان‌ترین» شدن، باعث شده سیل مخاطبان موسیقی با ولع و هیجانی عجیب، به سمت محصولات مؤسسات کلیپ‌سازی روانه شود و همین استقبال، صنعت موسیقی را با گردش مالی هنگفت و فاصله‌ای نسبی از سینما و فوتبال، تبدیل به ثروتمندترین صنعت هنری کره خاکی کرده است.

همین دو سال پیش بود که یک ایده ساده با پرداختی جذاب توانست خواننده کره‌ای «PSY» را از کوچه پس‌کوچه‌های سئول، به معتبرترین استیج‌های دنیا (از جمله حضور در «American Music Awards» و اجرا در «MTV Europe Music Awards» برساند و با آن «گانگنام استایل»های معروف‌اش، رکورد نمایش یک ویدئو در اینترنت را با بیش از یک میلیارد بازدید بشکند. رکوردی غیرمنتظره که بار دیگر ثابت کرد برای بهتر شنیده شدن آثار موسیقی، معجزه تصویر بهترین و کارسازترین ترفندی است که امتحان خود را هم به خوبی پس داده است.

***

اگر بپذیریم که موسیقی پاپ مجاز ایرانی نهالی نوپاست، باید اذعان داشت که صنعت ویدئو کلیپ در موسیقی ایران به بذری نورسته شبیه است که تقریباً هیچ رزومه قابل‌توجهی ندارد؛ البته صرفنظر از ویدئو کلیپ‌های فاقد ارزش شبکه «ایران موزیک» که به راحتی می‌توان از آنها چشم‌پوشی کرد. شاید با اغماض بتوان ادعا کرد که تاکنون کمتر ویدئویی در موسیقی ایرانی داخل و خارج از کشور وجود داشته که توانسته باشد نقشی تعیین‌کننده در میزان فروش و دیده و شنیده شدن یک قطعه موسیقی داشته باشد. فقدان تخصص و آفت «انحصارطلبی» معدود فعالان این عرصه باعث شده خیلی‌ها موزیک ویدئوهای ایرانی را عمدتاً با آثار «کوجی زادوری» بشناسند! در این میان چند جرقه و استعداد داخلی (از جمله «بروبکس» و «برادران بوشهری» هم نمی‌توانند نقشی تأثیرگذار در این زمینه ایفا کنند.

رسانه ملی هم که دیگر حسابش در همه این سال‌ها روشن بوده و به قول «علیرضا قربانی»، تصویر هر نوع آلت جرم را نشان می‌دهد، در حالی که هنوز تابوی نمایش ساز در آن شکسته نشده است. معدود موسیقی‌های پخش شده از این رسانه معمولاً روی تصاویر بی‌ربط گل و درخت قرار می‌گیرند و به جز جرقه‌های کوچکی نظیر «رادیو هفت» و... تقریباً برنامه پربیننده‌ای تاکنون نتوانسته در کنداکتور شبکه‌های تلویزیون دوام بیاورد و تأثیرگذار شود.

داستان تکراری «ترانه تیتراژ» با تمام حرف و حدیث‌های کشدارش، همچنان حول‌و‌حوش چند نام مشخص می‌گردد و کمتر چهره‌ای فرصت ورود به این چرخه را پیدا می‌کند تا صنعت موسیقی با رواج پدیده اینترنت و دانلود، لحظه‌به‌لحظه به زوال و نابودی نزدیک‌تر شود. شکست تجاری بخشی زیادی از آلبوم‌های پاپ نیز باعث شده که دیگر تهیه‌کننده‌ها میل کمتری برای سرمایه‌گذاری بر آثار داخلی داشته باشند و صرفاً در کنار قراردادهای طولانی‌مدت کنسرت یک خواننده، با منت و بی‌میلی، انتشار آلبوم خواننده را هم متقبل شود.

***

هفته گذشته «نخستین آلبوم تصویری ستاره‌های پاپ» با سر و صدای زیاد به بازار موسیقی کشور راه یافت؛ اتفاقی که برای ما «قحطی‌زده‌های تصویر» و «کلیپ‌ندیده‌ها» می‌توانست به‌شدت پرهیجان و جذاب بوده و ضمن آغاز روندی نو در صنعت موسیقی کشور، جاده‌صاف‌کُن آلبوم‌های بعدی با فضاهای مشابه باشد. اما داستان زمانی خراب شد که مخاطب برای اولین بار به تماشای این اثر نشست.

***

نگاهی جدی‌تر به این DVD این نتیجه را در پی دارد که آثار «فریدون آسرایی»، «مرتضی پاشایی» و «روزبه نعمت‌اللهی» قابل‌دفاع‌اند، ولی از «رضا یزدانی» با توجه به سابقه حضور در پروژه‌های سینمایی و تیزرهای آلبوم‌ها و کنسرت‌هایش که اکثرا دیدنی و جذاب از آب درآمده‌اند، انتظاری بیش از این می‌رفت.

«شهرام شکوهی» هم با استفاده از ویدئویی که زمان ساخت آن به 4 سال پیش برمی‌گردد (زمانی که حتی این خواننده هنوز عینکی نشده بود!)، نشان داده که حضور در این اثر را چندان مهم و جدی تلقی نکرده و ویدئو کلیپ «علی تفرشی» هم جای هیچگونه دفاعی باقی نگذاشته است.

در نقطه مقابل، باید به ویدئوی خلاقانه، بدیع و ایده‌پردازانه «بنیامین بهادری» اشاره کرد که می‌تواند با فاصله خیلی زیاد عنوان بهترین و قوی‌ترین ویدئوی این مجموعه را از آن خود کند. ویدئویی که استفاده نمادین از رنگ قرمز در تک‌تک سکانس‌های آن و ربط دادن پایانی این سکانس‌ها در انتهای ویدئو به افسانه «بانوی سرخپوش میدان فردوسی»، اثری موفق و مدرن را در پی داشته تا این خواننده در اولین حضور تصویری‌اش، بتواند خروجی باکیفیت و سطح بالایی را به نمایش گذاشته و هوش بالای خود در این قبیل موارد را به رخ بکشد.

***

در مجموع، اولین تجربه تصویری خواننده‌های پاپ را باید آزمون و خطایی لقب داد که باعث شد خیلی‌ها به این باور برسند که صنعت «ویدئو کلیپ» در ایران هنوز نتوانسته آن طور که باید و شاید شکل بگیرد و چهره‌های حاضر در این وادی نیز همچنان تحت‌تأثیر آثار قدیمی شبکه‌های ماهواره‌ای ایرانی هستند و هنوز خیلی کمتر از آنچه که باید، به دنبال ایده‌ها و تفکرات بدیع و خلاقانه‌اند. ایده‌هایی که با گسترش آنها، صنعت ویدئو کلیپ روزبه‌روز جدی‌تر و فراگیرتر می‌شود و می‌تواند به گسترش صنعت موسیقی کمک بزرگی کند.

هرچند که نباید از خاطر برد توقع تولید ویدئو کلیپ‌های کاملاً پرفکت و حرفه‌ای در موسیقی پاپِ امروزِ ایران، چندان منصفانه نیست و باید به این طفل نوپا فرصت رشد داد. صِرفِ انتشار اولین مجموعه تصویری از خوانندگان پاپ، در نوع خود حرکت مثبتی است که می‌تواند منجر به جدی گرفته شدن این اتفاق در میان مردم و فعالان موسیقی پاپ شود.
منبع:
اختصاصی سایت موسیقی ما
به روز شده در : یکشنبه 6 بهمن 1392 - 10:55

link download :


http://www.radiojavan.com/videos/video/benyamin-hafteh-eshgh


http://www.radiojavan.com/videos/video/morteza-pashaei-jadeye-yektarafe


Previous article:
یک قدم تا خوشبختی (10 years ago)

Next article:
موسیقی فجر (10 years ago)

ESim
or
Register for free:
Only letters, numbers, underscore and space are allowed (A-Z,a-z,0-9,_,' ')
Show more

By clicking 'Sign Up!', you agree to the Rules and that you have read the Privacy Policy.

About the game:


USA as a world power? In E-Sim it is possible!

In E-Sim we have a huge, living world, which is a mirror copy of the Earth. Well, maybe not completely mirrored, because the balance of power in this virtual world looks a bit different than in real life. In E-Sim, USA does not have to be a world superpower, It can be efficiently managed as a much smaller country that has entrepreneurial citizens that support it's foundation. Everything depends on the players themselves and how they decide to shape the political map of the game.

Work for the good of your country and see it rise to an empire.

Activities in this game are divided into several modules. First is the economy as a citizen in a country of your choice you must work to earn money, which you will get to spend for example, on food or purchase of weapons which are critical for your progress as a fighter. You will work in either private companies which are owned by players or government companies which are owned by the state. After progressing in the game you will finally get the opportunity to set up your own business and hire other players. If it prospers, we can even change it into a joint-stock company and enter the stock market and get even more money in this way.


In E-Sim, international wars are nothing out of the ordinary.

"E-Sim is one of the most unique browser games out there"

Become an influential politician.

The second module is a politics. Just like in real life politics in E-Sim are an extremely powerful tool that can be used for your own purposes. From time to time there are elections in the game in which you will not only vote, but also have the ability to run for the head of the party you're in. You can also apply for congress, where once elected you will be given the right to vote on laws proposed by your fellow congress members or your president and propose laws yourself. Voting on laws is important for your country as it can shape the lives of those around you. You can also try to become the head of a given party, and even take part in presidential elections and decide on the shape of the foreign policy of a given state (for example, who to declare war on). Career in politics is obviously not easy and in order to succeed in it, you have to have a good plan and compete for the votes of voters.


You can go bankrupt or become a rich man while playing the stock market.

The international war.

The last and probably the most important module is military. In E-Sim, countries are constantly fighting each other for control over territories which in return grant them access to more valuable raw materials. For this purpose, they form alliances, they fight international wars, but they also have to deal with, for example, uprisings in conquered countries or civil wars, which may explode on their territory. You can also take part in these clashes, although you are also given the opportunity to lead a life as a pacifist who focuses on other activities in the game (for example, running a successful newspaper or selling products).


At the auction you can sell or buy your dream inventory.

E-Sim is a unique browser game. It's creators ensured realistic representation of the mechanisms present in the real world and gave all power to the players who shape the image of the virtual Earth according to their own. So come and join them and help your country achieve its full potential.


Invest, produce and sell - be an entrepreneur in E-Sim.


Take part in numerous events for the E-Sim community.


forum | Terms of Service | Privacy policy | Support | Wikia | Alpha | Luxia | Primera | Secura | Suna | Lima | Elysia | Xena | esim political game
PLAY ON