Esim - Kandidatura za Predsjednika RH!
Login:
Password:

Forgot password Register

Article


145
Kandidatura za Predsjednika RH! (Political)
Posted 10 years ago by
Poglavnick    
Report




Jedan mudrac je jednom rekao:"Pišem ti na dugo jer nemam vremena na kratko" Vrlo je teško napisati kvalitetan kratki tekst u kojem je sve rečeno. To mogu samo najbolji govornici. Nažalost ja nisam jedan od njih. Naravno svatko može u 3 rečenice reći poboljšati ću ekonomiju i vojsku, a ne dati nikakve argumente kako misli do toga doći.

Da ne bih bio jedan od onih političara koji pola sata nešto govore a na kraju ne kažu ništa, odmah ću krenuti s planovima moje Vlade, ali prije toga dati kratak osvrt na trenutnu situaciju.



Zaista ne zelim niti cu iskoristiti cijeli clanak kako bih "blatio" protukandidate, ali neke stvari trebaju biti rečene.

Trenutna situacija RH:
Iako nemam pass od orga a sa tim ni uvid u financije čak je i novom igraču jasno kako smo na dnu. Ne samo financijski, nego i po aktivnosti i organiziranosti. Odmah ću uz ovo dati sam sebi malu opasku i odati priznanje za zadnja 2 dana gdje smo se donekle i neloše borili protiv Iluminata. Ali bojim se da je to bilo više pokazivanje pred izbore, jer ne mozemo na racun 2 dana zanemariti proslih 28 ili 4 mjeseca nerada i loših poteza.

NAP sa Slovenijom:
Ovaj potez (nepromišljena i brzopleta odluka) nas je jako puno koštao. Ne samo da smo se ponizili pred Slovencima i odlucili im davati 30% svojih prihoda, vec smo dozvolili da nam se izrugaju i namagarce.

Naime dobili smo slobodu od Slovenaca besplatno (pa i ne bas besplatno jer su rw-ovi kostali 100g za to "besplatno" vraćanje regija). Ali sada se nalazimo u situaciji da ćemo ako ne dode do promjene biti vrlo vjerojatno izbrisani od strane Srba (tu smo namagarčeni u NAP-u). Dakle potrošili smo golde sa orga za "slobodu" (meni nije sloboda ako moram nekome placati svaki tjedan za nju) a sada smo u prijetnji da nas Srbi izbrišu.

I sto nam se sada dogada!? Ako se i uspijemo osloboditi sa ovim praznim orgom morat cemo i dalje plaćati Slovencima 30% zbog NJABPA.

Samo molim trenutnu vlast da ne radi sada novi NJABP i sa Srbima pa da i njima da 30%, onda bi nas jos i Madari napali pa i sa njima NAP i njima 30% i mi bi imali slobodu od 10% prihoda! -.-"

Moje osobno razmisljanje je:
NAP NIKADA (Osim ako to nije NAP maknite se od nas, a mi vama nista ne dajemo).
Odgovorno tvrdim da se možemo osloboditi a i sada ce me neki vatati za rijec ali isto tako odgovorno tvrdim da kada se oslobodimo Slovenci nece dobiti ni 1% prihoda od nas! A kako cu ja to srediti to prepustite meni

Eto toliko o ovoj Vladi i trenutnoj situaciji, mislim da zaista vise nema smisla gubiti vrijeme na pokazivanje svega losega sto su napravili jer bi mi za to trebalo barem 2 puna clanka.

Što se krvlju brani - ne pušta se lako.





VOJSKA:

Jedan od glavnih zadataka ove vlade će biti bolja organizacija Hrvatske vojske a i cijelokupna reorganizacija. Za leadere službenih MU-a bit će postavljeni aktivni i iskusni igrači. Također jedan od bitnih zadataka će biti povećanje aktivnosti igrača.

Oprema će se dijeliti po jednostavnom principu : "Ili svima ili nikome". Neće se moći događati situacija da samo jedan MU dobiva opremu, ili nedaj Bože q3 wep sa orga a da drugi ne dobijaju nista, i da se poslije kaze pisalo je u TOPICu na chatu.
Ukoliko se bude dijelila oprema (kod svake jace organizacije rw-a ili bitke) svi leaderi MU-ova ce biti vec dan prije upoznati sa svim kako bi mogli obavijestiti svoju vojnu jedinicu kada da dodu na chat (Slati raspored t2) a za civile ce se preko Cro Orga na taj dan pozivati na chat!

Sasatanak svih leadera MU-ova:
Ovo smatram jako bitnim i mnogo sam puta molio i ovu Vladu da organizira ovako nesto. Ovo bi se radilo minimalno jednom tjedno a o terminu bi bili obavijesteni preko pm-a i ako ne moze doci leader neka posalje svoga izaslanika (napravit ce se poseban chat kanal a o svemu bi bili obavijesteni preko pm-a).
Na ovim sastancima bi se raspravljalo ne samo o organizaciji same bitke, kada cemo imati restock, gdje ce koji MU imati order već i o nekim politickim pitanjima poput novog Saveza, eventualnog NAP-a, planovima napada itd. jer smatram da svi mi imamo pravo biti uključeni u donošenje tako bitnih odluka a ne samo jedan čovjek!

Ovo takoder smatram vrlo dobrim iz jos jednog razloga: "Sve odluke donosimo zajedno, ako i pogrjesimo zajedno smo pogrjesili" i to je moja vizija barem minimalnog jedinstva ako vec ne mozemo postici ono kompletno!



EKONOMIJA

Meni osobno ne bas jaca strana ali zato cu i imati ljude koji su sposobni dignuti nas sa trenutno ekonomskog ponora. Kao sto rekoh nemam uvid u financije orga ali bojim se onog najgoreg da smo ne bas pametno potrosili golde i od prodaje državnog MU-a Sokolovi gdje se zaradilo cc 400g (ne vatajte me za ric ne znam tocnu cifru, molim da me se ispravi u komentaru ako sam fula).
Uglavnom bojim se da cemo morati napraviti i neke rezove i neke poteze koji se mozda nece svima svidjeti iz pocetka. Svatko od nas ce morati na pocetku sto bi se reklo odlomiti sebi od usta kako bi pomogli Hrvatskoj. Organizirat ce se akcija (nazalost kod nas vec tradicijska) GOLD ZA ORG, ali ne samo ta akcija vec i akcija doniranja equipmenta i slicnih.

BABY BOOM

Ovaj dio smatra takoder usko vezan za ekonomijom, jer ekonomija ide naprijed sto je vise igraca koji su zaposleni u firmama na prostoru RH od kojih se ubire porez. A sa novim igracima ne samo da smo financijski jaci nego postajemo i vojno jaci. BB (baby boom) se do sada uvijek radio samo PHS (tocnije Hrvoje Macan) i vecina ovih igraca sta ga sada prozivaju su njegovi "sinovi" odnosno dosli su bas preko njega na ovu igru. Nadam se da cu ga uspjeti nagovoriti da napravi jos jedan BB (trenutno nije htio radi admina koji su poprilicno neposteni na ovoj igri) ali to takoder prepustite meni

Ali nije samo bit puko dovlacenje igraca vec i njihovo zadrzavanje. Planiram otvaranje posebnog chat kanala gdje cemo pozivati te nove igrace i pomoci im u pocetku ne samo dijeljenjem opreme (ukoliko bude moguce) vec i savjetima te ih staviti u državni MU radi lakse organizacije.



SAVEZ I OSLOBAĐANJE

Svima nam je jasno da su Iluminati stvarno prejaki i da bi bilo najbolje za igru opcenito kada bi se oni raspali. Ali to nam ne smije biti izlika da se nista ne radi. Postoje zemlje koje su se uspjele izboriti za svoju slobodu pa i protiv Iluminata a ja smatram da i mi to mozemo.

Naravno nije lako biti sam i planiram to promijeniti vrlo skoro ako bih postao cp. Hansa nas je odbacila, ali vidjet cemo na sljedecim sastancima iznijet cu neke prijedloge, ako ne dode do dogovora na sastanku (vecina je potrebna kako bi doslo do dogovora) iznijet cu to pitanje i na referendum. No o samim tim potezima cete saznati kada za to dode vrijeme



RAD VLADE

Ono sto vam apsolutno obecajem je RED-RAD-DISCIPLINA. Od clanova svoje Vlade ocekujem veliku aktivnost i veliki trud i napor. I u moju Vladu mogu uci svi koji su spremni biti aktivni i raditi pa i ukljucujuci cak i neke ljude koje ce te viditi kako me pljucaju dole u komentarima!

Ministarstvo Informiranja te Ministarstvo Vanjskih poslova
Sto se tice ovih dvaju ministarstava koji su vec dugo vrijeme samo prazne titule bez ikakvog rada to planiram promiijeniti!
Kada ste zadnji put bili informirani od strane Ministarstva Informiranja?!
Da istina vec je dugo vremena proslo, zadaca novog ministra informiranja ce biti minimalno jednom tjedno izbaciti clanak o novostima iz rada Vlade i novostima vezanih za Republiku Hrvatsku!

Sto se tice Ministarstva vanjskih poslova na um mi je pala jedna nelosa ideja. Gledajuci situaciju trenutnu gdje imamo dosta Hrvata izvan domovine planiram otvoriti projekt AMBASADOR! Gdje bi Hrvat koji se trenutno nalazi u nekoj zemlji izvana (ukoliko je aktivan i dobar sa nekim od vodecih ljudi te zemlje) dobio punomoc predstavljanja Hrvatske u toj zemlji i imao zadaću svako malo informirati cp-a o dogadanjima u toj zemlji a i putem clanaka cijelokupnu javnost RH.
Na ovaj nacin bi radili na necemu sta stvarno dugo nismo radili i zbog cega se mozda i nalazimo u ovakvoj poziciji - na diplomatskim odnosima RH i drugih zemalja.



To bi ukratko bio moj plan i moja sluzbena kandidatura. Kao sto ste primjetili glavni dio clanka je bio posvecen mojim planovima a ne blacenju protivnika. Nadam se da cu isto tako dozivjeti i kod ostalih protukandidata i da napokon krenemo raspravljati konstruktivno a ne sa pricama sto je bilo prije 8 mjeseci.

SASTAV VLADE:

Predsjednik: Poglavnick

Potpredsjednik: Mjesto ce pripasti nekome iz oporbe!

Ministar vanjskih poslova (MoFA): Srecko_92

Ministar ekonomije (ME): Još je uvijek raspisan natječaj i apeliram sve građane koji se razumu u ekonomiju i imaju dosta slobodnog vremena da mi pošalju pm! Političko oprijedjeljenje - nebitno

Ministar informiranja i edukacije (MoE): kralj_hrvatski

Ministar Obrane (MoD): SF1983

Pomoćnik Ministra Obrane (vMoD): Malone

Ne pitaj što domovina može učiniti za tebe, već što ti možeš učiniti za domovinu!




Svjestan sam da me čeka vrlo težak posao ukoliko budem izabran za predsjednika, ali siguran sam da moja vlada ima sve što je potrebno da dovede sHrvatsku među jače i cijenjenije zemlje na securi gdje joj je i mjesto.

Hrvatice i Hrvati 05.03 vi odlucujete u kakvoj eHrvatskoj želite živjeti!


Previous article:
Dosta je Hrvatske šutnje! (10 years ago)

Next article:
Slovenia broke NAP! (10 years ago)

ESim
or
Register for free:
Only letters, numbers, underscore and space are allowed (A-Z,a-z,0-9,_,' ')
Show more

By clicking 'Sign Up!', you agree to the Rules and that you have read the Privacy Policy.

About the game:


USA as a world power? In E-Sim it is possible!

In E-Sim we have a huge, living world, which is a mirror copy of the Earth. Well, maybe not completely mirrored, because the balance of power in this virtual world looks a bit different than in real life. In E-Sim, USA does not have to be a world superpower, It can be efficiently managed as a much smaller country that has entrepreneurial citizens that support it's foundation. Everything depends on the players themselves and how they decide to shape the political map of the game.

Work for the good of your country and see it rise to an empire.

Activities in this game are divided into several modules. First is the economy as a citizen in a country of your choice you must work to earn money, which you will get to spend for example, on food or purchase of weapons which are critical for your progress as a fighter. You will work in either private companies which are owned by players or government companies which are owned by the state. After progressing in the game you will finally get the opportunity to set up your own business and hire other players. If it prospers, we can even change it into a joint-stock company and enter the stock market and get even more money in this way.


In E-Sim, international wars are nothing out of the ordinary.

"E-Sim is one of the most unique browser games out there"

Become an influential politician.

The second module is a politics. Just like in real life politics in E-Sim are an extremely powerful tool that can be used for your own purposes. From time to time there are elections in the game in which you will not only vote, but also have the ability to run for the head of the party you're in. You can also apply for congress, where once elected you will be given the right to vote on laws proposed by your fellow congress members or your president and propose laws yourself. Voting on laws is important for your country as it can shape the lives of those around you. You can also try to become the head of a given party, and even take part in presidential elections and decide on the shape of the foreign policy of a given state (for example, who to declare war on). Career in politics is obviously not easy and in order to succeed in it, you have to have a good plan and compete for the votes of voters.


You can go bankrupt or become a rich man while playing the stock market.

The international war.

The last and probably the most important module is military. In E-Sim, countries are constantly fighting each other for control over territories which in return grant them access to more valuable raw materials. For this purpose, they form alliances, they fight international wars, but they also have to deal with, for example, uprisings in conquered countries or civil wars, which may explode on their territory. You can also take part in these clashes, although you are also given the opportunity to lead a life as a pacifist who focuses on other activities in the game (for example, running a successful newspaper or selling products).


At the auction you can sell or buy your dream inventory.

E-Sim is a unique browser game. It's creators ensured realistic representation of the mechanisms present in the real world and gave all power to the players who shape the image of the virtual Earth according to their own. So come and join them and help your country achieve its full potential.


Invest, produce and sell - be an entrepreneur in E-Sim.


Take part in numerous events for the E-Sim community.


forum | Terms of Service | Privacy policy | Support | Wikia | Alpha | Luxia | Primera | Secura | Suna | Lima | Elysia | Xena | esim political game
PLAY ON