Esim - nový článok
Login:
Password:

Forgot password Register

Article

dykjozo


Redactor

143


28
nový článok (Political)
Posted 10 years ago by
dykjozo    
Report


Zdravím, ako som sľúbil pred pár dňami je tu nový článok z mojej dielne po niekoľkých mesiacoch. Nemal som v pláne ho dnes písať, ale keďže som dnes doma a čakám na koniec kola v Tyrole tak som si povedal, že zatiaľ napíšem článok.

1. Poľsko pohltila občianska vojna . Podľa mojich informácií , ktoré som získal z tohtočlánku sa rebeli chceli zbaviť hráčov ako sú ★ NeonPL , ★ XenosGV , ★ Amari , ★ mikmarand a zopár ďalších. No nepodarilo sa im vyhrať ani jedno kolo a tak bola revolúcia potlačená. Dovedna dali cez 1 mld dmg.

2. Začala sa vojna proti Švajčiarom. Síce sme ju "začali" my no zlyhali sme keď sa nám nepodarilo zohnať 11 hlasov behom hodiny. Keď si švajčiari všimli, že sa im snažíme dať DOW* , tak spustili hlasovanie tiež a behom pár minút nazbierali 11 hlasov** a vyhlásili nám vojnu!

*DOW - declaration of war (vyhlásenie vojny)
** 11 hlasov kvôli tomu že treba, aby väčšina kongresmanov bola za aby zákon prešiel a keďže max počet kongresmanov je 20 tak väčšina je 20/2 + 1 = väčšina


Neviem ako presne bolo oznámené kongresmanom, že bude treba hlasovať, ale ževraj dostali všetci upozornenie. Viem že každý nemá čas kontrolovať e-sim každú hodinu a tak by bolo dobré ak by sa nabudúce dostalo aspoň 11 ľudí do kongresu, čo chodia na e-sim často aby sa nestalo viac failov ako bol tento. Taktiež je to znak pre vládu aby viac komunikovala s kongresom napr. cez starý dobrý skype kde by aj deň dopredu cp napísal budte tu o druhej poobede - bude dow. Ja si pamätám, že to tak fungovalo aj keď tam sme tiež hodinu , dve čakali kým nás bude dosť a až potom sa spustilo hlasovanie o DOW


S takmer každou slovenskou vojnou sa vracajú staré problémy a to sú bitie na t5 a občasné overkilly.
t5 znamená biť v priebehu posledných 5 minút kola. Je jasné že je nemožné aby všetci bili t5. Vždy sa stane, že niekto potrebuje odbiť skôr a to z jednoduchého dôvodu a tým je že dotyčný musí odísť, či už ráno do roboty, školy , večer na pivo alebo spať. A tak tam dá všetko čo chce a spraví stenu alebo dotiahne dmg, ktorý doteraz dal nepriateľ. Takže na t5 bude menej roboty, teda ak tým nedonúti nepriateľov ešte viac biť.
Nováčikovia - u váš je v podstate jedno kedy odbijete, lebo ešte nedáte taký dmg, ktorý vždy zmení výsledok kola, ale keď už budete dávať okolo 500k a viac dmg tak by bolo dobre sa naučiť biť t5 alebo t2 a samozrejme bez overkillu.

Otázka: Je dôležité sledovať % alebo dmg ? Odpoveď: Oboje.
Overkill sa ráta zvyčajne od 56% , ale ak ste členom merc jednotky a za Váš dmg Vám platí iný štát, tak tie % idú dole aj na 53 alebo 52 aby nemuseli toľko platiť za dmg.
Ale samozrejme je iný overkill keď je na jednej strane 1,2m a na druhej0.8m (dokopy 2m dmg) ako keď je 16.8m a na druhej 11.2m(28m) .
V oboch prípadoch ide o 60% "overkill" , ale v prvom prípade je dôležité aj tak strážiť nádskok pozornejšie, lebo stačí jeden priemerný hráč a otočí kolo ako to bývalo v rwčkach od rakúska.

Sledujte ako bijú spojenci aj nepriatelia aby nedošlo k overkillu. Ľahko sa totiž stane že ak nat5 prehrávame o7m dmg(napr 5%) tak to nakoniec skončí(10m) 8% overkillom lebo všetci bijú ako blázni a nekontrolujú dmg. Samozrejme poviete si však začal som biť skôr tak neviem čo ten blázon robí... , alebo nebuďte sprostí keď bijete lebo ak bude overkill tak váš dmg môže zostať nepreplatený aj keď vlastne za overkill môžu tí druhí !
Váš dmg čo dáte za Slovensko spočíta program a ak si dobre pamätám ako fungoval tak to oddelí dmg čo ste dali do overkillu počas mimo t5, nie do overkillu mimo t5, overkill v t5 a nie do overkillu v t5, takže teoreticky by ste mali dostať čo si zaslúžite, ale aj tak keď je to do overkillu tak je to defacto premrhaný dmg, ktorý keby sa dal v ďalšom kole tak by sa nemuselo prehrať ale vyhrať aj keby ste to tam dali na začiatku kola. Takže ak si hovoríte počas bitia v t5 ktoré sa mení na overkill že dám to tam, lebo musím ísť, tak radšej počkajte a dajte to tam na začiatku ďalšieho kola, než overkillovať už vyhraté kolo !

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Súťaž o bezvýznamné body:

Keďže bojujeme proti švajčiarsku tak mi prišla na um jedna švajčiarská folk-metalová kapela. Používajú rôzne zaujímavé nástroje ako sú hurdy gurdy , gajdy, husle, píšťalku ... spiesne sú v anglickom jazyku, no zopár ich je aj v keltskom jazyku.
text nebudem písať, lebo google má asi každý

Edit: 2 správne odpovede už mám, ešte je tu šanca pre ďalších, lebo bezvýznamných bodov nikdy nie je dosť

Dúfam že to nebol veľmi dlhý článok a obsiahol dôležité informácie

Previous article:
nový článok - koming sún (10 years ago)

Next article:
Národný turnaj + zopár ďalších vecí (10 years ago)

ESim
or
Register for free:
Only letters, numbers, underscore and space are allowed (A-Z,a-z,0-9,_,' ')
Show more

By clicking 'Sign Up!', you agree to the Rules and that you have read the Privacy Policy.

About the game:


USA as a world power? In E-Sim it is possible!

In E-Sim we have a huge, living world, which is a mirror copy of the Earth. Well, maybe not completely mirrored, because the balance of power in this virtual world looks a bit different than in real life. In E-Sim, USA does not have to be a world superpower, It can be efficiently managed as a much smaller country that has entrepreneurial citizens that support it's foundation. Everything depends on the players themselves and how they decide to shape the political map of the game.

Work for the good of your country and see it rise to an empire.

Activities in this game are divided into several modules. First is the economy as a citizen in a country of your choice you must work to earn money, which you will get to spend for example, on food or purchase of weapons which are critical for your progress as a fighter. You will work in either private companies which are owned by players or government companies which are owned by the state. After progressing in the game you will finally get the opportunity to set up your own business and hire other players. If it prospers, we can even change it into a joint-stock company and enter the stock market and get even more money in this way.


In E-Sim, international wars are nothing out of the ordinary.

"E-Sim is one of the most unique browser games out there"

Become an influential politician.

The second module is a politics. Just like in real life politics in E-Sim are an extremely powerful tool that can be used for your own purposes. From time to time there are elections in the game in which you will not only vote, but also have the ability to run for the head of the party you're in. You can also apply for congress, where once elected you will be given the right to vote on laws proposed by your fellow congress members or your president and propose laws yourself. Voting on laws is important for your country as it can shape the lives of those around you. You can also try to become the head of a given party, and even take part in presidential elections and decide on the shape of the foreign policy of a given state (for example, who to declare war on). Career in politics is obviously not easy and in order to succeed in it, you have to have a good plan and compete for the votes of voters.


You can go bankrupt or become a rich man while playing the stock market.

The international war.

The last and probably the most important module is military. In E-Sim, countries are constantly fighting each other for control over territories which in return grant them access to more valuable raw materials. For this purpose, they form alliances, they fight international wars, but they also have to deal with, for example, uprisings in conquered countries or civil wars, which may explode on their territory. You can also take part in these clashes, although you are also given the opportunity to lead a life as a pacifist who focuses on other activities in the game (for example, running a successful newspaper or selling products).


At the auction you can sell or buy your dream inventory.

E-Sim is a unique browser game. It's creators ensured realistic representation of the mechanisms present in the real world and gave all power to the players who shape the image of the virtual Earth according to their own. So come and join them and help your country achieve its full potential.


Invest, produce and sell - be an entrepreneur in E-Sim.


Take part in numerous events for the E-Sim community.


forum | Terms of Service | Privacy policy | Support | Wikia | Alpha | Luxia | Primera | Secura | Suna | Xena | Mega | Arcadia | esim political game
PLAY ON