Esim - Kraj mog dragog MU-a
Login:
Password:

Forgot password Register

Article


45
Kraj mog dragog MU-a (Political)
Posted 9 years ago by
stormcloak    
Report


Eto, dobri moji ljudi, Gladiatora više nema. Sve što je stvarano skoro 10 mjeseci nestalo je u jednom danu vrsnom pregovaračkom politikom domagoja i Dzoje. Žao mi je, što se nisam uspio vratiti ranije i spriječiti ovu sramotu, ali sada ću proći put nastanka Gladiatora do njihovog konca na jučerašnji dan.

Gladiatori kao MU nastaju dana 09.05.2013. kada ja dolazim u MU koji je čuvao Mitnica1991 jer smo ga zajedničkim novcima kupili dan prije ja, cortex18 , Mitnica1991 , Ricbo93 , KRALJ DMITAR ZVONIMIR , didulica , begzq , LukaWoo i možda sam još ponekog zaboravio.
Razlog nastanka Gladiatora bio je to što smo svi mi koji smo osnovali MU ( a tada smo bili vođe Tigrova, na čelu sa mnom) željeli vlastiti MU. Inače, trebali smo osnovati Gladiatore još mjesec ranije, ali iz razloga što ja tada postajem CP i nisam imao vremena za koordinirat i novi MU i zbog toga što je to bila jedna velika politička vijest koja je mogla naštetiti mojem ugledu kao CP, odlučili smo još dodatno skupiti novce i sačekati mjesec dana.
Inače, kanal #HR-Gladiators, djelovao je više od 30 dana kada su nastali Gladiatori, a razlog zbog kojeg je osnovan kanal je da se dogovaramo oko najbitnijih stvari ( tipa ime MU-a) a i tada je na čelu Tigrova bio domagoj koji je bio još jedan od razloga našeg odlaska iz Tigrova.

Vratimo se na početak, nako našeg odlaska iz Tigrova ( treba napomenuti da od tog dana Tigrovi više nikad nisu bili toliko jaki, a Bog zna gdje su danas završili) doživjeli smo raznorazne kritike od svakojakih ljudi. Možete sve pročitati u ovom članku .
Najviše je prednjačio Hrvoje Macan sa time kako nam je ovo bila jedna "užasno loša odluka" unatoč tome što su kasnije Gladiatori postali i najjači MU u Hrvatskoj.

U to vrijeme, počeo je tihi ustanak u Hrvatskoj protiv Macana, iz razloga što je on bio na vlasti gotovo 9 mjeseci do tada, vladao diktatorski i obmanjivao ljude cijelo to vrijeme te također smišljajući raznorazne urote protiv PHS-a ( koje sam mu jedno vrijeme i ja vjerovao, kad sam bio njab)
Vođa tog ustanka bio je Jiren .
Ubrzo me Macan kao bivšeg CP-a konfrontira na jednom kanalu i traži me da ga podržim protiv Dona, ovdje ja prvi put javno okrećem leđa Macanu i stajem uz Jiren . Nikad objavljeni SS .

Ubrzo ja i ostali Gladiatori ( zajedno sa našom strankom koja je i danas kao i tada bila treća u Hrvatskoj. ) javno izražavamo potporu Donu i stajemo u naš blok za maknut Macana s vlasti.
Jedna malo starija poruka .

Nakon velike borbe sa Macanom koja je trajala 3 mjeseca, ja i Don dobivamo dosta pristaša i tamo negdje u prosincu uspijevamo pobijediti PHS koaliciju na čelu s Macanom i u CP i u parlamentarnim izborima. Treba reći i da je cortex18 postao drugi član Gladiatora koji je bio CP Hrvatske.
Gladiatori su se tada digli već i na Elite ( kad su bili kupljeni bili su Veteran MU) te nas već ima oko 25 članova, i činili smo treću najjaču vojsku u Hrvatskoj tog vremena (iza OGR-a i HOS-a )
Macan se više nikad nije vratio na vlast i uvijek je djelovao iz opozicije, što znači da je naš cilj u potpunosti ostvaren. Ja i Don ostajemo u dobrim odnosima cijelo to vrijeme ( prije bi rekao odličnim odnosima) i surađujemo oko raznih stvari.

Nažalost, u veljači ove godine ja odlučujem napustiti igru. Razlozi su bili razni, ali glavni je bio to što nisam imao dovoljno vremena za aktivnu igru, a u dvokliku sam tada već bio 2 mjeseca. Predao sam Gladiatore Ricbo93 i napustio igru, ali sa najavom da ću se jednom vratiti.
Svo to vrijeme od otprilike listopada do sada, Dzoja93 bio je vjeran član Gladiatora, a domagoj je bio razmjerno nov član, tek dva-tri mjeseca kod nas.

Što se dalje događalo ja sa sigurnošću neznam, ali znam da je Dzoja jedno vrijeme dobro vodio MU te su Gladiatori postali najjači MU u Hrvatskoj (sve pohvale za to). međutim, nakon razgovora sa zorica i cvarak na kanalu saznao sam da i nije sve tako bajno. Saznao sam da su Gladiatori postali merc MU ( u moje vrijeme nedopustivo), da su se neki članovi žalili za opremu, te tražili opremu od države, da je Hrvatska zbog nesuradnje Gladiatora izgubila Toskanu.
Vrlo ružne stvari ali najgora se dogodila jučer.

Jučer su, domagoj i Dzoja, bez upita bilo kojega od najstarijih članova, pod svojim vrsnim pregovaračim vještinama, ishodovali ujedinjenje HOS-a i Gladiatora.
Trebam reći, i ja sam za ujedninjenje, ali nipošto pod ovim uvjetima. Gladiatori su se odrekli svojeg vođe, svojega kanala ( domagoj i dzoja su pristali na #esim-hos kao glavni kanal), svojega grba (moramo nositi grb HOS-a, koji zapravi i nije pravi grb HOS-a jer ja sa pravim grbom HOS-a ne bih imao ništa protiv) , točnije svega svoga identiteta. A čega se to odrekao HOS? ZAšto bar nisu pozvani straiji članovi na pregovore? Zašto se nije tražilo, umjesto da sve bude HOS, neko zajedničko ime koje bio simboliziralo ujedinjenje bratskih MU-ova?

Razlog je jedan, a to je da je leadership predan domagoj -u, kojega nije bolila briga ni za povijest Gladiatora, ni za naša postignuća, za ništa. Gledao je samo materijalnu dobit ( veća oprema).

Dzojino opravdanje meni (sry za nesposobnost crtanja)
I još malo

Kao što se vidi iz priloženog, na kraju sam ja izdajica, jer sam želio ujedinjenje pod neutralnim imenom i grbom, ali naposlijetku, tko sam ja da odlučujem puno veće pravo ima jedna domagoj, dzoja i ostali.

Dzoja za tebe odgovor, ja sam u ovaj MU uložio preko 3000 golda, i deset puta više vremena nego što bi ti ikad uložio. I to što je na chatu nikad nikog je tvoja krivica bila kao vođe MU-a, kad sam ja bio isto je bilo teško ljude dozvat na chat, ali sam davao sve od sebe pa je chat bio pun.

Ja napuštam MU kojeg sam ja osnovao, jer bi se morao prilagoditi pravilima koji su za mene neprihvatljivi.

Ima samo jedna pjesma koja bi mogla opisati kako se ja sada osjećam.

Sude mi zato što svoje volim, volim najviše, što sam branio moje najdraže...



Previous article:
Kraj (10 years ago)

ESim
or
Register for free:
Only letters, numbers, underscore and space are allowed (A-Z,a-z,0-9,_,' ')
Show more

By clicking 'Sign Up!', you agree to the Rules and that you have read the Privacy Policy.

About the game:


USA as a world power? In E-Sim it is possible!

In E-Sim we have a huge, living world, which is a mirror copy of the Earth. Well, maybe not completely mirrored, because the balance of power in this virtual world looks a bit different than in real life. In E-Sim, USA does not have to be a world superpower, It can be efficiently managed as a much smaller country that has entrepreneurial citizens that support it's foundation. Everything depends on the players themselves and how they decide to shape the political map of the game.

Work for the good of your country and see it rise to an empire.

Activities in this game are divided into several modules. First is the economy as a citizen in a country of your choice you must work to earn money, which you will get to spend for example, on food or purchase of weapons which are critical for your progress as a fighter. You will work in either private companies which are owned by players or government companies which are owned by the state. After progressing in the game you will finally get the opportunity to set up your own business and hire other players. If it prospers, we can even change it into a joint-stock company and enter the stock market and get even more money in this way.


In E-Sim, international wars are nothing out of the ordinary.

"E-Sim is one of the most unique browser games out there"

Become an influential politician.

The second module is a politics. Just like in real life politics in E-Sim are an extremely powerful tool that can be used for your own purposes. From time to time there are elections in the game in which you will not only vote, but also have the ability to run for the head of the party you're in. You can also apply for congress, where once elected you will be given the right to vote on laws proposed by your fellow congress members or your president and propose laws yourself. Voting on laws is important for your country as it can shape the lives of those around you. You can also try to become the head of a given party, and even take part in presidential elections and decide on the shape of the foreign policy of a given state (for example, who to declare war on). Career in politics is obviously not easy and in order to succeed in it, you have to have a good plan and compete for the votes of voters.


You can go bankrupt or become a rich man while playing the stock market.

The international war.

The last and probably the most important module is military. In E-Sim, countries are constantly fighting each other for control over territories which in return grant them access to more valuable raw materials. For this purpose, they form alliances, they fight international wars, but they also have to deal with, for example, uprisings in conquered countries or civil wars, which may explode on their territory. You can also take part in these clashes, although you are also given the opportunity to lead a life as a pacifist who focuses on other activities in the game (for example, running a successful newspaper or selling products).


At the auction you can sell or buy your dream inventory.

E-Sim is a unique browser game. It's creators ensured realistic representation of the mechanisms present in the real world and gave all power to the players who shape the image of the virtual Earth according to their own. So come and join them and help your country achieve its full potential.


Invest, produce and sell - be an entrepreneur in E-Sim.


Take part in numerous events for the E-Sim community.


forum | Terms of Service | Privacy policy | Support | Wikia | Alpha | Luxia | Primera | Secura | Suna | Mega | Arcadia | Vega | esim political game
PLAY ON