Esim - [CP] Paskutinis akordas. 1dalis
Login:
Password:

Forgot password Register

Article

TonyMontana


Redactor

1029


48
[CP] Paskutinis akordas. 1dalis (Political)
Posted 9 years ago by
TonyMontana    
Report


Sveiki visi,


tai yra mano paskutinis, kaip CP straipsnis, kuriame pasistengsiu apibrėžti visą savo ilgailaikę kadenciją. Itin neapkriausiu jūsų tik įvardinsiu tuos dalykus/įvykius kurie yra verti dėmesio. Taip pat, galėsiu atskleisti itin nemažai faktų/paslapčių kurie/-ios buvo nutylėti ir laikomi paslaptyje visų mano kadencijų metu.
Ne viskas tilpo į vieną straipsnį, tad teko skelti į dvi dalis.

Taigi pradedam..


Daugelis manau pažinojote mane iš ankstyvų primeros/securos laikų. Buvau Prezidentas abiejuose serveriuose, tačiau Primeroje į tai rimtai nežiūrėjau, o ir reikalo nėra apie tai plėstis.
Securoje pradžioje tapau trečiuoju CP. Po itin gero kadencijos starto, gavau baną(per GO skubėjimą tai padaryti), vėliau buvau atbanintas, tačiau Impeachment jau buvo paskelbtas, tad tiesiog palikau žaidimą. Gryžau po gerų metų, mano senojo meilužio( w0dzia ) pakviestas, padėjau jam kažkiek valdymo metu, iškart tapau tuometinio aljanso Illuminati vadovu, bei po keletos savaičiu Game Operator. Xerta kandidatavo į CP ir laimėjo pakankamai lengvai, juo pasitikėjau nes žinojau jį nuo itin senų Primeros laikų. Deja pamačiau, jog klydau ir teko suorganizuoti apkaltą ir save pasiūlyti kaip CP. Per tą begalę impeachmentų buvo itin daug kalbų, straipsnių taip toliau ir panašiai, nekalbant apie tai, jog Kinija jau apžiūrinėjo mūsų sostinę.
Teko imtis itin skubių permainų ir reorganizuoti valstybę, deja to nepakako. Kaltinu labiausiai aljansą kuris ir įvėlė mus į karą su Lenkija, kurio metu Kinija atžygiavo ir užėmė visą valstybę. Pagalbos nesusilaukėme, o jos paprašius, Serbija pasisakė jog jie užsiėmę gindami Lezhe(Serbijos kolonija) ir manęs spaudžiami pripažino, jog Lezhe yra svarbesnė nei aljansas ir juolabiau Lietuva. Dar būnant Illuminati SC, aljansas jau byrėjo, Bulgarija lėkė du kart prašyti prieglobsčio Trinity aljanse(buvo atmesti). Turkija nesutiko su Egipto/Izraelio taikos pasiūlymais, Slovakija kariavo viduje, Graikija mirė kuomet GrKiller paliko žaidimą. Illuminati buvo triuškinamas visur, negano to, visa vidaus informacija nutekėdavo kitiems aljansams. Bet kokie mano bandymai gaivinti aljansą žlugdavo nei neprasidėją.
Palikau Illuminati. Sprendimą padariau po ilgų išvadų ir aljanso narių elgesio stebėjimo. Tai nebuvo kažkoks neapgalvotas sprendimas, ar spontaniškas elgesys(tuo aš garsėju).
Prabuvome ilgą laiką okupacijoje, bei neutralūs. Kovojome bet kur ir prieš bet ką, iki kol buvo suorganizuotas Civil War. Pradžioje galvojau dar gynti savo postą, tačiau galiausiai viską mečiau ir palikau Ferudui spręsti šalies likimą. Tačiau nebūčiau aš, jei galėčiau ramiai stebėti šalies pražūtį ir daromas klaidas(visi jas darome, taip pat ir aš ). Ferudas gryžo atgal į Illuminati. Neįsįvaizduoju kodėl.. Neilgai trukus Ferudas pasitraukė pamatęs, jog CW paskelbimas buvo itin skubotas ir neapgalvotas(žr. jo straipsnį . Per rinkimus vėl man tapus CP, išardžiau Illuminati, pasiėmiau 3 dėmesio vertas valstybes ir įkūriau FATE. Tuomet FATE aljansą sudarė Lietuva, Graikija, Serbija bei Kroatija, tiesa buvo ir Egiptas, bet žinant koks psichiškai nestabilus yra Petrol - jie išstojo kone sekančią dieną.
Įdėjau itin daug pastangų, jog Kroatija ir Serbija taptų tikromis aljanso narėmis, kadangi nuo itin senų laikų, šios dvi šalys buvo kaip Lietuva ir Lenkija Primeroje.
Fate, kaip ir mano tikslas buvo išlaikyti mažyti aljansą, neapsikraunant per daug valstybių, kadangi šiuo keliu - yra kur kas lengviau koordinuoti veiksmus, bei po Illuminati griūties - išvengti šnipų. Tačiau, turint betvarkę Balkanuose, pamačiau FATE minusus, Lietuva vėlgi buvo pastumta į šalį dėl berods Serbijos - Bulgarijos karo. Lietuva ir toliau išliko okupacijoje.

Keletas dienų po FATE įkūrimo sulaukiau Trinity pasiūlymo prisijungti prie jų. Trinity arogancija privedė prie to, jog Kinija, Taivanas bei Indonezija paliko aljansą ir įkūrė Shield. Tad Trinity siekė keršto. Pasiūlymas buvo aiškus: Lietuva atgauna laisvę, Kinija ir Taivanis susilaukia keršto. Tuometu FATE turint karus Balkanuose, prie kurių mes nepritapome, bei žinant, jog Trinity neturi nei vienos Balkanų šalies savo aljanse, taip pat mus vienijo bendras tikslas - prisijungiau prie Trinity. Tai buvo itin sunkus sprendimas man ir tik po ilgų diskusijų su FATE, bei susilaukus jų pritarimo - įstojau į Trinity. Šis aljanso pasikeitimas susilaukė itin daug neigiamų nuomonių. Suprantama, aš pats išardžiau Illuminati, įkūriau Fate ir galiausiai palikau visus likimo valiai. Tačiau ne viskas yra taip kaip atrodo. Kaip sakoma, ne viskas šūdas kas šūdų smirda. Sugebėjau išlaviruoti tarp abiejų aljansų taip, jog buvome abiejuose ir buvo palaikomi itin glaudūs ryšiai tarp Fate ir Trinity. Kas kažkada atrodė kaip iš fantastikos srities, tapo realu akimirksniu.

Lietuva neilgai trukus atgauna laisvę. Tai buvo vienas gėdingiausių NAP, kokius yra tekę pasirašyti. Po ilgų Jackist bei Trinity įkalbinėjimų(jiems verkiant reikėjo NAP su Taivaniu), sutikau. Jackist sumokėjo visą mūsų regionų išpirką ir t.t.
Tiesa, dar prieš NAP pasirašymą, Lenkija puolė Kiniją(norint padėti mums), deja pralaimėjo jau pirmąjį mūšį dėl apverktino aktyvumo. Lenkijai patyrus fiasko, jie pakeitė puses ir įstojo į Shield. Tai buvo kritinis lūžis aljansui. Prasidėjo nepasitikėjimas savimi, koordinacijos nebuvimas ir panašiai. Pabandėme paskutinį kartą atsigauti užpuldami Lenkiją. Ir būtent šiuo metu, itin pasitarnavo mano bei FATE glaudūs ryšiai. Fate nutraukė karus su Honor aljansu(abu aljansai gimė išardžius Illuminati). Tad Shield įsįgijo tris naujus priešus - Fate, Honor bei Trinity. Buvo užpulta ir sutriuškinta Lenkija. Kinijai užpuolus Rumunija, buvo sutarta, jog Lietuva perims visą Lenkijos kontrolę į savo rankas. Viskas vyko tiesiog idealiai, iki tol, kol Trinity pradėjo nesutarti viduje. Prasidėjo ginčai, mūšių ignoravimas, bei Fate klausimai - kodėl jie vieni kovoja prieš Lenkiją. Negana to, Iranas pradėjo verkti, jog praranda kolonijas ir Trinity nepadeda jiems, nors buvo sutarta, jog visą dėmesį skirsim Lenkijos okupacijai ir paliksim kolonijas nuošalyje. Man tai priminė Serbijos ir Lezhe atvejį, tad šį kartą netylėjau ir išsakiau savo nuomonę. Įsįžeidę iraniečiai paliko Trinity ir perbėgo į Shield. Sekančią dieną buvo pranešta, jog Trinity yra išardomas. Tai manęs nenustebino, nes visi nusimuilino nuo karo su Lenkija/Kinija ir paliko Lietuvą vienus. Beveik visos Trinity narės perėjo į Fate. Deja Lietuva nebuvo pakviesta. Ironiška žinant, jog pats ir įkūriau Fate. Po šių veiksmų likome vieni prieš Shield. Likimas buvo aiškus. Okupacija.. Tačiau kiek ilgai?
Šitoje vietoje vėl man pasitarnavo praeities nuopelnai. Lenkijai atsiimant savo regionus iš Lietuvos, vyko derybos.. Buvo aišku, jog Lenkija sieks keršto ir okupacija neišvengiama. Derybų metu lenkai siūlė išsipirkti laisvę ir panašiai, su kuo nesutikau, kaip nesutikau ir su Kinijos ankstesniais pasiūlymais. Tad ką turėjau galvoje užsimindamas apie praeities nuopelnus? Viskas ganėtinai paprasta, kuomet puolėme Lenkiją, buvo suorganizuotas CW Lenkijoje(mano dėka haha), kurio metu buvo ir impeach ir taip toliau, išrinktas naujas Lenkijos Prezidentas atėjo siūlyti taikos, tačiau čia jau aš nesutikau ir pasiūliau “išsipirkti” laisvę. Nedaug ,už 5000 Gold. Dabar nelabai pamenu su kokia suma sutarėme, berods 4000 Gold buvo ta paskutinė suma su kuria sutiko Lenkijos CP, bei viešas atsiprašymas už išdavystę. Buvome itin arti susitarimo, tačiau galiausiai viską atšaukiau ir pasakiau, jog taikos nebus, kol neturėsit normalaus Prezidento.
Galbūt iš šalies atrodo kvaila, jog atmečiau šį pasiūlymą, tačiau vėliau tai pasitarnavo su kaupu.
Taigi Lenkijai jau žygiuojant į mūsų valdas, buvo sprendžiamas okupacijos klausimas. Pateikus taikos pasiūlymo pokalbio log’us stabiliam, žmonių išrinktam Prezidentui, jis buvo šokiruotas, tačiau buvo be galo dėkingas. jog aš neapiplėšiau ir nepažeminau jų. Derybų metu buvo nuspręsta: Lenkija užėmus visus Lietuvos regionus iškart juos atiduos atgal. Lietuva ir Lenkija bendradarbiaus ateityje.
Taigi, vėl tapome laisvi ir neutralūs. Kovojome šen bei ten, kol galiausiai pasiprašiau į Shield. Buvo aišku, jog nebūsime priimti į Fate, buvo daug abejonių ir dėl Shield. Tačiau išdėsčiau tiesiai šviesiai, ką Lietuva gali pasiūlyti, o už tai nieko neprašome mainais. Pasiūlymas, ar veikiau iškeltas mano ultimatumas, jog arba gaunate damage nemokamai, arba ne tik kad prarandate, bet dar ir pradėsim vaidentis jūsų mūšiuose. Už mus laidavo ta pati Lenkija, tačiau dėl mano agresyvaus charakterio Iranas buvo prieš(Shield SC yra iranietis taip pat). Tad po valandos diskusijų, buvome priimti.
Geografinė situacija lėmė, jog buvome visiškai saugūs ir neliečiami iš nei vienos pusės. Mus supo tik aljanso narės.
Po visų klaidžiojimų tarp aljansų, bei stengiantis visiems padėti, tapau visiškai savanaudis. Nebeaukojau Lietuvos dėl aljanso ir žiūrėjau tik kaip mums geriau.

1dalies pabaiga.
Antroji dalis

Previous article:
USA without VISA? (9 years ago)

Next article:
[CP] Paskutinis akordas. 2dalis (9 years ago)

ESim
or
Register for free:
Only letters, numbers, underscore and space are allowed (A-Z,a-z,0-9,_,' ')
Show more

By clicking 'Sign Up!', you agree to the Rules and that you have read the Privacy Policy.

About the game:


USA as a world power? In E-Sim it is possible!

In E-Sim we have a huge, living world, which is a mirror copy of the Earth. Well, maybe not completely mirrored, because the balance of power in this virtual world looks a bit different than in real life. In E-Sim, USA does not have to be a world superpower, It can be efficiently managed as a much smaller country that has entrepreneurial citizens that support it's foundation. Everything depends on the players themselves and how they decide to shape the political map of the game.

Work for the good of your country and see it rise to an empire.

Activities in this game are divided into several modules. First is the economy as a citizen in a country of your choice you must work to earn money, which you will get to spend for example, on food or purchase of weapons which are critical for your progress as a fighter. You will work in either private companies which are owned by players or government companies which are owned by the state. After progressing in the game you will finally get the opportunity to set up your own business and hire other players. If it prospers, we can even change it into a joint-stock company and enter the stock market and get even more money in this way.


In E-Sim, international wars are nothing out of the ordinary.

"E-Sim is one of the most unique browser games out there"

Become an influential politician.

The second module is a politics. Just like in real life politics in E-Sim are an extremely powerful tool that can be used for your own purposes. From time to time there are elections in the game in which you will not only vote, but also have the ability to run for the head of the party you're in. You can also apply for congress, where once elected you will be given the right to vote on laws proposed by your fellow congress members or your president and propose laws yourself. Voting on laws is important for your country as it can shape the lives of those around you. You can also try to become the head of a given party, and even take part in presidential elections and decide on the shape of the foreign policy of a given state (for example, who to declare war on). Career in politics is obviously not easy and in order to succeed in it, you have to have a good plan and compete for the votes of voters.


You can go bankrupt or become a rich man while playing the stock market.

The international war.

The last and probably the most important module is military. In E-Sim, countries are constantly fighting each other for control over territories which in return grant them access to more valuable raw materials. For this purpose, they form alliances, they fight international wars, but they also have to deal with, for example, uprisings in conquered countries or civil wars, which may explode on their territory. You can also take part in these clashes, although you are also given the opportunity to lead a life as a pacifist who focuses on other activities in the game (for example, running a successful newspaper or selling products).


At the auction you can sell or buy your dream inventory.

E-Sim is a unique browser game. It's creators ensured realistic representation of the mechanisms present in the real world and gave all power to the players who shape the image of the virtual Earth according to their own. So come and join them and help your country achieve its full potential.


Invest, produce and sell - be an entrepreneur in E-Sim.


Take part in numerous events for the E-Sim community.


forum | Terms of Service | Privacy policy | Support | Wikia | Alpha | Luxia | Primera | Secura | Suna | Xena | Mega | Arcadia | esim political game
PLAY ON