Esim - [Ministrstvo za Informiranje] Vodič za začetnike
Login:
Password:

Forgot password Register

Article


48
[Ministrstvo za Informiranje] Vodič za začetnike (Old article)
Posted 11 years ago by
Slovenia Org    
Report


Uvod

E-Sim je je spletna igra, ki temelji na socialno-strateškem principu in tako poskuša simulirati resnično življenje. V igri si boste morali delati, bojevati, kupovati in prodajati izdelke ter tudi sodelovati pri vodenju države.

V vodiču so zbrane osnovne informacije in pomoč za nove igralce, za vse dodatne informacije, so na voljo izkušenejši uporabniki, ki z veseljem priskočijo na pomoč tako prek zasebnih sporočil kot preko uradnega rizon kanala #secura.slo .

Work (služba)

Kot v resničnem življenju tudi na e-simu za preživetje potrebujete denar. Vsakodnevni prihodek vam prinaša služba.

-Službo si najdete v zavihku Market → Job market. Prikaže se vam seznam različnih ponudb in vi si nato izberete tisto z najvišjo plačo in se zaposlite.
-Kot zaposleni morate nato še oddelati in prejeti plačo. Pojdite na My places → Work, odpre se vam nova stran kjer ponovno kliknete Work. Ko to storite se vam prikaže okno z informacijami o delu, ki ste ga opravili, prav tako pa dobite plačo v lokalni valuti, od katere je odštet davek državi.
-Z delom ne izgubljate zdravja
-Pomembno je delati vsak dan, saj vam redno delo zaporednih 30 dni prinese Hard Worker medaljo in z vsako medaljo 5 gold-a nagrade.
-Vsakič ko oddelate dobite 5 XP oz. izkušenj, prav tako pa se vam povečuje Economy skill oz. spretnost, ki vpliva na višino plače.


Klikni za večjo sliko.


Klikni za večjo sliko.


Market

Na marketu kupujete surovine za izdelavo izdelkov in same izdelke, Vsak izdelek ima določeno ceno v lokalni valuti (SIT).

Izdelki imajo različne funkcije:
-Orožje (Weap.) se uporablja v bitkah za povečanje zadane škode (Q1=20%, Q5=100%)
-Hiša (House) poveča maksimalni limit za hrano (Q1= +1 limit, Q5= +5 limit)
-Darilo (Gift) obnovi zdravje (Q1=10 zdravja, Q5=50 zdravja) – dnevni limit je 10
-Hrana (Food) obnovi zdravje (Q1=10 zdravja, Q5=50 zdravja) – dnevni limit je 10
-Karta (Ticket) omogoča potovanje v katerokoli drugo regijo (Q1= -40 zdravja, Q5= ni izgub zdravja)
-Obrambni sitem (DS) poveča škodo narejeno v bitki, na strani branilcev (Q1=5%, Q5=25%) – uporablja samo država
-Bolnišnica (Hosp.) zmanjša izbubo zdravja branilcev med bitko (Q1=9.5 (namesto 10), Q5=7.5) – uporablja samo država
-Nepremičnina (Estate) poveča maksimalni limit za darila (Q1= +1 limit, Q5= +5 limit)


Klikni za večjo sliko.


Train (trening)

S treningom si povečujete količino škode, ki jo napravite v bitki.

-Pojdite na My places → Train
-Vsakič ko trenirate dobite 3 XP, za 30 treningov (ni potrebno da so zaporedni kot je to primer pri Work) dobite Super Soldier medaljo in 5 gold-a.


Klikni za večjo sliko.


Fight (bojevanje)

1. Zdravje:
-Z vsakim bojem (udarcem) izgubite 10 zdravja.
-Zdravje se povečuje z hrano Food in darili Gift, ki jih lahko porabite 10 vsakega na dan. Kupite jih na Market → Product market, vsi izdelki so različnih kakovosti od Q1 do Q5 (Primer: 1 x Q1 food = 10 zdravja, 1 x Q5 = 50 zdravja, 1 x Q1 gift = 10 zdravja).

2. Izbira bitke
-Preden se začnete bojevati je pomembno izbrati bitko, ki so prikazane v levem kotu. Pred izbiro je dobro prebrati zadnje ukaze objavljene na Poveljstvo Sil .
-Ukaze lahko dobite tudi na #secura.slo .


Klikni za večjo sliko.


3. Bojevanje
-Z izbiro bitke se vam prikaže okno bitke in na sredini tega okna je zastava države za katero se lahko borite, okno za izbiro orožja in gumb za bojevanje (1 udarec ali berserk – 5 udarcev na enkrat)
-Vsaka bitka je sestavljena z od 8 do največ 15 rund. Za zmago je potrebno zmagati minimalno 8 rund, vsaka runda pa traja 120 minut. Zmaga pripade državi ki naredi nad 50% škode. V vsaki bitki se na strani napadalcev in branilcev podeli Battle Hero medalja, za tistega z največ narejene škode.
-Vojna oz. bitka se začne z napovedjo vojne (Declaration of war - DoW) sovražni državi. Predlog pa mora najprej potrditi kongres. Napoved je mogoča samo, če med imata državi skupno mejo.
-Vojna traja dokler državi ne ostaneta brez mejnih regij ali je sprejet "Peace treaty", ki ga morata potrditi obe državi. Če je ena od držav v vojni izgubila svoje regije, jih lahko pridobi nazaj s pomočjo Resistance War-ov (RW). Ti potekajo kot navadne bitke, le da za njih ni potrebna napoved vojne, stanejo pa 20g. Sproži jih lahko vsak igralec.


Klikni za večjo sliko.


Military unit - MU (bojna enota)

Pojdi na My places → Military unit, kjer lahko ustanoviš svojo za 50 zlata. Pridružiš se lahko tudi eni od obstoječih MU, ki običajno za vstop zahtevajo določeno količino zlata odvisno od kvalitete enote (Novice-Regular-Veteran-Elite) z vstopom v eno od enot pridobite bonus 5-20% za bojevanje po ukazih (prejšnja slika). Prav tako imajo enote ponavadi svoja podjetja za izdelavo orožja, hrane, daril… in za delo v svojih podjetjih članom delijo suply, ki ga porabijo v bitkah in se tako hitreje razvijajo.

Newspaper (časopis)


V e-sim-u je poskrbljeno tudi za zabavo in ena izmed njih je vsekakor branje in pisanje časopisov. Če imate novinarsko žilico vam priporočam, da ustanovite časopis. Za ustanovitev časopisa je potrebno plačati 2 golda, torej če imate potrebeno zlato in željo po pisanju člankov, ustvarite svoj časopis in postanite novi Media Mogul (za medaljo dobite 5 golda).

Pri pisanju člankov vam tudi priporočam, da članek napišete npr. v Word-u in ga nato kopirate ter prilepite v e-sim, kjer ga samo še uredite. Saj če boste dolgo pisali članek se lahko zgodi, da vas bo e-sim zaradi nedejavnosti samodejno odjavil in ko ga boste hoteli objaviti, članek ne bo objavljen in boste morali članek znova napisati.

Zemljevid

Če vas zanima kako gre sSloveniji in drugim državam kliknite Country → Map. Na tem zemljevidu lahko vidite vse države e-sima in regije, ki jih imajo v lasti.



Politika

Na e-simu lahko postanete aktivni tudi na področju politike in sicer tako da se včlanite v stranko oz. jo lahko tudi vodite ali ustanovite, postanete predsednik države z kandidaturo na volitvah, kar stane 10 golda oz. ste izvoljeni v kongres in predlagate zakone, napovedujete vojne in pomagate voditi državo.

Company (podjetje)

Za ustanovitev podjetja (My places → Company) potrebujete 20 golda oz. ga lahko kupite na marketu (Pojdi na Market → Companies for sale). Podjetja so dveh vrst in sicer surovinska, ki proizvajajo surovine, ki jih potem porabljajo proizvodna podjetja za izdelavo izdelkov.

Surovine → Izdelki
Železo (iron) → orožje
Žito (grain) → hrana
Olje (oil) → karte
Kamen (stone) → bolnišnice, obrambni sistemi in nepremičnine
Les (wood) → hiše
Diamanti (diam.) → darila

Surovinska podjetja je priporočljivo postaviti v 'high' regijah (vsaka država ima 1 high in 1 medium regijo), ker je pridelava surovine večja za 25% kot v navadnih regijah. Prav tako pa imajo proizvodna podjetja v high regijah (tiste ki so potrebne za izdelavo določenega izdelka – primer: high iron regija za postavitev podjetja za izdelavo orožja).

Za izdelavo izdelkov višje kvalitete (Q2-Q5) je potrebno nadgraditi podjetje, z vsako nadgradnjo se poviša kvaliteta izdelka in manjša število izdelanih izdelkov:



Podjetja ni mogoče uničiti, lahko pa se mu zniža kvaliteta, kar vam vrne 75% vloženega zlata.

Monetary market – MM (denarni trg)

Svoje zlato lahko zamenjate za SIT-e oz. katero drugo valuto in si za ta denar kupite hrano, orožje, surovine ipd. če za nakup le-teh potrebujete denar. Seveda pa lahko menjate tudi obratno. (Pojdi na Market → Monetary market) Na denarni trg pa lahko dajete ponudbe tudi sami.

Stock (delnice)

Svoje zlato lahko vložite tudi v delnice, ki jih lahko prodate ko potrebujete denar. Delniško družbo lahko tudi ustanovite za 50 golda + začetni kapital. Za nakup delnic pojdi na Market → Stock market, za pregled svojih delnic in ustanovitev družbe pa My places → Stock.


Ministrstvo za informacije
Avtor: Carcharoth

Previous article:
Slovenija je okupirala Italijo! / Slovenia has conquered Italy! (11 years ago)

Next article:
[Vlada RS] Informiranje Državljanov RS (11 years ago)

ESim
or
Register for free:
Only letters, numbers, underscore and space are allowed (A-Z,a-z,0-9,_,' ')
Show more

By clicking 'Sign Up!', you agree to the Rules and that you have read the Privacy Policy.

About the game:


USA as a world power? In E-Sim it is possible!

In E-Sim we have a huge, living world, which is a mirror copy of the Earth. Well, maybe not completely mirrored, because the balance of power in this virtual world looks a bit different than in real life. In E-Sim, USA does not have to be a world superpower, It can be efficiently managed as a much smaller country that has entrepreneurial citizens that support it's foundation. Everything depends on the players themselves and how they decide to shape the political map of the game.

Work for the good of your country and see it rise to an empire.

Activities in this game are divided into several modules. First is the economy as a citizen in a country of your choice you must work to earn money, which you will get to spend for example, on food or purchase of weapons which are critical for your progress as a fighter. You will work in either private companies which are owned by players or government companies which are owned by the state. After progressing in the game you will finally get the opportunity to set up your own business and hire other players. If it prospers, we can even change it into a joint-stock company and enter the stock market and get even more money in this way.


In E-Sim, international wars are nothing out of the ordinary.

"E-Sim is one of the most unique browser games out there"

Become an influential politician.

The second module is a politics. Just like in real life politics in E-Sim are an extremely powerful tool that can be used for your own purposes. From time to time there are elections in the game in which you will not only vote, but also have the ability to run for the head of the party you're in. You can also apply for congress, where once elected you will be given the right to vote on laws proposed by your fellow congress members or your president and propose laws yourself. Voting on laws is important for your country as it can shape the lives of those around you. You can also try to become the head of a given party, and even take part in presidential elections and decide on the shape of the foreign policy of a given state (for example, who to declare war on). Career in politics is obviously not easy and in order to succeed in it, you have to have a good plan and compete for the votes of voters.


You can go bankrupt or become a rich man while playing the stock market.

The international war.

The last and probably the most important module is military. In E-Sim, countries are constantly fighting each other for control over territories which in return grant them access to more valuable raw materials. For this purpose, they form alliances, they fight international wars, but they also have to deal with, for example, uprisings in conquered countries or civil wars, which may explode on their territory. You can also take part in these clashes, although you are also given the opportunity to lead a life as a pacifist who focuses on other activities in the game (for example, running a successful newspaper or selling products).


At the auction you can sell or buy your dream inventory.

E-Sim is a unique browser game. It's creators ensured realistic representation of the mechanisms present in the real world and gave all power to the players who shape the image of the virtual Earth according to their own. So come and join them and help your country achieve its full potential.


Invest, produce and sell - be an entrepreneur in E-Sim.


Take part in numerous events for the E-Sim community.


forum | Terms of Service | Privacy policy | Support | Wikia | Alpha | Luxia | Primera | Secura | Suna | Xena | Mega | Arcadia | esim political game
PLAY ON