Esim - Leköszönő-szerűség
Login:
Password:

Forgot password Register

Article


29
Leköszönő-szerűség (Political)
Posted 8 years ago by
tomadam    
Report


For a tiny English section, scroll to end of this article!

Sziasztok!


Mivel a mostani választásokon alul maradtam DMW n4 -el szemben 33 - 29 arányban, így eljött az ideje egy ilyen cikknek is.

Őszintén nem is tudom, hol kezdjem, mert tényleg, amikor ide kerültem, nekem sem volt egy értelmes kezdésem. Az ország politikailag szétesett, Ursa Királysága után Hakuoro aka KartalfiBorsa volt néhány napig kormányzó, de aztán kirobbant a Salamon-viszály és lemondott .

Így jöttem én a képbe...
És mégis hogyan?

Egyszerű: csöndes, sokat aktív a chaten, nincsenek igazán ellenségei. Ergó: nyerő személy.

Meg kell, hogy mondjam, az első 1-2 hét igazi kihívás volt. Míg megtanultam, hogy mit hogyan kell csinálni, hogyan kellene vinni a cégeket, a szövetséggel a tárgyalásokat, az emberekkel tartani a kapcsolatot. Emlékszem, nagyon is jól sikerült elindulni, főleg, hogy Augusztus 20 volt és kapásból sikerült dani010921 segítségével Global Top 1 -es cikket írni/fordítani.

Sikerült a kezdetleges kis gold és inventory mennyiséget először megduplázni, majd megtriplázni az orgban lévő pénzösszeget. Néhány nap alatt sikerült már elérnem az 500-as, majd az 1000-es küszöböt. Majd ezt még tegnapi napig olyan másik ~1500 gold követte. Ennyi is landolt kapásból az államkincstárban, hogy megnöveljem a Nemzeti Védelmi Alapra szánt, már bent lévő 2000 goldot. Most már pontosan: 4411.7 gold büszkélkedik bent.



Az orgban a kezdeti összeget sikerült megtizenkétszerezni (12x!), a Védelmi Alapot pedig 120%-al növelni.


És ez hogy ment? Mutyizott-e? Hogy csinálta? :O


Hát úgy, hogy nem magammal, hanem ténylegesen az állammal és a szövetséggel foglalkoztam. Hogy időt és energiát nem sajnálva elég sok időt ráfordítottam az elmúlt több mint 2 és fél hónapban a feladatomra. Nem volt igazán más apellátám. Kellett egy ember és én voltam a "kiválasztott".

Persze, hogy a tények medrében evezzünk tovább, jöjjön jó néhány belőlük:
- Sikerült a magyar fizetéseket nemzetközi szintűre emelni. Ez azt jelenti, hogy a magyar munkaerőpiac most már nem kizsákmányolja a munkavállalókat, hanem inkább rendesen megfizeti, sőt.
- A cégparkot sikerült átszervezni, új cégeket beszerezni. Rengeteg gold és munka ment el azzal, hogy az Org-ban a cégek 90%-a üzemeljen nap-mint-nap, hogy mindenki megkapja a reális munkabérét.
- Elindítottam 2 programot is , melyek óriási sikert arattak. Mind a két program hiba nélkül és jó eredményekkel zajlott idáig. Remélem, hogy ezután is zajlani fognak, bár persze, ez már nem az én ügyem. Sikerült ezekkel a programokkal több mint 7 embert összességében munkával ellátnom. És természetesen ezekkel a kisebbek voltak kisegítve.
- Átvettem az állami MU irányítását személyesen, ugyanis az Org vezette MU-kba nem mennek NPC-k. Így, hogy bevállaltam a napi +20%-os sebzésbónusz elvesztését az államért, sikerült elérni azt az NPC-kkel, hogy napi 3500(!) Q1 Wepet gyártattam, melynek köszönhetően minden napot pozitívan zárhattunk.
- Sikerült hadügyileg bebiztosítanunk magunkat a románok ellen a POL-RO NAP -on keresztül, melynek előnyeit most is érezhetjük.
- Sikerült a szövetséggel szorosabb viszonyt ápolni, az elnökökkel minden nap legalább néhány szót váltani, a tárgyalások mindegyikén megjelenni.
- Sikerült bővíteni a szövetséget is, így még nagyobb ütőerőt és potenciált kreálva.

Ez mind szép és jó, de tuti voltak hibái is... Meg tuti nem egyedül csinálta!


Igen, voltak hibáim. Viszont szinte mindent egyedül csináltam. Szerencsére eléggé a talpamra estem a dolgokkal kapcsolatban és minimális segítséget kellett kérnem néhány embertől, egy-két tanácsot, valamint véleményt elenyésző számú témával kapcsolatban. Viszont azokat mind-mind köszönöm szépen!

Szóval voltak hibáim. Még friss az "élmény", de hiba volt az, hogy:

- az NPC-ért való küzdelemben nem eléggé agresszívan léptem fel a két "gazdasági óriás" ellen. A HEU és a Flotta ellen. A Flottával igazából nem volt semmi bajom, velük egész rendben elvoltam. A HEU-val is kezdetben, de itt követtem el egy nagyon-nagy hibát. Mégpedig, hogy jóval áron alul adtam nekik HUF-ot. Pontosabban: 1 gold = 100 HUF arányban. Ez a jelenlegi 1 gold kb 28 HUF-os arányhoz képest 4x jobb – a számukra. Rájöttem néhány héttel később, hogy ezt a gazdaság nem fogja bírni, így ezen oknál fogva egyszerűen nem pumpáltam több HUF-t a századba.

Természetesen a HEU ezt teljesen máshogy értelmezte, mint ahogy azt is, amikor kiadtam egy régiót egy magyar cégesnek, hogy ő is dolgoztasson NPC-ket, az állam úgy se használja azt a régiót és mivel a HEU is elveszítette az ottani foglalkoztatást, így jött a másik megegyezés. Egyszerű, gyors gazdasági lépés.

Persze a HEU is szépen behúzta WTD-ben az összes NPC-t a megegyezés ellenére, így jöhetett az első vitának nevezhető valami. Nem volt izgalmas mondjuk, mert a vádaskodások leperegtek rólam, én pedig csináltam tovább a már elkezdett dolgokat.

- új tagok a szövetségen belül, köztük Izrael. Na ez viszont egy komolyabb és erősebb reakciót váltott ki néhány embernél, főleg krain -nál, aki, mintha vérszemet kapott volna máris keresett egy
zsidó csatát és jól belebaszta magát ellenük
.

Ahogy az állami cikkben írtam, most is csak idézni tudom magam:
Persze most lehet ezek az emberek azt hiszik, hogy óriási fejtörést okoznak nekem, vagy esetleg a szövetségnek, de igazából nem, mert a szövetség tudja, hogy én megteszem a tőlem telhető maximumot, én pedig ugyanolyan jól alszok, mint eddig. (Bár őszintén az óraátállítás picit betett nekem :/).

Lényeg, hogy ha tetszik az order, ha nem, a szövetségnek, vagy nekünk oda kell sebezni. Ez nem válogatás kérdése, ez a puszta tény. Akik persze ezután is az order ellen ütnek, azok még nem nőttek fel mentálisan arra a szintre, amit ez a cikk részben leírni kívánt.


Nincs is igazából több mondanivalóm ezzel kapcsolatban, mert már leírtam a véleményemet.

Mivel lassacskán elfogyok a felhasználható karaktereimből, így sajnos itt az ideje, hogy befejezzem a mondandómat.

Az elnökség, igenis egy kemény, önfeláldozó munka. Azok, akik talpraesettek és ténylegesen ezt az utat járják be, nagy sikerre vihetik. Viszont kik nem megfelelőek rá, az országot bajba és csődbe vezethetik. Nekem úgy néz ki, sikerült az előbbi, amire nem számítottam. De munkámnak hála az ország most stabil és gazdag.

Szeretném megköszönni mindenkinek a munkáját… Jaj, egyedül voltam a kormányban
Viszont így is szeretném megköszönni annak a 29 embernek a szavazatát akik rám tették a voksukat az elnöki szavazáson, azoknak, akik kitartottak mellettem, azoknak akik segítettek nekem, tanácsokat adtak.

Azoknak is, akik valamilyen dologgal próbáltak negatívan befolyásolni. krain : neked külön köszönöm a röhögéseket, mikor írogattál shoutokat, azok tényleg jók voltak!

De néhány személy tényleg szeretnék kiemelni:
- Hakuoro aka KartalfiBorsa, hogy csak úgy rám húztad a vizes lepedőt és nekem kellett megoldani az országot, nélküled nem tudnám most, hogy ilyenre is képes vagyok,
- Ursa Maior , hogy ha bármi problémám volt, vagy tanácsot kértem, te ott voltál és rám szántad az idődet,
- Badmouse a kezdeti segítségekért,
- Achilles , Ganging , dani010921 a fasza bögyös és segges képekért. Nélkületek unalmas lett volna a #sehun topikja.
- És persze még sok-sok más ember aki kiállt mellettem, Carius , Thranin , serrath , az ő már a játékban nincs velünk, Luminar , mark00011 , Tigrisliliom , stb.

Plusz hír: A mai naptól hivatalosan is átveszem Ursa Maior -tól a Medve Szabóság ot, így innentől kezdve a Nemzeti Penzmosoda ban üzemelő szabóságban engem fogtok megtalálni. Majd valamikor kiadok egy cikket onnan ezzel kapcsolatban is.

Node: Innentől kezdve baromira leszarom ki mit csinál, szabadságon vagyok, szóval:

Adios, amigos \o/

tomadam

---

English: So, as I've lost the elections aginst DMW n4 (33 - 29), this is the last article created by me as a CP. I detailed the most important information from the last 2 & half months, as well as my mistakes and I gave credits to those Hungarians who helped me.

But this section is for those, that helped me and not Hungarians: Kaileene , for having great conversations, Sergiax for helping us out, NeonPL for kinda taking the SC position and of course to every member of the V4!

Adios, amigos \o/

tomadam

Previous article:
Összegzés és ...? (8 years ago)

ESim
or
Register for free:
Only letters, numbers, underscore and space are allowed (A-Z,a-z,0-9,_,' ')
Show more

By clicking 'Sign Up!', you agree to the Rules and that you have read the Privacy Policy.

About the game:


USA as a world power? In E-Sim it is possible!

In E-Sim we have a huge, living world, which is a mirror copy of the Earth. Well, maybe not completely mirrored, because the balance of power in this virtual world looks a bit different than in real life. In E-Sim, USA does not have to be a world superpower, It can be efficiently managed as a much smaller country that has entrepreneurial citizens that support it's foundation. Everything depends on the players themselves and how they decide to shape the political map of the game.

Work for the good of your country and see it rise to an empire.

Activities in this game are divided into several modules. First is the economy as a citizen in a country of your choice you must work to earn money, which you will get to spend for example, on food or purchase of weapons which are critical for your progress as a fighter. You will work in either private companies which are owned by players or government companies which are owned by the state. After progressing in the game you will finally get the opportunity to set up your own business and hire other players. If it prospers, we can even change it into a joint-stock company and enter the stock market and get even more money in this way.


In E-Sim, international wars are nothing out of the ordinary.

"E-Sim is one of the most unique browser games out there"

Become an influential politician.

The second module is a politics. Just like in real life politics in E-Sim are an extremely powerful tool that can be used for your own purposes. From time to time there are elections in the game in which you will not only vote, but also have the ability to run for the head of the party you're in. You can also apply for congress, where once elected you will be given the right to vote on laws proposed by your fellow congress members or your president and propose laws yourself. Voting on laws is important for your country as it can shape the lives of those around you. You can also try to become the head of a given party, and even take part in presidential elections and decide on the shape of the foreign policy of a given state (for example, who to declare war on). Career in politics is obviously not easy and in order to succeed in it, you have to have a good plan and compete for the votes of voters.


You can go bankrupt or become a rich man while playing the stock market.

The international war.

The last and probably the most important module is military. In E-Sim, countries are constantly fighting each other for control over territories which in return grant them access to more valuable raw materials. For this purpose, they form alliances, they fight international wars, but they also have to deal with, for example, uprisings in conquered countries or civil wars, which may explode on their territory. You can also take part in these clashes, although you are also given the opportunity to lead a life as a pacifist who focuses on other activities in the game (for example, running a successful newspaper or selling products).


At the auction you can sell or buy your dream inventory.

E-Sim is a unique browser game. It's creators ensured realistic representation of the mechanisms present in the real world and gave all power to the players who shape the image of the virtual Earth according to their own. So come and join them and help your country achieve its full potential.


Invest, produce and sell - be an entrepreneur in E-Sim.


Take part in numerous events for the E-Sim community.


forum | Terms of Service | Privacy policy | Support | Wikia | Alpha | Luxia | Primera | Secura | Suna | Xena | Mega | Arcadia | esim political game
PLAY ON