Esim - Xerta for CP
Login:
Password:

Forgot password Register

Article


33
Xerta for CP (Political)
Posted 8 years ago by
sherrattinho    
Report






Sveiki visi sLietuviai, šią gražią jau 1315 e-sim dieną skaitantys mano straipsnį.

Šįsyk tai nebus interviu, ar kitokie trololo. Šįkart grįžtu prie dažniausiai šiame laikraštyje pasitaikančios temos- politikos. Srities, į kurią šiame žaidime įsiliejau anksčiausiai ir kurioje reiškiuosi, ko gero, aktyviausiai. Taigi šiandien kalbėsiu apie artimiausius rinkimus- prezidento. Rinkimus, kurie yra patys svarbiausi per mėnėsį, bent jau palaikymo čia kandidatams reikia didžiausio. Tad gal prašnekime apie reikalą - mano kandidatūrą į prezidento postą.



Prologas

Kai ką turbūt nustebins, o kai ko gal ir nenustebins mano sprendimas kandidatuoti prezidento rinkimuose. Nusprendžiau ne šiaip sau – taip pasielgti paskatino draugas, partietis w0dzia - o šiaip tai tiesiog negaliu sėdėti sudėjęs rankas ir nepamėginti kandidatuoti į šalies prezidento postą. Negaišiu laiko šnekėdamas apie savo asmenybės bruožus ar kitus dalykus (jei norėsite sužinoti, tai aš mielai duosiu interviu).



Kaip įsivaizduoju prezidento postą

Pamenu kadaise vykusį ginčą apie tai, kas yra prezidento postas- įvertinimas už tai, kas jau nuveikta, ar darbas. Aš manyčiau, kad tai yra ir tas, ir tas. Tai yra darbas, kurį žmogus gauna tik tada, kai yra atitinkamai vertinamas ir atitinkamai nuveikęs.



Ką prezidento postas suteikia

Teoriškai tai tik keli papildomi mygtukai law srityje, tačiau praktiškai postas suteikia autoritetą ir daug pareigų. Autoritetą, kuris atveria daugybę kelių idėjų įgyvendinimui bei didžiulę pareigą, į kurią sueina visos kitos - nenuvilti rinkėjų.



Mano patirtis

Manau, kad patyrimas žaidime yra svarbus dalykas prezidentui. Manau, kad aš jo turiu daugiau nei reikia. Buvau viskuo, nuo seimo nario iki prezidento, manau pribrendo laikas parodyti jaunimui koks iš tikrųjų turi būti prezidentas ir jo komanda.



Link tikslų

Be abejo, daugeliui beskaitant įžangą jau kilo toks klausimas: kodėl turiu balsuoti už tave, ką padarysi tapęs prezidentu? Pamėginsiu patenkinti Jūsų smalsumą. Taigi tikslai:



Pradėkime nuo savęs

Mano manymu, reikia visada pradėti nuo savęs, tada dairytis į kitus. Problemų viduje tikrai apstu. Kad tarkim ar paprasčiausias tautos neinformavimas, ar tvirtos opozicijos nebuvimas, o tik pavieniai šūktelėjimai šaukykloje. Viską galima sutvarkyti, tik žinoma reikia rodyti noro, ryžto ir pastangų. Veltis į beprasmiškus politinius karus yra gan linksmas užsiėmimas, bent kuriam laikui suaktyvinantis žaidėjus, bet visiškai beprasmis, nes skirtą laiką ginčams būtų buvę galima skirti tautos vienijimui ir kūrimui kažko išliekamo. Susitvarkę vidų, visas savo jėgas galėsime paskirti savo tikriems priešininkams, šunims, švedams ir kitiems negriukams.



Idėjos kiekviename

sLietuvoje yra tikrai nemažai žmonių, kurie tiesiog sėdi ir stebi, laukia tinkamo momento. Ir manau, kad jis gali ateiti. Kiekvienas galėsite prisijungti prie sLietuvos ateities kūrimo. Jeigu turite idėjų, norėsite dirbti valstybei, visi galėsite prisijungti. Forma jau sukurta , kurią užpildę būsite apsvarstyti ir jums bus pasiūlytas darbas, peržiūrėtos jūsų idėjos ir pabandyta jas pritaikyti. Būsit pažymėti, kaip tikri tos idėjos kūrėjai ir niekas jos negalės pasisavinti.



Juodadarbių įvertinimas

Ne, tai ne Hard Worker‘s. sLietuvoje yra tikrai nemažai piliečių, kurie atlieka juodą, neviešinamą darbą. Yra matomi tik tie, kurie reiškiasi spaudoje, tačiau tie, kurie nudirba sunkiausius darbus dažniausiai lieka nepastebėti. Aš siūlau tai pakeisti, įvedant Garbės taškų sistemą. Tikrai nusipelnius sLietuvai, būtumėte pridėti į Garbės lentą, garbingiausią sąrašą sLietuvoje. Į ją pateks tik nusipelnę. Iškart kyla klausimas, kaip ten patekti – Kiti žaidėjai galės siūlyti juodadarbius sudarytai komisijai ( Kiekviena partija deleguos po vieną narį). Savęs siūlyti negalima, nes kitaip būtų nesąžininga kai kurių žaidėjų atžvilgiu. Taigi komisija peržvelgs ir patvirtins ar toks darbas yra tikrai vykdomas/įvykdytas. Surinkus 3 Garbės taškus (tris kartus patvirtinus komisijai) būsite pridėti į Garbės lentą. Tai paskatins paprastus piliečius dar labiau stengtis. Taip pat galėsite pasisiūlyti kaip savanoriai, siūlyti idėjas. Jos bus peržiūrėtos ir pasiūlytos, o savanoriams bus rastas koks darbas, jei jo reikės. O galiausiai atgaivinti mano pačio organizuotas valstybines premijas, kad dirbantys žmonės jaustų paskatinimą ne tik dirbti, bet ir tobulėti.



Seimo sureikšminimas

Iki šiol daugelis seimų ir jų narių (neskaitant pavienių projektų iš pavienių aktyvistų) buvo viso labo YES/NO spaudytojai, tačiau manau, kad skatinant juos domėtis, jie pradės mąstyti, o pradėjus mąstyti tikrai gali gimti geros idėjos.
Gali atsirasti tokių, kurie pasakys, kad bandyti kažką išspausti reikia ne iš seimo, o iš apskritai aktyvių žmonių. Ir aš su tuo sutinku. Bet manau, kad pirmoji aktyvistų paieškos stotelė galėtų būti būtent seimas, nes jei žmogus ten eina (bent jau pirmuosius kartus), reiškia jį traukia politika, o jei jį traukia politika, manau, reikėtų tą žmogų paskatinti, padrąsinti, užvesti ant kelio.



Tautos įsiklausymas

Manau, kad tautos nuomonės, klausimų, pasiūlymų, idėjų nublokšti nereikėtų tiesiog teigiant, kad “žinau geriau”, jei, žinoma, tai, kas sakoma, yra argumentuota, o ne tiesiog paprasčiausias drėbiamas purvas. Reiktų veltis į diskusiją, nes tikiu, kad būtent diskusijoje gimsta tiesa.



Ryšys su žmonėmis

Svarbiausia dalis, piliečių informavimas. Prezidentui informuoti piliečius tiesiog būtina. Tai neatsiejama dalis, nes palikti tautą nežinioje tikrai yra blogai. Jau esu pats patyręs tą nežinią ir tikrai nenorėčiau, kad lietuviai dar vieną mėnesį būtų nežinioje. Prižadu kaskart per savaitę išleist informacinį straipsnį, reikalui esant dažniau. Taip pat svarbesnes naujienas pranešinėti shout‘ais.



Vizija

Norėčiau, kad lietuviai taptų dar vieningesniais, vieningai dirbtų savo šalies labui, kad nesiektų naudos sau (ar bent jau vien tik sau), kad vietoj problemų ieškojimo bandytų sukurt kažką vertinga. Gal tai ir pernelyg idealistiška, tačiau pabandysiu priartėti prie to.



Vyriausybė mano akimis

Dabartinė vyriausybė veikia ganėtinai gerai, todėl pakitimų bus, bet minimaliai:

Ekonomika:

Pastaruoju metu praktiškai nesulaukiame straipsnių šia tema, bet žmonės vyriausybėje rūpinasi šalies ekonomika, tik trūksta viešo informavimo.

Pramogos:

Karts nuo karto sulaukiame renginių, pramogų, konkursų, žinoma, jie galėtų būti dažnesni ir rengiami ne tik per kalėdas ir velykas.

Užsienio reikalai:

Turime net keletą vyriausybės narių kasdien bendraujančių su visokio plauko užsieniečiais. Pasauliniu mąstu Lietuva ir lietuviai yra žinomi ir gerbiami. Taip ir toliau!



Prieš pat pabaigą: Vyriausybės sudarymas.

Kiekviena partija galės pasiūlyti savo žmones į kiekvieną ministeriją. Žinoma, prieš tai buvę ministrai, kurie dirbo tikrai gerai bus palikti. Žinoma, norėsiu surinkti kuo geresnę komandą, nes be jos negalima žengti nei žingsnio.



Epilogas

Nelikite abejingi savo šalies likimui. Balsuokite rinkimuose ir, kaip jau linkėjau aukščiau, žinokite, už ką balsuojate. Viskas Jūsų rankose.

Taip pat linkiu sėkmės mano laikiniems konkurentams rinkimuose, o šiaip kolegoms.

P.s. Tai nėra trolizmas. Tiesiog, kadangi niekas rimtai nesiima šių pareigų einu aš.

Kaip visada Jūsų sherrattinho





Previous article:
[Žurnalistika] Septintasis straipsnis: Straipsnio pavadinimas (8 years ago)

Next article:
[Virtuali Lietuva] Oficialus atidarymas! (8 years ago)

ESim
or
Register for free:
Only letters, numbers, underscore and space are allowed (A-Z,a-z,0-9,_,' ')
Show more

By clicking 'Sign Up!', you agree to the Rules and that you have read the Privacy Policy.

About the game:


USA as a world power? In E-Sim it is possible!

In E-Sim we have a huge, living world, which is a mirror copy of the Earth. Well, maybe not completely mirrored, because the balance of power in this virtual world looks a bit different than in real life. In E-Sim, USA does not have to be a world superpower, It can be efficiently managed as a much smaller country that has entrepreneurial citizens that support it's foundation. Everything depends on the players themselves and how they decide to shape the political map of the game.

Work for the good of your country and see it rise to an empire.

Activities in this game are divided into several modules. First is the economy as a citizen in a country of your choice you must work to earn money, which you will get to spend for example, on food or purchase of weapons which are critical for your progress as a fighter. You will work in either private companies which are owned by players or government companies which are owned by the state. After progressing in the game you will finally get the opportunity to set up your own business and hire other players. If it prospers, we can even change it into a joint-stock company and enter the stock market and get even more money in this way.


In E-Sim, international wars are nothing out of the ordinary.

"E-Sim is one of the most unique browser games out there"

Become an influential politician.

The second module is a politics. Just like in real life politics in E-Sim are an extremely powerful tool that can be used for your own purposes. From time to time there are elections in the game in which you will not only vote, but also have the ability to run for the head of the party you're in. You can also apply for congress, where once elected you will be given the right to vote on laws proposed by your fellow congress members or your president and propose laws yourself. Voting on laws is important for your country as it can shape the lives of those around you. You can also try to become the head of a given party, and even take part in presidential elections and decide on the shape of the foreign policy of a given state (for example, who to declare war on). Career in politics is obviously not easy and in order to succeed in it, you have to have a good plan and compete for the votes of voters.


You can go bankrupt or become a rich man while playing the stock market.

The international war.

The last and probably the most important module is military. In E-Sim, countries are constantly fighting each other for control over territories which in return grant them access to more valuable raw materials. For this purpose, they form alliances, they fight international wars, but they also have to deal with, for example, uprisings in conquered countries or civil wars, which may explode on their territory. You can also take part in these clashes, although you are also given the opportunity to lead a life as a pacifist who focuses on other activities in the game (for example, running a successful newspaper or selling products).


At the auction you can sell or buy your dream inventory.

E-Sim is a unique browser game. It's creators ensured realistic representation of the mechanisms present in the real world and gave all power to the players who shape the image of the virtual Earth according to their own. So come and join them and help your country achieve its full potential.


Invest, produce and sell - be an entrepreneur in E-Sim.


Take part in numerous events for the E-Sim community.


forum | Terms of Service | Privacy policy | Support | Wikia | Alpha | Luxia | Primera | Secura | Suna | Xena | Mega | Arcadia | esim political game
PLAY ON