Esim - Rozhovor s VSETKOVKLUDE
Login:
Password:

Forgot password Register

Article


35
Rozhovor s VSETKOVKLUDE (Event related)
Posted 7 years ago by
rumpil80    
Report




Rozhovor s VSETKOVKLUDE


Ako dlho si pôsobil v službách eMexika a Légii?

Dlho-predlho, ťažko povedať presne, do Slovenských légií som vstúpil okolo 44 dňa v hre a s prestávkami, ktoré si vynútili herné aj životné okolnosti, som s nimi prežil zhruba 1500 dní na secure... V Mexiku sme kratšie, no nikdy sme nerobili eSlovensku hanbu. Môžete mať na to názor, aký chcete, no skúste sa odosobniť a pozrieť sa na vec z druhej strany...


Prečo si sa rozhodol opustiť légie a Mexiko.

Neviem, možno niekto povie vzdor, urazené ego, ranené city, čokoľvek. V Mexiku Légie viac než prosperujú, tak aspoň nikto nepovie, že som ekonomický imigrant. Skôr mi išlo o princíp, chcel som ukázať "technokratom" a bojovníkom, že táto hra môže byť aj o inom a síce medziľudskej interakcii, ktorá ak je pozitívna a konštruktívna posúva nás emocionálne vyššie, v hre aj reálnom živote.


Akú máš predstavu, o tvojom novom pôsobení tu doma na eSlovensku?

Jasnú, bude to všetko v kľude :ˇ) Túto hru hrám najmä z dôvodu, ktorý som uviedol vyššie, preto sa budem snažiť podporiť komunitu. Po funkciách nepasiem, v tejto hre na rôznych serveroch som okrem aliančného lídra bol hádam všetkým (nielen na eSlovensku, ale aj ePT, eES, eCZ, eNG a eMX...), preto už nemám komu čo a najmä sebe dokazovať Chcel by som pokračovať v tom čo som tu na secure zanechal. Vybudoval som základné piliere a naštartoval rozvoj strany Liehovisti, ktorá je na moje potešenie nielenže živou, no stále najsilnejšou stranou, čo je znakom toho, že moje myšlienky aj po rokoch nachádzajú slušného adresáta, tomu sa veľmi teším Chcem stranu opäť nejaký čas viesť, trochu ju zmodernizovať, upgradnúť myšlienky, ktoré som voľakedy dávno splodil v horúčkach s vareným vínom (ako ináč - Liehovista) v ruke.
Zároveň ktokoľvek ma rozumným spôsobom požiada o pomoc, rád mu vyhoviem ak to bude v mojich silách.


Zásadná otázka, si členom PERUNU a teda budeš biť podľa ich orderu, predpokladám. eSlovensko asi nebude útočiť na Mexické územie, ale čo urobíš, keď bude order na dôležitú bitku, kde budú tvoji bývali parťáci na opačnej strane?

Som hrdým členom PERUNu a budem svoj damage dávať za krajinu, ktorej vlajočka svieti pri mojej kolonke: citizenship - eSlovensko. Ak to bude v bitke proti eSlovensku, som plne na strane svojej vlasti. V inej bitke sa zrejme budem angažovať menej. Vysvetlím! Nevadí mi, ak budem musieť biť proti Slovenským légiám, ale tiež mi nie je všetko jedno keď vidím nicky svojich priateľov na druhej strane. Predsalen sme všetci Slováci a pokiaľ nenarúšajú záujem eSlovenska, tak majú právo na čokoľvek...


Ako by si zhodnotil úroveň organizácie a činnosti légii? Máš pocit, že légie sú nadpriemerne dobre organizovaná vojenská jednotka? Ak áno, opíš prečo.

Až na drobné chybičky (v noci došli rawky na produkciu firiem, sem-tam dotka uviazla a pod. prkotiny) bez debaty výborná! Sú to bojovníci do špiku kostí, pretože svoje slnečné miestečko na mape secury si museli tvrdo vybojovať! Sú organizovaní, zohraní, zásobení, proste v počte 50 aktívnych špičkových bojovníkov má na tomto serveri málokto šancu. To čo im vyčítam najviac je ich najväčšou výhodou, preto rozumiem, že to nebudú kvôli môjmu pohľadu meniť a to je - technokratický prístup. Ako som už Thraxxovi kdesi napísal, vo vojne je výhodou v civilnom styku spôsobuje neprávosti. Sú to fighteri a jednajú tak (z rôznych vnútorných pohnútok), vďaka tomu sú úspešní a tiež vďaka tomu ich polka národa nemá v obľube.


Boli ste skôr MERC jednotka, alebo ste sa snažili o hernú slávu a moc eMexika?

2v1. Viac ale išlo o prosperitu eMexika, lebo povedzme si na rovinu, bohatá krajina = bohatí bojovníci a občania. Ak si uvedomíte Mexiko zbytočne nedrží regióny v krajinách, ktoré nemajú zaujímavý High region... Z mercu máš goldy, ktoré rozbehnutá MU nepotrebuje, ale zase nezahodíš ich. Preto v časoch, keď MX nemalo boje o svoje územia boli dohodnuté Merc bitky. Všetko zorganizované hromadnou poštou, každý vedel, kde má biť.


Spolupracovail ste aj s domácim mexickým obyvateľstvom? Hrá to tam aj nejaký ozajstný RL Mexikánec?

Neveľmi. Čo viem pár RL Mexičanov je aktívnych, 1-2 sú naozaj dobrí, no inak bieda. V Mexiku je oficiálny novinársky, shoutovací a komunikačný jazyk slovenčina Je to funny a verím, že to mierne zabíja chuť domácej komunity hrať. Na druhej strane je podstatne lepšie hrať v prebratej prosperujúcej krajine, než na okupovanom území bez regiónu, zamestnania, tovarov a možnosti to zvrátiť Ak sa pozriete na zloženie MX kongresu, tak Zloxico má drtivú prevahu, práve kvôli pomeru MX obyvateľstva vs. Legionári... Domáci sa viacmenej zmierili, že svojim vládcom v ich reči nerozumejú a zistili, že to čo vládcovia robia nieje pre ich blahobyt úplne od veci Hlavne si nerozoberú do 3 mesiacov štátne orgy, lebo tak by to skončilo...


Aký máš názor na eSlovenskú organizáciu rôznych národných vojenských jednotiek?

Zažil som ich veľa, zo súčasných poznám najdlhšie Perun, ktorého hrdým členom pod velením veľkého "smrtan"-a som bol pred rokmi v inej hre, kým sme sa nepresunuli sem. Z tých rozvinutých a aktívnych na Slovensku zostali len jednotky Revolvera. Vandals sú preč, všetky Slovenské légie tiež, MiS sa vrátilo (ak je to voľakedajšie Made in Slovakia), no je mŕtve. Najviac ma mrzí, že establishment rozvíja súkromnú vojenskú jednotku namiesto štátnej Ozbrojené sily SR, ktorá by mala byť základom pohotovej bojovej sily v krajine!!!


Myslíš si, že je možné, že ešte v roku 2017 bude viac hráčov z légii hrať zase za Slovenskú vlajku?

Sorry, ale kryštálovú guľu som po posledných U.S. prezidentských voľbách predal v bazári, ako ťažítko na stôl. Osobne na to nevidím dôvod, všetko fachá, každý má čo potrebuje, niekto aj čo nepotrebuje a eSlovensko im viac neponúkne. Ak sa nad tým zamyslíme, tak je to v poriadku ako to je, pretože príliš veľa horúcich hláv pokope síce rozprúdi aktivitu v komunite, no to nie je ten druh aktivity, ktorý by bolo možno považovať za konštruktívny. Priveľa kohútov na jednom smetisku proste nie je dobré riešenie.


Myslíš si, že hráčom v Mexiku stále vadia dávne spory alebo je to skôr o tom, že sú tam ako skupina, kolektív a proste hrajú s cieľom, že ich to tam baví a nie preto, že cítia nechuť hrať na Slovensku?

Len niektorým, paradoxne práve tým, ktorí boli do toho sporu zatiahnutí sekundárne. Pokiaľ viem prapôvodný spor vznikol medzi gabberom a dimitrom, preto nechápem a celkom (rezervovane) úsmevne vnímam tlačové prehlásenia, dementovanie (samých seba), novinové články, pokrikovačky (shoutovanie) niektorých hráčov, ktorí prapodstatu sporu nezažili a nikdy nepochopia prečo sa udiali veci ako sa udiali...nebudem menovať ani strany sporu ani zainteresovaných haterov, ale raz a navždy by som všetkým z vás chcel objasniť o čo šlo, ide a aj pôjde, lebo ste slepí.

Strana A chcela rozvíjať svoju skupinu na eSlovensku, preto potrebovala na dlhšie ovládnuť SK orgy. Strana B, ktorá bola rovnako veľká mala veľmi podobný, ak nie zhodný plán. Tam kde sa ich synergické ciele skrížili nastal rozpor, ktorý bol dlhý, vleklý a nechutný dovtedy, kým strana B neustúpila a nenašla si útočisko v eMexiku. Ústup však neznamená automaticky uzmierenie a odpustenie - a k tomu aj napriek všetkým tým rokom nikdy nedošlo aj keď nakoniec všetci dostali, čo vlastne na začiatku chceli... Výsledok je taký, že eSlováci sú rozdelení, čo však nemusí zákonite znamenať, že tomu bude takto navždy!




Máš názor na svetové dianie a súčasnú rolu eSlovenska v nej?

Zaujímavé, toto je jeden z mála serverov, kde eSlovensko naozaj prosperuje. No napriek tomu všetkému...myslím si, že poškodzujeme sami seba. Práve pre žabomyšie vojny medzi Revolverom a Slovenskými légiami nie sme tak úspešní ako voľakedy. Nebudem nikomu dávať nič za vinu, ale uvedomte sa, tí ktorých sa to týka.


Máš predstavu, čo by mohlo eSlovensko dokázať, ktoré krajiny dobiť aj bez pomoci aliancie, keby všetci RL slováci hrali doma na eSlovensku?

Nereálne. Prečo by Thraxxx s Dimim a Légie ako také opúšťali mexické orgy, ktoré tak krvopotne vybudovali? Ani si nemyslím, že by to bolo dobré, lebo v dlhšom masívnom boji je potrebné cez orgy zabezpečovať produkciu v štátnych firmách, organizáciu bojov, dotky a rozkazy. Je lepšie ak máš pre celú komunitu pre tento účel 6 orgov ako 3 orgy...Moja vízia je však podobná:

Spoločne by eSlovensko a eMexiko na tomto serveri vytvorilo nerozlučné duo, ktoré by som svojimi aliančnými "nohsledmi" (schválne pejoratívne, lebo my by sme udávali tón!) dokázalo ovládnuť mapu servera. Sme početní ako nikde na iných serveroch, sme zásobení, sme nadupaní a schopní v bojoch. Máme ideálne podmienky dosť ďaleko od seba na to, aby sme si nezavadzali v rozmachu, ale nie tak ďaleko, aby sme si v prípade potreby nevedeli nezištne pomôcť. Rozumieme si, nie pre príbuznosť jazykov, ale preto, že rozprávame tým istým materinským jazykom. S tým prichádza aj rovnaká mentalita (horúce hlavy, ale tvrdí v boji) a dôvera, ktorú nebude treba dlho pestovať!

Skúste sa nad tým zamyslieť...s chrobákom v hlave Váš

VS3TKOvKLUD3



Pozn. vydavateľa: S tým posledným odsekom sa nedá inak iba súhlasiť, ale je to vždy osobný názor každého z nás. Ale bol by to mix, ktorý by fungoval.

Rumpil80




*** komentáre sú zakázané, lebo potlačujú chuť písať noviny :-) .

Previous article:
Vojnová situácia (7 years ago)

Next article:
Slováci, malý ale silný národ! (7 years ago)

ESim
or
Register for free:
Only letters, numbers, underscore and space are allowed (A-Z,a-z,0-9,_,' ')
Show more

By clicking 'Sign Up!', you agree to the Rules and that you have read the Privacy Policy.

About the game:


USA as a world power? In E-Sim it is possible!

In E-Sim we have a huge, living world, which is a mirror copy of the Earth. Well, maybe not completely mirrored, because the balance of power in this virtual world looks a bit different than in real life. In E-Sim, USA does not have to be a world superpower, It can be efficiently managed as a much smaller country that has entrepreneurial citizens that support it's foundation. Everything depends on the players themselves and how they decide to shape the political map of the game.

Work for the good of your country and see it rise to an empire.

Activities in this game are divided into several modules. First is the economy as a citizen in a country of your choice you must work to earn money, which you will get to spend for example, on food or purchase of weapons which are critical for your progress as a fighter. You will work in either private companies which are owned by players or government companies which are owned by the state. After progressing in the game you will finally get the opportunity to set up your own business and hire other players. If it prospers, we can even change it into a joint-stock company and enter the stock market and get even more money in this way.


In E-Sim, international wars are nothing out of the ordinary.

"E-Sim is one of the most unique browser games out there"

Become an influential politician.

The second module is a politics. Just like in real life politics in E-Sim are an extremely powerful tool that can be used for your own purposes. From time to time there are elections in the game in which you will not only vote, but also have the ability to run for the head of the party you're in. You can also apply for congress, where once elected you will be given the right to vote on laws proposed by your fellow congress members or your president and propose laws yourself. Voting on laws is important for your country as it can shape the lives of those around you. You can also try to become the head of a given party, and even take part in presidential elections and decide on the shape of the foreign policy of a given state (for example, who to declare war on). Career in politics is obviously not easy and in order to succeed in it, you have to have a good plan and compete for the votes of voters.


You can go bankrupt or become a rich man while playing the stock market.

The international war.

The last and probably the most important module is military. In E-Sim, countries are constantly fighting each other for control over territories which in return grant them access to more valuable raw materials. For this purpose, they form alliances, they fight international wars, but they also have to deal with, for example, uprisings in conquered countries or civil wars, which may explode on their territory. You can also take part in these clashes, although you are also given the opportunity to lead a life as a pacifist who focuses on other activities in the game (for example, running a successful newspaper or selling products).


At the auction you can sell or buy your dream inventory.

E-Sim is a unique browser game. It's creators ensured realistic representation of the mechanisms present in the real world and gave all power to the players who shape the image of the virtual Earth according to their own. So come and join them and help your country achieve its full potential.


Invest, produce and sell - be an entrepreneur in E-Sim.


Take part in numerous events for the E-Sim community.


forum | Terms of Service | Privacy policy | Support | Wikia | Alpha | Luxia | Primera | Secura | Suna | Xena | Mega | Arcadia | esim political game
PLAY ON