Esim - [CP] Pagrindai
Login:
Password:

Forgot password Register

Article

neficu


Redactor

69


13
[CP] Pagrindai (Political)
Posted 7 years ago by
neficu    
Report



_______________________________________________________________________________________________________
Ahoy, virtual citizens
In this article I will introduce new players about country president job. No english translation, sorry
_______________________________________________________________________________________________________
Sveiki virtualūs piliečiai!
Šiame straipsnyje pateiksiu prezidentavimo pagrindus. Skanaus.
_______________________________________________________________________________________________________

------------------------
Įžanga:
------------------------
Rodikliai kuriais vadovaujantis galime spręsti apie prezidento (angl. CP - country president) stiprumą yra įvairūs ir nebūtinai pats prezidentas turi būti lyderis visose srityse, visas jo spragas turi užpildyti surinkta prezidentūros komanda norint užtikrinti produktyvumą visu kadencijos laikotarpiu. Pagrindinės savybės prezidentui keliamos: aktyvumas, žaidimo mechanikos išmanymas, mokėjimas užmegzti ryšius su kitų šalių atstovais, taipogi savo šalies piliečių suvienijimas renkantis valstybės interesus. Turint aiškią ideologiją, bei mokėjimą kurti planus, prisitaikyti prie pasaulio pokyčių padeda laimėti rinkimus, bei išlaikyti tautiečių palaikymą. O dabar šiek tiek paanalizuosime kiekvieną sritį plačiau, bei supažindinsiu visus kas apie ką nors nėra girdėję iki šiol.
------------------------
Komanda:
------------------------
Kaip jau minėjau gera vyriausybės komanda puikiai užpildo prezidento spragas ir užtikrina, jog viskas vyktų sklandžiai. Nors iš pačio prezidento reikalaujama, jog mokėtų ir sugebėtų susitvarkyti vienas su viskuo, bet paskirsčius darbus pasiekiama daugiau rezultatų. Visgi retas kuris turi galimybė prie žaidimo praleisti valandų valandas, todėl prezidentui paliekama atsakomybė priimti sprendimus, o darbų įgyvendinimu jau gali užsiimti patikėtiniai. Nors vienintelės atsakomybės neįmanoma užkrauti kitiems ant pečių, tai yra tik prezidentui prieinamų įstatymų paketas kurį nagrinėsime vėliau. Lietuvoje įprastas vyriausybės komunikavimas vyksta per specialius kanalus skype programoje, kuriuos dažniausiai sukuria pats prezidentas. Ir pabaigai paminėsiu, jog vyriausybė dažniausiai skirstoma į ministerijas kuriose renkasi tam tikrų šakų specialistai, arba šiaip patyrę žaidėjai kurie gali tuo užsiimti. Ministerijų pavyzdžiai: KAM (Krašto apsaugos ministerija, atsakinga už karių organizavimą atakuojant, bei šalies teritorijų gynimą), NM (Naujokų ministerija, atsakinga už naujų žaidėjų kvietimą, apmokymą, bei įtraukimą į bendruomenę), URM (Užsienio reikalų ministerija, padeda prezidentui bendrauti su kitomis šalimis, aljansu, derėtis su priešais), PD (Pramogų departamentas, Rengia įvairius užsiėmimus, taip stengiasi išlaikyti žaidėjų aktyvumą), SD (Statistikos departamentas, rengia statistikas, analizuoja esamą įvairių sričių padėtį šalyje), EM (Ekonomikos ministerija, atsakinga už šalies valiutos stabilumą, valstybės pajamas, lėšų skirstymą, produktų poreikio patenkinimą). Taip pat kai kurie iš vyriausybės narių nurodomi kaip patarėjai, jie dažniausiai neturi konkrečių pareigų, bei neprivalo nieko kasdien prižiūrėti, todėl gali užsiimti nestandartiniais projektais, padėti ministerijoms, arba supažindinti prezidentą su jo turimomis galimybėmis iš anksto apie tai pasidomėjus, taip palengvindami sprendimo priėmimo naštą.

------------------------
Užsienio reikalai
------------------------
Bene svarbiausia prezidento pareiga, tai nuolatos palaikyti santykius su kitomis šalimis. Net jeigu nesiruošiama bendradarbiauti su niekuo, ar pradėti karą, būtina užtikrinti neutralumą su valstybėmis kurios galimai kelia potencialią grėsmę šalies regionų vientisumui. Todėl privalu bendrauti su kuo daugiau šalių atstovų, gilintis į kitų šalių, ypač kaimynų planus, bei numatyti jų ateities veiksmus. Be to, niekuomet nepakenkia turėti tvirtą užnugarį ir be esamo aljanso, jog būtų galima turėti kuo pasitikėti kardinaliai pasikeitus pasaulio politikai. Pažintys taip pat padeda gauti slaptos informacijos kuri suteikia pranašumą prieš priešiškai nusiteikusias šalis. Iš savosios, bei kitų prezidentų patirties galiu patikinti, jog tapus prezidentu, užsienio reikalai atima bene daugiausiai laiko dienoje, ypač jeigu ministerijų veiklos iš anksto sustyguotos, tad bendravimas su kitų šalių lyderiais, bei atstovais lieka prezidento pareigų prioritetu.

------------------------
Aljansas
------------------------
Aljansas e-sim pasaulyje egzistuoja kaip žodinis šalių susitarimas bendradarbiauti tarpusavyje karine, bei kartais ekonomine prasme. Šalių pagrindinis tikslas yra užtikrinti aljanso narių laisvę, bei tolygią galimybę plėstis, bet kartais šalių plėtrų planai gali būti smarkiai apriboti kitų aljanso narių, atsižvelgiant į kiekvienos narės karinį pajėgumą, bei žaidėjų aktyvumą. Pagrindinė bendravimo priemonė tarp aljanso narių vyksta Irc specialiai sukurtuose kanaluose, rizon serveryje (čia pagrindas su e-sim susijusių kanalų apsistoję jau daugelį metų). Nors išimtinais atvejais šalių lyderiai gali susitarti naudoti ir kitas bendravimo priemones, kaip skype. Prezidento pareigos (kurios gali būti perduodamos vyriausybės patikėtiniui) yra dalyvauti aljanso susirinkimuose kuriuose dažniausiai aptariama bendra visų narių situacija, kuriami ateities planai, sprendžiamos esamos problemos. Kita svarbi pareiga, tai informuoti kitas aljanso nares apie galimas ar esamas grėsmes savo šaliai, arba atsiliepti į kitų šalių pagalbos šaukimą. Aktyvus koordinavimas užtikrina aljanso stabilumą, padeda išvengti vidinių konfliktų, todėl būtina pačiam prezidentui, ar kam nors iš šalies vyriausybės kuo dažniau prisijungti prie aljanso pokalbių kambario, bei laukti nurodymų, arba perduoti svarbią informaciją.

Svarbu paminėti, jog aljansai nėra amžini. Pagrindinė priežastis, jog kas mėnesį kiekvienoje šalyje vyksta rinkimai, todėl yra galimybė, jog bus išrinktas kandidatas iš bet kurios aljanso narių šalies kurio ideologijos, bei interesai nesutaps su aljanso, tas gali išprovokuoti atsiskyrimą ar net viso aljanso išardymą. Dėl šitos priežasties ir atskyriau aljansą nuo užsienio politikos, nors ir labai susiję temos, bet nuolatinis santykių kūrimas, bei palaikymas turi būti vykdomas ir už aljanso ribų ypač kylant vidiniams nesklandumams.

------------------------
Karas
------------------------
Valstybė be savo teritorijų šio žaidimo akimis yra labai mažai verta ir galimybės labai limituotos, todėl pati svarbiausia prezidento, vyriausybės, bei karinių būrių užduotis - užtikrinti šalies laisvę, bei esant galimybei teritorijų plėtimą. Šiuo metu Lietuvoje, bei daugelyje pasaulio šalių yra vykdoma labai paprasta sistema. Žaidėjai renkasi į karinius būrius, kurių vadai koordinuoja savo narių daromą žalą kartu su krašto apsaugos ministerija arba kovoja pagal prezidento nurodymus. Norint užtikrinti būrių lojalumą kartais patriotiškumo neužtenka, tenka padėti skiriant paramas resursais, retais atvejais auksu ar kompanijomis. Taip užtikrinama jog būriai išgalės kovoti pilnu pajėgumu, arba tiek kiek iš jų reikalauja esami karai. Karių padaromos žalos organizavimas atima daug laiko ne tik iš prezidento, krašto ministerijos darbuotojų, bet ir iš karinių būrių vadų.

Pats karas yra ginčytinai pagrindinis žaidimo varikliukas. Jis skatina žaidėjų aktyvumą ne tik karo lauke, bet ir politikoje, o ypač išjudina ekonomiką kaip nieką kitką. Todėl kai kurie prezidentai karts nuo karto apsvarsto galimybę sukelti mažus karus, tam kad išjudintų ir kitas žaidimo sferas.

Didelis pliusas bet kuriam prezidentui, jeigu jis turi puikų strateginį mąstymą, bei sugeba išnaudoti visas žaidimo funkcijas norint pasiekti pergalę. Nors dažniausiai jam padeda būrys senų žaidėjų, todėl nepatyrusiam šioje srityje tenka aktyviai stebėti situaciją ir mokytis, kad ateityje galėtų pilnai perimti valstybės vairą į savo rankas.

Išsamų straipsnį apie karo strategijas parašysiu ateityje.


Tęsinys kitame straipsnyje.



Su jumis buvo neficu

Previous article:
[Mokykla] Valstybės Valdymo Pagrindai (10 years ago)

Next article:
[CP] Pagrindai - 2 dalis (7 years ago)

ESim
or
Register for free:
Only letters, numbers, underscore and space are allowed (A-Z,a-z,0-9,_,' ')
Show more

By clicking 'Sign Up!', you agree to the Rules and that you have read the Privacy Policy.

About the game:


USA as a world power? In E-Sim it is possible!

In E-Sim we have a huge, living world, which is a mirror copy of the Earth. Well, maybe not completely mirrored, because the balance of power in this virtual world looks a bit different than in real life. In E-Sim, USA does not have to be a world superpower, It can be efficiently managed as a much smaller country that has entrepreneurial citizens that support it's foundation. Everything depends on the players themselves and how they decide to shape the political map of the game.

Work for the good of your country and see it rise to an empire.

Activities in this game are divided into several modules. First is the economy as a citizen in a country of your choice you must work to earn money, which you will get to spend for example, on food or purchase of weapons which are critical for your progress as a fighter. You will work in either private companies which are owned by players or government companies which are owned by the state. After progressing in the game you will finally get the opportunity to set up your own business and hire other players. If it prospers, we can even change it into a joint-stock company and enter the stock market and get even more money in this way.


In E-Sim, international wars are nothing out of the ordinary.

"E-Sim is one of the most unique browser games out there"

Become an influential politician.

The second module is a politics. Just like in real life politics in E-Sim are an extremely powerful tool that can be used for your own purposes. From time to time there are elections in the game in which you will not only vote, but also have the ability to run for the head of the party you're in. You can also apply for congress, where once elected you will be given the right to vote on laws proposed by your fellow congress members or your president and propose laws yourself. Voting on laws is important for your country as it can shape the lives of those around you. You can also try to become the head of a given party, and even take part in presidential elections and decide on the shape of the foreign policy of a given state (for example, who to declare war on). Career in politics is obviously not easy and in order to succeed in it, you have to have a good plan and compete for the votes of voters.


You can go bankrupt or become a rich man while playing the stock market.

The international war.

The last and probably the most important module is military. In E-Sim, countries are constantly fighting each other for control over territories which in return grant them access to more valuable raw materials. For this purpose, they form alliances, they fight international wars, but they also have to deal with, for example, uprisings in conquered countries or civil wars, which may explode on their territory. You can also take part in these clashes, although you are also given the opportunity to lead a life as a pacifist who focuses on other activities in the game (for example, running a successful newspaper or selling products).


At the auction you can sell or buy your dream inventory.

E-Sim is a unique browser game. It's creators ensured realistic representation of the mechanisms present in the real world and gave all power to the players who shape the image of the virtual Earth according to their own. So come and join them and help your country achieve its full potential.


Invest, produce and sell - be an entrepreneur in E-Sim.


Take part in numerous events for the E-Sim community.


forum | Terms of Service | Privacy policy | Support | Wikia | Alpha | Luxia | Primera | Secura | Suna | Mega | Arcadia | Vega | esim political game
PLAY ON