Esim - Başkanlık Seçimleri ve Genel Durum Bilgilendirmesi.
Login:
Password:

Forgot password Register

Article


97
Başkanlık Seçimleri ve Genel Durum Bilgilendirmesi. (Old article)
Posted 12 years ago by
Dethecus    
Report


Herkese Merhaba Beyler;

Bildiğiniz gibi bu dönemde başkanlığa adaylığımı koymuş bulunmaktayım.Buraları biraz kısa geçerek bu makaleyi hem biraz bilgilendirme biraz teşekkür birazda adaylık hakkında karışık bir makale yapacağım

Öncelikle yaptıklarımıza biraz göz atmak istiyorum.Bildiğiniz gibi QardaS döneminden gelip benim dönemimde tamamlanan israil’in silinmesi ve Nezareth’in güvenceye alınması için 5 q3 2 q2 ds dikmiş bulunmaktayız.Sonrasında ara ara isyan denemeleride olsa isyanlar bastırılmış ve gelirimiz korunmuştur.İsrail konusunda herkesin bilgisi olduğu için fazla uzatma gereği duymuyorum.

Biraz Yunanistan ile yapmış olduğumuz savaşlara değinmek istiyorum.Herşey Yunanistan’ın Marmaraya saldırısıyla başlamıştı.



Savaş 0-8 Yunanistan’ın marmarayı alması ile sonuçlanmıştı.Sonrasında direk Egeye saldırdılar ve:



Akabinde ciddi SUP desteği ile birlikte savaşı 8-6 kazandık.Ardından drain için girite saldırdık Marmara isyanları açıldı ve en son açtığımız Marmara isyanı ile 7-8 efsane son raund ile 3 günlük aranın ardından marmarayı geri aldık ve aynı gün marmarayı korumak için full ds diktik.



Şu anki Marmara’nın DS’li hali:



Yine aynı şekilde Egeyi Yunan saldırısından korumak için orayada full DS diktik.



Tabi arsız çocuk yunan yine durmadı ve bu sefer tek savunma sistemi olmayan Coastal Plain’e saldırdılar burası daha kolay 8-3 kazanılmıştır.



Ardından yine burasıda yunan saldırısına karşın DS ile korumaya alınmıştır.



Şu anda Yunanistan ile seçimlere kadar ateş kes anlaşması yapılmıştır.Tabi Yunanistan bizi savunmasız görüp bize saldırması üstüne Marmarayı alması açıkcası birazda işime geldi neden der iseniz Yunanistanla baş edebilmemiz şunu gösterdi bize.Bizden daha gülcü bir ülke ile savaşabiliyoruz vs dsler yoktu bu savaşlar olurken.Tabiki çok büyük bir SUP desteği aldık.

Bu inkar edilemez bir gerçektir ve bunun için tüm SUP üyesi ülkere gönülden teşekkür ederim.Bu savaşın diğer bir yararı ise bugüne kadar bazı oyuncu arkadaşlarımızın sadece w+t modunda takılmasılmasının önüne geçmiş daha aktif bir sTürkiye konumuna gelmiş olmamızdır.Ayrıca bu savaşlarda vuruş yapmalarından kaynaklı arkadaşlarımız rütbe atlamış ve sTürkiye’nin vuruş gücüde artmıştır. Bazı arkadaşlarımızın aklına şu gelebilir savaşlar sırasında Yunanistan ile görüşmeler yapıldımı yapıldıysa neler konuşuldu.

Kısa bir özet geçmek gerekirse Yunanistan Marmarayı aldığında herhangi bir girişimde bulunmadık zaten bulunsakta adamlar ne desek hayır dicek ve bizi küçük düşürmeye çalışacaklardı.Bu zafiyet olmaması için Marmara’yı geri aldıktan sonra Yunanistan başkanına oyundan PM attım ve Belki bu savaşı durdurabiliriz dedim.Benim mesaj göndermemden 5 dk geçmeden Yunanistan başkanı GRkiller PM atarak ne düşündüğümü sordu.Bende bu savaşın 2 tarafı yıpratmaktan başka bir yere gitmeyeceğini ve bu savaşı durdurabileceğimizi düşündüğümü ilettim ve kendisinin ne düşündüğünü sordum.Kendisi işte olduğunu ve daha sonra oyundan mesaj atacağını iletti ve bende işte olduğum için konuşmayı sonlandırdık.Bu arada Egeye saldırdılar ve biz savaşı kazandığımız için saldırı hakkı bize geçti.

Biz iyi niyetimizin bir göstergesi olarak girite saldırmadık.Fakat Yunanistan saldırı hakkı kendilerine geçtiğinde Marmara ve Ege’de 7 adet DS olduğu için ve tek savunmamıs noktamız Coastal Plain olduğu için bu bölgeye saldırdı.Yunanistan’ın CP’ye saldırmasıyla birlikte GRkiller’a mesaj atarak ben bu savaşı durdurabileceğimizi düşünerek girite saldırmadım.Biz sizi düşman görmüyorduk fakat siz CP’ye saldırdığınız için bundan sonra düşmanımızsınız ve sizi silene kadar durmiyacağız dedim.Aradan 2 dk geçmeden chat kanalından pm attı ve bu savaşı durdurmak istediğini bildirdi.Ben kendilerine güvenmediğimi ve nasıl güvenebileceğimi sorduğumda bunun için gerekirse makale açabileceğini bize yasa göndererek ateş kes yapabileceğini bildirdi.Ama bizden isteği israili almak olduğunu iletti.Ben sadece kendisine güldüm ve kesinlikle bırakmiyacağımı ilettim.En son seçimlerde tekrar aday olabilmesi için CP’yi istediğini ve isyan ile burayı tekrar israile bırakacağını üstünede bizim israile savaş açarak tekrar alabileceğimizi söyledi.Ben yine gülerek bununda mümkün olmadığını kendilerinin tek şart ile barış yapabileceğimi oda koşulsuz barış anlaşması olduğunu ilettim.Üstünede 50 gold kadar savaş tazminatı istedim.Fakat oda ödeme yapamiyacağını iletti.Sonuç olarak Yunanistan ile koşulsuz barış anlaşması yapıldı.Yunan serüveni bu şekilde sonuçlandı ama seçimlerden sonra ne olur bilemiyorum.

Biraz Turkey Org hakkında bilgi vermem gerekirse ; herkesin bildiği gibi savaş dönemimde çok ciddi dağıtımlar yaptık.Resmen taşı sıktık suyunu çıkardık ve çok ciddi harcamalar yapıldı.Savaşlar esnasında zaten DS dikmek için ciddi paralar harcadık ve hala DS almaktayım her tehlikeye karşı doğu cephemize de güvenceye alıyorum.Şu an’a kadar 25 tane q3 DS ve 6 tane q2 ve 1 tanede q1 DS dikmiş durumdayız.Toplamda 387.5 gold q3 DS’lere 60 Gold q2 DS’lere 8 gold’da q1 DS’ye ödeme yapılmıştır.Toplamda 455.5 Gold’luk DS almış bulunmaktayız.Takdir edersinizki bu rakam oldukça ciddi bir rakamdır.Benim şahsi fikrim Tüm sTR’yi DS ile korumaya almak ve saldırmak isteyen düşmana göz dağı vermektir.Zaten hemen hemen her yere DS dikmiş durumdayız

Savaşlar hakkında bilginiz olması için biraz uzun yazdım ki her ayrıntıyı bilmeye hakkınız olduğunu düşünüyorum.Zaten dağıtımlar hakkında bir hesap yapmam mümkün değil sizde biliyorsunuz ne kadar dağıtım yapıldığını.

Ayrıca Turkey Org’daki şirketler upgrade edildi q3 oil q4 iron yapıldı bunun yanı sıra şu anda tüm SUP ülkeleri ile müttefik konumdayız ayrıca diğer ülkelerlede dış işlerimizde gayet başarılı bir ilerleme kaydettik ve bunun sonucunda ittifak olduğumuz ülkeler aşağıdaki şekildedir.
1)Polond 8)Slovenia
2)Lithuania 9)Australia
3)Hungary 10)South Korea
4)Serbia 11)Montenegro
5)Sweden 12)Bulgaria
6)Pakistan 13)Norway
7)Argantina 14)Peru

HAİL SUP
HAİL Polond
HAİL Lithuania
HAİL Serbia
HAİL Sweden
HAİL Pakistan
HAİL Argantina
HAİL Slovenia
HAİL South Korea
HAİL Montenegro
HAİL Bulgaria
HAİL Norway
HAİL Peru
Savaşlar ve bilgilendirme bu kadar yeterli olduğunu düşünüyorum birazda emek veren arkadaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum.

En başta cCc arkadaşımız şifresini başka biriyle paylaşması sonucu civil war başlatıldı fakat bu herhangi bir sorun teşkil etmiyor çünkü zaten arkadaşımız yunanla savaş döneminde bizi çok destekledi isyan kendi cebinden suply almadan vuruş yaptı üstüne arkadaşlarına suply verdi zaten sadece açtığı isyanlar 60 gold ediyor harcadıkları ve savaş sonları direk DS dikilmeden marmarada isyan açmak için beklemesini emeklerinden bahsetmiyorum bile. Sonuç olarak herkesten anlayış bekliyorum.

Şu anda yeni hedef gösteremiyorum size irana girmek tabiî ki istiyorum ama yanı başımızda Yunanistan tehlikesi mevcutken oraya girmeye çalışmamız abest olur iran’ında bize girebileceğini ön görerek Doğu Anadolu’yuda DS ile korumaya alıyorum.Herhangi bir durumda ukraynanında bize drain cephesi dahil olsa savaş açacağını düşünerek Karadeniz’ede DS dikeceğim tek dikilmedik yer Anadolu kalacak ama orayıda boş bırakmayı düşünmüyorum 7 adet DS’de Anadoluya dikeceğim.Yani savunmasız bölgemiz kalmicak.Seçimlerden sonra yeni yunan başkanı ile iletişime geçilip yunanistan’ın dostmu düşmanmı olacağı sorgulanacak olumsuz yanıt alınması durumunda Girit’e savaş ilan edilecektir.

Eksik kaldımı bilmiyorum ama kabinemde herhangi bir değişiklik yoluna gitmiyorum aynı kabine ile devam edeceğim sadece bi kaç kişiyi çıkarıyorum.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
KABİNEM:

• sTürkiye Başkanı: Dethecus

• Başkan Yardımcısı: MarkMaximus BaykusR

• İç İşleri Bakanı: nakahuntelar1 Kara Bey

• Dış İşleri Bakanı: MarkMaximus Captain Flint

• Milli Eğitim Bakanlığı: TheTurks784

* Milli Savunma Bakanlığı: MarkMaximus TheTurks784

• Ekonomi Bakanı: Dethecus1453 Barbaros Hayreddin ( Barbaros Hayrettin ) Kara Bey

• Spor ve Gençlik Bakanı: BaykusR

* Diyanet İşleri Bakanı: alayinamokoko9

*Basın Yayın ve Bilgilendirme Bakanı: Barbarian Attila (Ayrıca MSB'dede destek verecektir.)

*Orman ve Su İşleri Bakanlığını: batuhan1928


Sürç-i lisan eylediysem affola.

Saygılarımla sTürkiye Devlet Başkanı Dethecus


Previous article:
Yeni dönem bilgilendirme. (12 years ago)

Next article:
Devletin desteklediği millet vekili arkadaşlarımız. (12 years ago)

ESim
or
Register for free:
Only letters, numbers, underscore and space are allowed (A-Z,a-z,0-9,_,' ')
Show more

By clicking 'Sign Up!', you agree to the Rules and that you have read the Privacy Policy.

About the game:


USA as a world power? In E-Sim it is possible!

In E-Sim we have a huge, living world, which is a mirror copy of the Earth. Well, maybe not completely mirrored, because the balance of power in this virtual world looks a bit different than in real life. In E-Sim, USA does not have to be a world superpower, It can be efficiently managed as a much smaller country that has entrepreneurial citizens that support it's foundation. Everything depends on the players themselves and how they decide to shape the political map of the game.

Work for the good of your country and see it rise to an empire.

Activities in this game are divided into several modules. First is the economy as a citizen in a country of your choice you must work to earn money, which you will get to spend for example, on food or purchase of weapons which are critical for your progress as a fighter. You will work in either private companies which are owned by players or government companies which are owned by the state. After progressing in the game you will finally get the opportunity to set up your own business and hire other players. If it prospers, we can even change it into a joint-stock company and enter the stock market and get even more money in this way.


In E-Sim, international wars are nothing out of the ordinary.

"E-Sim is one of the most unique browser games out there"

Become an influential politician.

The second module is a politics. Just like in real life politics in E-Sim are an extremely powerful tool that can be used for your own purposes. From time to time there are elections in the game in which you will not only vote, but also have the ability to run for the head of the party you're in. You can also apply for congress, where once elected you will be given the right to vote on laws proposed by your fellow congress members or your president and propose laws yourself. Voting on laws is important for your country as it can shape the lives of those around you. You can also try to become the head of a given party, and even take part in presidential elections and decide on the shape of the foreign policy of a given state (for example, who to declare war on). Career in politics is obviously not easy and in order to succeed in it, you have to have a good plan and compete for the votes of voters.


You can go bankrupt or become a rich man while playing the stock market.

The international war.

The last and probably the most important module is military. In E-Sim, countries are constantly fighting each other for control over territories which in return grant them access to more valuable raw materials. For this purpose, they form alliances, they fight international wars, but they also have to deal with, for example, uprisings in conquered countries or civil wars, which may explode on their territory. You can also take part in these clashes, although you are also given the opportunity to lead a life as a pacifist who focuses on other activities in the game (for example, running a successful newspaper or selling products).


At the auction you can sell or buy your dream inventory.

E-Sim is a unique browser game. It's creators ensured realistic representation of the mechanisms present in the real world and gave all power to the players who shape the image of the virtual Earth according to their own. So come and join them and help your country achieve its full potential.


Invest, produce and sell - be an entrepreneur in E-Sim.


Take part in numerous events for the E-Sim community.


forum | Terms of Service | Privacy policy | Support | Wikia | Alpha | Luxia | Primera | Secura | Suna | Lima | Elysia | Xena | esim political game
PLAY ON