Esim - [CP] Pirmieji rezultatai
Login:
Password:

Forgot password Register

Article

SscorpionN


Redactor

537


162
[CP] Pirmieji rezultatai (Old article)
Posted 12 years ago by
SscorpionN    
Report



Laba diena, mieli tautiečiai,

Paskutinį CP straipsnį rašiau prieš kelias dienas. Per tas kelias dienas buvau tikrai labai užsiėmęs ir, manau, tikrai nuveikiau nemažai mūsų šalies labui, apie ką ir pasistengsiu trumpai papasakot šiame straipsnyje.

KARAS IR TAIKA

Kaip jau niekam ne naujiena, Lietuva sėkmingai okupavo Latviją ir po truputį pasiglemžia Rusijos žemes. Didžiausia nauda iš šių karų mums ateina per mokesčius – Vyriausybėje Ekonomikos ministerija ir Statistikos departamentas kolkas nelabai veiklūs, tad neturiu konkrečių skaičių – vis dėlto GVilkas pateikė mokesčių suvestinę ir per 6 dienas į Lietuvos biudžetą surinkta apie 7000 litų. Taip pat visi žino, jog pagaliau sukurtas naujas aljansas, į kurio sulipdymą asmeniškai įdėjau labai daug pastangų ir kuris šiandien jau gyvuoja dėl mano iniciatyvos, kadangi sąjungininkų organizavimo sugebėjimai šiek tiek prastesni (o gal jie tiesiog tingesni) – matyt, man čia pravertė 3 mėnesių pokerio organizavimo patirtis iš primera serverio. Aljansą SUP sudaro Lietuva, Lenkija, Serbija, Slovėnija ir Vengrija. Prieš valandą prie aljanso prisijungė Švedija, kadangi ateityje mūsų aljansui iškils nemažų sunkumų Balkanuose, o taip pat neatmetama galimybė, jog ateity reiks kovot ir prieš JAV ar Jungtinę Karalystę, kurios stiprios vien savo „kreditinėmis kortelėmis“. Taip pat turiu planų po Rusijos eit ir iki Turkijos High Oil regiono, jei tik lenkai paskolins kelis Ukrainos regionus, arba iki Kinijos, nors ten visai kita "respublika" ir šiuo metu toks planas neparankus dėl interesų konflikto su JAV ir jos sąjungininkėmis. Vis dėlto šio plano galiu nespėti įgyvendinti, jei per Rugsėjo 5 dieną vyksiančius prezidento rinkimus nebūsiu ištrinktas jau pilnai kadencijai.



BIUDŽETAS

Kaip jau minėjau, vien iš mokesčių per 6 dienas į Lietuvos iždą įplaukė apie 7000 litų. Kai pradėjau prezidentaut, Lietuvos biudžete buvo apie 300 gold – per šešias dienas šis skaičius patrigubėjo. Sukaupta 1500 gold, iš kurių 560g išlaidau šioms reikmėms:

140 g Latvijos ir Rusijos regionų puolimui;
60 g karų Latvijai ir Rusijai paskelbimui;
40 g MPP pasirašymams;
320 g būrių paramai ir finansavimui.

Truputį išsiplėsiu apie būrių paramą ir finansavimą. Kovojant tiek prieš latvius, tiek prieš rusus (jų svarbiausiuose resursų regionuose) pastebėjau, jog lietuviams pritrūko organizuotumo ir keli raundai buvo laimėti vien dėl nekoordinuotų veiksmų. Tuomet nusprendžiau imtis veiksmų ir surinkęs visus lietuviškų MU vadus į skype chatą paskelbiau, jog 50% finansuosiu laimėtus (be žalos švaistymo) raundus. Rezultatai buvo akivaizdūs – iškart atsirado noras ir galimybės kovoti už Lietuvą – visi mūšiai po tokio paskelbimo buvo laimėti. Kaip jau parodė primera serveris, valstybės investavimas į savo karinius būrius yra gera investicija, kadangi tokie būriai greičiau patys save apsirūpina reikiamais ištekliais, dėl ko vėliau ir be didesnės valstybės pagalbos sugeba patys kovoti svarbiuose mūšiuose. Kadangi būrių dar nedaug, nusprendžiau visiems 7 lietuvių būriams skirt po 40g paramą. Tai tik pirmoji parama, siekiant įvertinti, kaip šie būriai susitvarkys ir po kurio laiko, matant teigiamus rezultatus, galima bus skirt didesnę paramą tiems būriams, kurie pateisins tiek mano, tiek valstybės lūkesčius. Todėl raginu visus piliečius nepagailėt tų 5g stojimo mokesčio ir stot į lietuviškus MU.



VYRIAUSYBĖ IR SEIMAS

Iš tikro nusivyliau šių institucijų darbu (jei jį galima taip pavadinti). Vyriausybė iš esmės nelabai veiksni, tad didžiąją dalį veiksmų turiu atlikti pats. Galiu šiai institucijai padėkoti tik už kartais labai naudingų patarimų suteikimą. Šiuo metu Ekonomikos ministerijai ir Statistikos departamente pastatyti du ganėtinai nauji asmenys šioje srityje, kurie tik mokosi savo darbo ir bando perprast tam tikrų programų veikimą – šitai suprantu ir nesmerkiu. Vis dėlto turėčiau šiek tiek pagrūmoti dėl KAM veiklos, kurios realiai nesimato. Žinoma, praėjo mažiau nei savaitė ir nereik norėt visko iš karto, tačiau greitu metu reiks apsvarstyt apie Vyriausybės praplėtimą, papildymą ar reorganizavimą, kad man vienam nereiktų atlikt didžiosios dalies visų valstybės reikalų.
Kalbant apie Seimą, tai turiu pripažinti, kad šis Seimas tikrai prastesnis už primera serverio renkamą Seimą – greičiausiai dėl to, kad į jį pateko daug žaidėjų, kurie neturi žalio supratimo, kaip šis žaidimas veikia ir net neturi noro jame būti – tai puikiai matyti iš pasyvaus balsavimo. Lietuvos valiutos rinka smenga į duobę, kadangi Seimas per 13 valandų vos sugebėjo priimti pinigų atspausdinimo įstatymą. Jau visą dieną Lithuania Org nėra litų, kuriuos galima būtų mest į valiutos rinką, taip palaikant stabilų lito kursą. Visi aktyviausieji Seimo nariai jau išnaudojo savo įstatymų siūlymo limitą, kas reiškia, jog greitu metu liksim be galimybės priimt naujus šaliai svarbius įstatymus. Artimiausi Seimo rinkimai vyks tik Rugsėjo 25 dieną, tad toks Seimas gali pristabdyti mūsų šalies ekonominį stiprėjimą.



KAS TOLIAU?

Galbūt jau supratote, jog žadu kandidatuoti į prezidento postą Rugsėjo 5 dienos rinkimuose. Tokį savo ketinimą pagrindžiu tuo, jog jaučiu, kad dar nespėjau atlikt visų darbų, siekiant sukurt ekonominį ir politinį pagrindą Lietuvai. Tikiuosi sulaukt piliečių paramos ir pratęst savo užsibrėžtus tikslus bei dar labiau sustiprinti Lietuvos valstybę.
Šiuo metu esu įkūręs savo būrį Scorplings , į kurį priimu aktyvius narius. Šiam būriui plėsti ir stiprinti skiriu taip pat nemažai dėmesio, tačiau tai tikrai nepaveiks mano aktyvumo atliekant CP pareigas, jei būsiu išrinktas pilnai kadencijai.



P.S

Raginu visus piliečius:
1) Prisijungti prie lietuviškų karinių būrių, siekiant stiprinti karinę Lietuvos galią ir didinti mūsų mobilumą;
2) Turguje produkciją pirkti iš lietuvių pardavėjų ir darbintis lietuviškose įmonėse, nesuteikiant progos užsieniečiams įsitvirtinti mūsų rinkoje;
3) Jei esate verslininkas, nenumušinėkite kitų lietuvių darbo pasiūlymų ar kainų turguje vienu centu – tiesiog įdėkite pasiūlymą už tokią pačią kainą – keli vienodi pasiūlymai veiks rotacijos principu.

Šiam kartui tiek. Geros dienos ir gerų mūšių visiems. o7


Prezidentas SscorpionN





Previous article:
[EDIT] New alliance - SUP? (12 years ago)

Next article:
[CP] Dideli mes užaugom (12 years ago)

ESim
or
Register for free:
Only letters, numbers, underscore and space are allowed (A-Z,a-z,0-9,_,' ')
Show more

By clicking 'Sign Up!', you agree to the Rules and that you have read the Privacy Policy.

About the game:


USA as a world power? In E-Sim it is possible!

In E-Sim we have a huge, living world, which is a mirror copy of the Earth. Well, maybe not completely mirrored, because the balance of power in this virtual world looks a bit different than in real life. In E-Sim, USA does not have to be a world superpower, It can be efficiently managed as a much smaller country that has entrepreneurial citizens that support it's foundation. Everything depends on the players themselves and how they decide to shape the political map of the game.

Work for the good of your country and see it rise to an empire.

Activities in this game are divided into several modules. First is the economy as a citizen in a country of your choice you must work to earn money, which you will get to spend for example, on food or purchase of weapons which are critical for your progress as a fighter. You will work in either private companies which are owned by players or government companies which are owned by the state. After progressing in the game you will finally get the opportunity to set up your own business and hire other players. If it prospers, we can even change it into a joint-stock company and enter the stock market and get even more money in this way.


In E-Sim, international wars are nothing out of the ordinary.

"E-Sim is one of the most unique browser games out there"

Become an influential politician.

The second module is a politics. Just like in real life politics in E-Sim are an extremely powerful tool that can be used for your own purposes. From time to time there are elections in the game in which you will not only vote, but also have the ability to run for the head of the party you're in. You can also apply for congress, where once elected you will be given the right to vote on laws proposed by your fellow congress members or your president and propose laws yourself. Voting on laws is important for your country as it can shape the lives of those around you. You can also try to become the head of a given party, and even take part in presidential elections and decide on the shape of the foreign policy of a given state (for example, who to declare war on). Career in politics is obviously not easy and in order to succeed in it, you have to have a good plan and compete for the votes of voters.


You can go bankrupt or become a rich man while playing the stock market.

The international war.

The last and probably the most important module is military. In E-Sim, countries are constantly fighting each other for control over territories which in return grant them access to more valuable raw materials. For this purpose, they form alliances, they fight international wars, but they also have to deal with, for example, uprisings in conquered countries or civil wars, which may explode on their territory. You can also take part in these clashes, although you are also given the opportunity to lead a life as a pacifist who focuses on other activities in the game (for example, running a successful newspaper or selling products).


At the auction you can sell or buy your dream inventory.

E-Sim is a unique browser game. It's creators ensured realistic representation of the mechanisms present in the real world and gave all power to the players who shape the image of the virtual Earth according to their own. So come and join them and help your country achieve its full potential.


Invest, produce and sell - be an entrepreneur in E-Sim.


Take part in numerous events for the E-Sim community.


forum | Terms of Service | Privacy policy | Support | Wikia | Alpha | Luxia | Primera | Secura | Suna | Lima | Elysia | Xena | esim political game
PLAY ON