Esim - Farbaju me lažima,ne vjerujem istini
Login:
Password:

Forgot password Register

Article


125
Farbaju me lažima,ne vjerujem istini (Old article)
Posted 10 years ago by
Hrvoje Macan    
Report




Poprilično buran mjesec obilježili su banovi, odustajanja, ponovna vraćanja te na kraju razjedinjenost i vračanje u staro stanje političkih borbi. Vjerojatno su svi mislili da smo konačno uspjeli stati na kraj političkim borbama no taman kada pomislimo kako je sve u najboljem redu iskoči netko tko sve upropasti. Izbori su pred nama, neću se previše zamarati na svađama jer znam da to ionako ne volite slušati, već vam želim objasniti što se događalo proteklih dana.


Svjesni ste da smo ovaj mjesec doživjeli jedno od najgorih razdoblja naše povijest. Sve je počelo izborom za predsjednika, nažalost moramo priznati ali stranka PHS te izbore je dočekala nespremnom. Jednostavno nismo znali koga staviti za to mjesto jer skoro cijeli mjesec se planiralo da će kandidat biti upravo stormcloak koji zbog nedostatka vremena morao odustati od kandidature. Našli smo se u velikom problemu, imali smo izbor ili da postavimo nekog tko možda neće biti dovoljno aktivan ili ostaviti vlast insightu (igraču koji je dugo vremena bio srbin i koji je ispucao jako puno damaga protiv Hrvatske) što je predstavljalo određenu prijetnju za sigurnost Hrvatske. Na kraju odluka je pala da postavimo SF1983 za kandidata. Igrača koji ima veliku popularnost i podršku među Hrvatskim narodom zbog svog zalaganja za Hrvatsku. Smatrali smo da je u tom trenutku upravo on najbolja opcija te da će svoju uspješnu karijeru okrenuti izborom za CP, što bi bila svojevrsna nagrada. Nažalost, krivnja nije samo SF-u koji je na kraju morao dati ostavku zbog svoje neaktivnost, krivnja je pomalo i u nama. Obećavali smo mu da neće morati sve sam raditi no na kraju je upravo tako ispalo. U to vrijeme crorko je bio baniran no gotovo nitko nije mogao vjerovati da će mu taj ban ostati. Ostanak tog bana na čije poništavanje smo utrošili puno energije imao je poguban učinak na nas. Croroko prestaje s igrom a ja odlazim u dvoklik.



Na vlast dolazi DonKonrad, u tom trenutku nitko ga nije gledao kao nešto negativno, čak naprotiv, osobno sam objavio da idemo u dvoklik mirne duše jer sam znao da će me netko konačno zamijeniti i da ću se moći odmoriti. Nakon vrlo kratko vremena, uslijedio je hladan tuš i ''otrežnjenje''. Već praktički prvoga dana na chatu je počeo šiziti, vrijeđati, psovati i optuživati za sve i svašta(tko želi može mi se javiti pa ću mu poslati slike što je pisao). U svrhu zajedništva i oslobođenja Hrvatske OGR odnosno PHS odlučio je preći preko privatnih svađica te nastaviti udarati za Hrvatsku u nadi da se tako što više neće ponoviti, jer u to vrijeme smo bili pod okupacijom. Osobno sam elite vojsku OGR u potpunosti prepustio državi i omogućio da organiziraju onako kako misle da je najbolje jer ja sam bio u dvokliku i nisam mogao organizirati ni bitku ni OGR. Nažalost nismo uspjeli trajno osigurati Hrvatsku, iako smo imali podršku dinastije, iako smo mi sami imali dovoljno za dobiti bitku, nismo uspjeli. Očito je bilo da nešto ne štima jer u naše vrijeme dok smo bili slabiji, dok je protiv nas bili 20ak Hrvata koji su protiv nas radili 20-50 kk, uspijevali smo dobiti bitku pa čak i više od toga. Toga skoro mjesec dana nije bilo nego su čak došli nazad u Hrvatsku i počeli organizirano pucati za nas a prethodno napravljeni BB dodatno nas je osnažio. Po Hrvatskoj se čak i danas otvaraju nove vojske i pitamo se, kako to da unatoč očitom pojačanju mi i dalje ne dobivamo bitke ?



Za konrada krivac je bio ''očit'', kriv sam bio ''prvenstveno'' ja a onda i cjeli PHS, vlast je svoju nesposobnost opravdavala nekakvim kreditima te ustvari sve svaljivala na bivšu vlast. Zvuči poznato ? Često se manipulira našim riječima ''kredita nema'' ali ustvari mi znamo da je duga bilo ali nipošto ne pristajemo na laž po kojoj je upravo to razlog za gubljenje bitki, ''opterećenost dugovima''. Odgovorno tvrdimo kako je država u to vrijeme imala 500 gold a za vrijeme dok CC još nije pala još dodatnih 500 gold, dakle optužbe o zaduženosti Hrvatske padaju u vodu. Golda je bilo i više nego je potrebno.

Može misliti svatko tko što hoće i vjerovati što hoće, ali istina je da nisam nikako zamišljao ovako svoj dvoklik. Očekivao sam da ćemo moći mi iz PHS, s vremena na vrijeme pomoći u organizaciji te da ćemo zajedno raditi na jakoj Hrvatskoj, a ne da ćemo biti pod stalnom vatrom laži i optužbi. Nitko nam ne može osporiti iskustvo, PHS je stranka koja s kratkim prekidima vodi Hrvatsku oko 7 mjeseci i postigli smo puno toga.Nismo stranka koja se voli hvaliti no sada u prilikama kada se branimo od laži i kada smo se vratili u vrijeme političkih borbi mi smo prisiljeni reagirati. PHS je stranka koja se od svoga postanka zalagala za zajedništvo i uvijek za zajedništvo. Toliko smo žarko željeli zajedništvo da smo u vladu čak stavili ''komunistu'' koji je to povjerenje okrutno iskoristio. Nikada nismo željeli ovu današnju svađu i podijeljenost, ne borimo se za vlast već za rad za opće dobro i jaku Hrvatsku.



Budimo iskreni, Jiren nema nikakvog iskustva a po svemu sudeći ni znanja. Osoba je koja je često ulazila u konflikte s mnogima a na kraju je nažalost postao predsjednik. Vjerujte mi, nema skoro ni jedne države na svijetu koja ima predsjednika koji nikada nije bio u sastavu vlade. Konrad je našao potpuno nespreman na poziciji predsjednika, za njega su ''dugovi'' bili razlog za gubljenje bitaka a jedinstvo mu je bilo potpuno nevažno. Mi bi razumjeli da nema iskustva pa ni znanja, to nije problem, problem je nastao onda kada je zbog svog neznanja počeo sve redom optuživati i nikada nije želio normalno razgovarati da zna što smo mi radili sve ovo vrijeme i na koji način će nastaviti naš posao. To je nešto što bi bilo normalno za očekivati, bilo gdje pa čak i u RL. Loša suradnja s bivšom vlasti dovodi do ovoga, svađe i razjedinjenosti. Ova igra je timska i ne može jedna grupa ljudi raditi što hoće bez da ikoga išta pita, mora postojati dijalog i zajedništvo. Nitko iz PHS-a koji predstavlja velik broj građana nije pozvan u vladu, nitko tko ima iskustva u vođenju Hrvatske ga nije mogao savjetovati. Oprostit ćete ali to bi bilo normalno jer netražimo vlast već zajedništvo i zajednički rad za opće dobro.

Žao nam je što TomasMo postao žrtva diktatorske vlasti konrada, dečko se pokazao kao osoba koja je ima volje raditi i vjerujemo da je bio MOD u dobroj vladi kako bi bio i više nego sposoban za postati CP. Ne krivimo ga za ništa, dečko nije kriv što se našao u krivo vrijeme na krivo mjesto. Žao nam je što se nije na vrijeme vidio gdje ovo vodi, nije se distancirao od konrada kada je izbacio Starca iz vlasti. Starca koji je radio 70% posla za Hrvatsku, bez njega ne bi dobili ni rundu a kamoli bitku, bilo je očito da tu vlast treba napustiti, ali nije. Žao nam je što je postao žrtva ali nije na vrijeme prepoznao da konrad jednostavno nije dobra osoba za Hrvatsku. Garantiramo 100% da se bio javio ranije da zajedno s nama radi za Hrvatsku, za opće dobro da bi ga kroz neko vrijeme kada bi dobio znanje i iskustvo te kontinuitet, čak bi ga i mi podržali za CP kao nezavisnog kandidata isto kao što smo podržali stormcloak.

Još jednom ponavljamo, PHS stranka nije interesne stranka, mi se ne borimo za vlast već se borimo za zajednički rad za bolju, jaču i jedinstveniju Hrvatsku.To je naša želja, to je naš san i to je razlog našeg postojanja.



Kao odgovor na članak pristajem samo na članak a ne na komentare koji su gubljenje vremena pošto ne možeš reći do kraja ništa te je omogućena manipulacija i vađenje iz konteksta.

Previous article:
Analiza mandata marinho1991 (10 years ago)

Next article:
Analiza izbora (10 years ago)

ESim
or
Register for free:
Only letters, numbers, underscore and space are allowed (A-Z,a-z,0-9,_,' ')
Show more

By clicking 'Sign Up!', you agree to the Rules and that you have read the Privacy Policy.

About the game:


USA as a world power? In E-Sim it is possible!

In E-Sim we have a huge, living world, which is a mirror copy of the Earth. Well, maybe not completely mirrored, because the balance of power in this virtual world looks a bit different than in real life. In E-Sim, USA does not have to be a world superpower, It can be efficiently managed as a much smaller country that has entrepreneurial citizens that support it's foundation. Everything depends on the players themselves and how they decide to shape the political map of the game.

Work for the good of your country and see it rise to an empire.

Activities in this game are divided into several modules. First is the economy as a citizen in a country of your choice you must work to earn money, which you will get to spend for example, on food or purchase of weapons which are critical for your progress as a fighter. You will work in either private companies which are owned by players or government companies which are owned by the state. After progressing in the game you will finally get the opportunity to set up your own business and hire other players. If it prospers, we can even change it into a joint-stock company and enter the stock market and get even more money in this way.


In E-Sim, international wars are nothing out of the ordinary.

"E-Sim is one of the most unique browser games out there"

Become an influential politician.

The second module is a politics. Just like in real life politics in E-Sim are an extremely powerful tool that can be used for your own purposes. From time to time there are elections in the game in which you will not only vote, but also have the ability to run for the head of the party you're in. You can also apply for congress, where once elected you will be given the right to vote on laws proposed by your fellow congress members or your president and propose laws yourself. Voting on laws is important for your country as it can shape the lives of those around you. You can also try to become the head of a given party, and even take part in presidential elections and decide on the shape of the foreign policy of a given state (for example, who to declare war on). Career in politics is obviously not easy and in order to succeed in it, you have to have a good plan and compete for the votes of voters.


You can go bankrupt or become a rich man while playing the stock market.

The international war.

The last and probably the most important module is military. In E-Sim, countries are constantly fighting each other for control over territories which in return grant them access to more valuable raw materials. For this purpose, they form alliances, they fight international wars, but they also have to deal with, for example, uprisings in conquered countries or civil wars, which may explode on their territory. You can also take part in these clashes, although you are also given the opportunity to lead a life as a pacifist who focuses on other activities in the game (for example, running a successful newspaper or selling products).


At the auction you can sell or buy your dream inventory.

E-Sim is a unique browser game. It's creators ensured realistic representation of the mechanisms present in the real world and gave all power to the players who shape the image of the virtual Earth according to their own. So come and join them and help your country achieve its full potential.


Invest, produce and sell - be an entrepreneur in E-Sim.


Take part in numerous events for the E-Sim community.


forum | Terms of Service | Privacy policy | Support | Wikia | Alpha | Luxia | Primera | Secura | Suna | Xena | Mega | Arcadia | esim political game
PLAY ON