Değerli sTürkiye vatandaşları, bildiğiniz üzere
Ankyra 'nın başkan seçilmesi ile birlikte, Milli Savunma Bakanlığı ve Hükümet Sözcülüğü görevleri de benim ilgilenmem üzere kabinede tarafıma verildi. Seçimlerden bu yana ilk kez zaman bulup resmi bir bildiri yayınlayabiliyorum. Bu bildiri ile değinmek istediğim bazı önemli noktalar var ve bunların savaşlarımızda çektiğimiz bazı sıkıntıları azaltacağını umuyorum. Cephelerimiz ve önceliklerimiz ile ilgili Savaş Emirlerini, kabine toplantısını müteakip olarak yayınlayacağım. Şu an itibarı ile sadece gördüğüm bazı sıkıntıları gidermek açısından bu bildiriyi hazırladım.
Öncelikle, Ankyra döneminden alışkın olduğunuz formatı bozmadan aynı logo ve resimlerle M.S.B. yayınlarını devam ettirmeyi, devlette devamlılık ilkesi açısından önemli bulduğumdan, formatı bozmaksızın alışıldık görüntülere yer vermeyi tercih ettim. Bu sabah itibarı ile, tek tek bazı vatandaşlarımızın profillerini ziyaret ederken gördüklerim beni düşünmeye sevkettiği için, M.S.B.'nin bu ilk yayını ile, savaş konusunda bir bilgilendirme yoluna gitmek gerektiğinde karar kıldım.
Bonus Bölgeler Konusu
İlk konumuz bonus bölgeler konusu. Takip edebildiğim kadarı ile bu konuda sadece çok yeni başlayan arkadaşlarım değil, nispeten eski olan bazı arkadaşlarım da sorunlar yaşamakta. Bonus bölgeleri ayırt edebilmek için önce ne olduğunu anlatalım. Bir savaş esnasında, bir cepheye bonus veren bölgede dururken vuruş yaparsanız, %20 bonus alıyorsunuz. Bu çok ciddi bir bonus ve harcanmaması gerekmektedir. Peki neresidir bu bonuslu bölge ? Bu konuyu net olarak anlamak için de öncelikle savaşları ikiye ayırmamız gerekiyor.
İlk savaş türü, normal saldırı savaşlarıdır.
Saldırı savaşı, bir ülkenin, bir diğerinin toprağını almak için açtığı savaştır ve cephede genellikle ülkelerin müttefiklerinin listesini, altlarındaki bağlantılarda görebilirsiniz. Yukarıdaki resme bakacak olursanız, bir saldırı savaşında saldıran tarafın bonus alacağı bölgeleri bulmanın kolay bir yolunu gösterdim. Eğer saldıran taraftaysanız, haritanızı açın ve savaşın yapıldığı bölgenin üzerine mouse imlecinizi sürükleyin. Tıklamaksızın baktığınızda, o savaşa bonus veren tüm bölgelerin renklerinin değiştiğini göreceksiniz. Eğer savunma tarafındaysanız, bonus bölgesi savaşın yapıldığı bölgedir.
İkinci savaş türü, direniş savaşlarıdır.
Direniş savaşı, bir ülkenin işgal altındaki topraklarını geri almak için başlattığı savaşlardır ve savaş meydanında listelerde müttefikleriniz görünmez. Eğer bir direniş savaşına katılıyorsanız, saldıran tarafta da olsanız, savunan tarafta da olsanız, bonus bölgeniz savaşın yapıldığı bölgedir.
Buff Konusu
Bu sabah rastladığım bir kaç örnek, beni oldukça şaşırttı ve kaynakların lüzumsuz kullanımı açısından hayal kırıklığına uğrattı. 9-10.cu seviyelerde tank buffları kullanan arkadaşlara rastladığım gibi, 12-13.cü seviyelere gelmiş olmasına rağmen tünel rehberi kullanan bazı arkadaşlara da rastladım. Herşeyden önce, buff'lar, önemli savaşlarda kullanmanız gereken ve günü kurtarmaya yönelik item'lardır. Sıradan bir savaşta buff kullanmanızın ne size, ne de ülkenize bir faydası olabilir. Kullandığınız her buff sonrası, 24 saatten 72 saate kadar debuff dediğimiz dezavantajlı duruma düşmektesiniz. Yani steroid kullanıp %20 fazla vurayım derken, gereğinde 3 gün boyu %20 eksik vuruyorsunuz. Veya ekstra spa ve ekstra tatil kullanırken 10 ekmek veya hediye hakkı alıyorsunuz ancak bir sonraki gün haklarınız yenilenmediği için, eğer bir eviniz varsa, toplam olarak zarar etmiş oluyorsunuz. Ekstra spa ve tatil, çok acil bir durum olmadıkça, ancak ve ancak ertesi gün oyuna giremeyeceğiniz durumlarda işinize yarar.
Gelelim tank buff'ına. Özellikle yeni başlayan arkadaşlarım için söylüyorum, tank buffları bir işinize yaramaz. 9-10 seviyedeki arkadaşım tank buffı alıp, sonrasında q1 silah ile vurmakta. Lütfen üzerini okuyunuz, "Q5 ile yapılan hasar %20 artar" diyor. Yani tank buffı alıyorsanız, sonrasında da Q5 silah ile vurmanız gerekmektedir. Q5 vurmayacaksanız, tank buffı hiçbir işinize yaramaz. Tank, yüksek seviye oyuncular için bir bufftır ve debuff süresi hem uzun hem de çok acılıdır. Sonrasında 72 saate kadar silah kullanamayacaksınız ve neredeyse hiç vuramadan günler geçireceksiniz. Dolayısıyla, hem altınınıza, hem de debuff'a düştüğünüze yazık. Q5 vurmak, yeni bir oyuncu için çok pahalı, aşağı yukarı imkansız bir durum. Yine bazı orta seviyedeki oyuncularda gördüğüm başka bir durum ise, hem tank buff'ı alınmış, hem de steroid alınmamış olmasıdır. Tank buff'ı alan oyuncu, steroid almıyorsa parasını boşa harcıyor demektir. Yine de, öncelikli sorunumuz, düşük seviye oyuncuların tank buff'ı kullanması ve yukarıa açıkladığım üzere lütfen bunu yapmayalım.
Tünel rehberi, arkadaşlarımın ne amaçla kullandığını anlayamadığım başka bir buff. Ülkemiz, özellikle Asya bölgesinde sürekli savaş halinde ve aldığımız topraklarda düzenli olarak direniş savaşları oluyor. Ancak şuna dikkat etmenizi isterim ki, bu direniş savaşlarında biz direniş tarafı değiliz. Direniş tarafı, direniş savaşını çıkartan taraf yani saldıran taraftır. Örnek olarak, Ukrayna Kırımda bir direniş savaşı çıkarttığı takdirde, tünel rehberi, sadece Ukrayna tarafından vuran oyuncuların işine yarayacaktır. Biz savunmadayken tünel rehberinden istifade edemeyiz. Tünel rehberi için bizim direniş tarafında olmamız lazım ki, bunun için de öncelikle bizim veya bir müttefikimizin ana topraklarının işgal edilmesi lazım.
Ana topraklar meselesine gelince, yine önemli bir hata, sığınak kullanımı. Arkadaşlar, bizim ana bölgemiz, gerçek hayatta da ülkemiz toprağı olan Anadolu topraklarıdır. Yeni aldığımız bölgelerde sığınak kullanımının bir etkisi yoktur. Boşu boşuna altın harcıyor ve debuff durumuna düşüyorsunuz. Lütfen sığınak kullanımından kaçınalım.
Savaşlar ve Dağıtım Konusu
Ülkemiz savaş politikaları devam edecektir. Başkan
Ankyra 'nın da dediği gibi, "e-sim demek savaş demektir". Ancak savaşlar sandığınız gibi her canımız istediği saniyede açılmıyor. Savaş açmanın da belirli kuralları ve hakları söz konusu. Dolayısıyla sabırsız olmayın ve savaş emirlerini yayınlandığı gibi takip etmeye gayret gösterin.
Dağıtımlar ise, önceden duyurulacak ve savaşlar sırasında IRC üzerinde aktif olarak savaş sonucu bekleyen arkadaşlara yapılacaktır. Devlet kaynaklarının sınırsız olduğu söylenemez ve cephenin başında 400-500K hasar için devletten dağıtım almanın da ne size büyük bir faydası olur, ne de savaşa büyük bir etkisi olur. Dağıtımlar şu an itibarı ile çok büyük bir gündem değil ancak savaşlarımız başladığında yapılacak durum değerlendirmelerine binaen yeni kararlar alınacaktır. Bunun yerine, güçsüz durumdaki askeri birliklerimize yardımlar gündemdedir ve konu ile ilgili olarak başkan ile görüşmemi tamamladıktan sonra, hafta içinde, Askeri Birlik liderleri ile bir toplantı planlıyorum.
Turkey Org Şeffaflığı
Bu konu M.S.B.'nin direkt konusu olmasa bile, hükümet sözcüsü olarak ben de bir kez daha duyurmak isterim ki, başkanımızın bu konu üzerinde hassasiyeti söz konusu ve Turkey Org kabinemiz döneminde tamamen şeffaf bir şekilde tüm hareketleri sizlerle paylaşılarak yönetilecektir. Konu ile alakalı sıkıntıları olan arkadaşlarımın, ekonomi bakanı ile görüşmeksizin, kafalarına göre makale açarak soracağı sorular yanıtsız kalacaktır. Bir sorunuz veya sıkıntınız varsa, lütfen öncelikle Ekonomi Bakanlığımız ile görüşün ve cevap alamazsanız veya aldığınız cevap sizi tatmin etmezse, o zaman daha farklı tedbirlere başvurun.
İlerleyen günler hatta saatler, hem Turkey Org konusunda hem de askeri politikalar konusunda daha fazla netlik kazanacağımız süreçlerdir. En kısa zamanda, Savaş Emirlerini de bu gazete vesilesi ile yayınlayacağım.
Herkese iyi oyunlar dilerim.
Milli Savunma Bakanı ve Hükümet Sözcüsü
Jaden
Previous article:
Başkan Adayı: Ankyra ! (11 years ago)
Next article:
Veda. (11 years ago)