Esim - Sport News 10/11/2012
Login:
Password:

Forgot password Register

Article


14
Sport News 10/11/2012 (Old article)
Posted 11 years ago by
KompanY    
Report


Fudbal

Mihajlović: Sve osim pobede je neuspeh

Sve zavisi od nas, idemo na trijumf – istakao je selektor Srbije pred kvalifikacioni meč za odlazak na SP protiv Belgije, koji se igra u petak na beogradskoj „Marakani“



Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović rekao je da ima dve nedoumice oko sastava za duel sa Belgijom i najavio ofanzivu na protivnički gol od prvog sudijskog zvižduka.

- Videli smo koje su prednosti i mane kod Belgijanaca. Nijedna ekipa nije perfektna, a u petak ćemo videti kako smo se spremili. Hoćemo pobedu u svakom meču, a ne razmišljamo o tome da ne izgubimo. Počećemo ofanzivno, a verovatno će se tokom meča stvari na terenu menjati, što je normalno - kazao je Mihajlović novinarima u Kući fudbala u Staroj Pazovi.

Selektor Srbije neće moći da računa na povređene Ljubomira Fejsu, Miralema Sulejmanija, Dušana Bastu i Ivana Radovanovića. Ipak, postoji mogućnost da neko od ovih igrača dobije šansu na meču sa Makedonijom sledeće nedelje.

- Za dva mesta u timu imam nedoumice, ali se ne radi o golmanima. Sutra ujutru ćemo imati lagani trening, pa ćemo tada rešiti sve dileme. Koga god da izaberem, neću pogrešiti - dodao je Mihajlović.

Kapiten Branislav Ivanović kazao je da ekipu ne bi trebalo da zanima ko će igrati za Belgiju.

- Pre svega treba da mislimo na nas i da razmišljamo o načinu na koji ćemo mi da se suprotstavimo njima - poručio je Ivanović.

Nedavno je legandarni engleski fudbaler Dejvid Plat izjavio da je Aleksandar Kolarov jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca, ali da je Mihajlović bolji.

- Selektor je dao više golova od mene, ali ja sam u prednosti, jer on više ne može da ih izvodi, a ja mogu - kazao je Kolarov.

Ni Mihajlović mu nije ostao "dužan".

- Mogu da izvodim slobodne udarce, ali ne mogu da igram. Ipak, sviđa mi se što si tako perspektivan - poručio je selektor Kolarovu.

Mihajlović, Ivanović i Kolarov su još jednom zatražili podršku navijača u Beogradu.

Utakmica kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine između Srbije i Belgije igra se sutra od 20.30 na stadionu Crvene zvezde.


Tenis

Šangaj: Janko izbacio Viktora

U srpskom duelu u drogom kolu turnira masters serije, drugi reket Srbije je posle sat i 53 minuta igre slavio sa 6:2, 7:6. Naredni rival Tomi Has



DRUGI reket Srbije je u sve boljoj formi, a treći nastavlja da stagnira. To se jasno kao dan videlo u meču drugog kola Šangaja, u kome je Janko Tipsarević bez većih problema uspeo da savlada Viktora Troickog - 6:2, 7:6 (7:3) i zakaže duel treće runde sa Tomijem Hasom.

Pobednik tog duela će verovatno ići na Novaka Đokovića, pa se nazire novi srpski derbi na turniru masters serije (tvrda podloga, 3.531.600).

Činilo se da će Janko za tili čas dobiti duel protiv zemljaka, ali je Viktor u drugom setu pružio jači otpor. Ipak, slabije rangirani teniser na ATP listi propustio je brojne šanse da se vrati u meč, pošto nije iskoristio čak šest set-lopti.

U taj-breku je Tipsarević postavio stvari na svoje mesto i posle dva sata igre je, konačno, uspeo da stigne do veoma značajne pobede.

Plasmanom u osminu finala, drugi reket Srbije zaradio je novih 45 bodova, koji će ga učvrstiti na devetom mestu ATP trke. Naš as ima dobru priliku da se "odlepi" od glavnih konkurenata za mesto na završnom turniru sezone u Londonu, jer su kofere u Šangaju već spakovali Nikolas Almagro, Rišar Gaske, Miloš Raonić... Trenutno osmoplasirani Conga nastavio je da kupi bodove, ali Jankova šansa bi mogla da bude odustajanje Rafaela Nadala sa masters-kupa na Ostrvu, čime bi se otvorilo još jedno mesto.

LAJOVIĆ POBEDIO TURSUNOVA
PLASMAN u četvrtfinale ATP turnira u Taškentu (tvrda podloga, 125.000 dolara) ostvario je Dušan Lajović, pošto je u drugom kolu pobedio Rusa Dimitrija Tursunova sa 6:4, 6:7 (5:7), 6:1. Naš teniser će u borbi za polufinale igrati protiv Čeha Jana Mertla, koji je bio bolji od Tunišanina Maleka Džazirija sa 6:3, 7:5.


Vaterpolo

Ljudski rastanak Sora i Delfina

Ponosan sam što sam bio deo ekipe koja je znala samo da osvaja trofeje, nije iznenađen golman koji, posle šest godina u reprezentaciji, nije pozvan na pripreme



MIRAN, ljudski rastanak. Slobodana Sora nije iznenadila odluka selektora vaterpolista Dejana Udovičića da više ne računa na njega. Još pre nekoliko meseci "jedinici" Partizana Rajfajzen je nagovešteno da će posle Olimpijskih igara šansu da se bore za mesto prvog golmana dobiti Gojko Pijetlović i Branislav Mitrović.

- Dejanova odluka nije mi teško pala. Iskreno, nemam za čim da žalim. Proveo sam u reprezentaciji prelepih šest godina, doživeo toliko radosti i jedino je ostao žal za olimpijskim zlatom. Ponosan sam i što sam bio deo ekipe, koja je plenila i ponašanjem i igrom - priča Slobodan Soro.

Dete Vojvodine dugo je tražio svoju srećnu zvezdu. Osim u Partizanu, dokazivao se u Bečeju, Jadranu HN, ruskim i španskim klubovima. Nikad nije odustajao i u 28. godini na EP 2006. u Beogradu postao je stalni reprezentativac.

- Presudila je moja upornost uz određenu dozu sreće, spleta okolnosti. "Muvao" sam se godinama oko reprezentacije, dokazivao u raznim klubovima dok nisam dočekao pravu šansu - naglašava Soro.

A za šest godina samo je jednom ostao bez medalje, kada su na SP 2007. u Melburnu bili četvrti.

- Na 17 takmičenja osvojili smo 16 medalja! I sve su u mojoj zbirci. Verujem da se nit neće prekidati - kaže Soro.

Ne krije da mu je povratak u Srbiju, 2008, bio pun pogodak. Sa reprezentacijom je osvojio evropsko i svetsko zlato, sa Partizanom pokorio Evropu. Nažalost, letos je izmaklo olimpijsko zlato, mada je i bronza veliki uspeh.

- Još ne mogu da dokučim šta nam je to falilo u igračkom, stručnom, organizacionom delu. Zlato nam je bilo cilj, ali nam nekako izmiče od Sidneja, preko Atine i Pekinga do Londona. Nešto ne valja, a odgovor će morati da nađe Stručni savet - ističe Soro.
NASLEDNICI
- NAŠ vaterpolo ne mora da brine za budućnost, jer su Gojko Pijetlović i Branislav Mitrović izvanredni golmani i uveren sam da će braniti bolje od mene, kao i da će nastaviti kontinuitet osvajanja medalja - uveren je Soro.
LIČNA KARTA
Ime i prezime: Slobodan Soro
Datum i mestorođenja: 23. 12. 1978, Novi Sad
Pozicija: golman
Broj utakmica: 160
Klub: Partizan Rajfajzen
Trofeji: reprezentacija: bronze na OI 2008. i 2012, zlato na SP 2009, zlato na EP 2006. i 2012, srebro 2008 i bronza 2010, zlato na Svetskom kupu 2010, zlato u Svetskoj ligi 2006, 2007, 2008, 2010. i 2011, bronza 2009, klupski: prvak Evrope 2000. sa Bečejom i 2011. sa Partizanom, Trofej LEN 1998. sa Partizanom.

Next article:
Sport News 10/12/2012 (11 years ago)

ESim
or
Register for free:
Only letters, numbers, underscore and space are allowed (A-Z,a-z,0-9,_,' ')
Show more

By clicking 'Sign Up!', you agree to the Rules and that you have read the Privacy Policy.

About the game:


USA as a world power? In E-Sim it is possible!

In E-Sim we have a huge, living world, which is a mirror copy of the Earth. Well, maybe not completely mirrored, because the balance of power in this virtual world looks a bit different than in real life. In E-Sim, USA does not have to be a world superpower, It can be efficiently managed as a much smaller country that has entrepreneurial citizens that support it's foundation. Everything depends on the players themselves and how they decide to shape the political map of the game.

Work for the good of your country and see it rise to an empire.

Activities in this game are divided into several modules. First is the economy as a citizen in a country of your choice you must work to earn money, which you will get to spend for example, on food or purchase of weapons which are critical for your progress as a fighter. You will work in either private companies which are owned by players or government companies which are owned by the state. After progressing in the game you will finally get the opportunity to set up your own business and hire other players. If it prospers, we can even change it into a joint-stock company and enter the stock market and get even more money in this way.


In E-Sim, international wars are nothing out of the ordinary.

"E-Sim is one of the most unique browser games out there"

Become an influential politician.

The second module is a politics. Just like in real life politics in E-Sim are an extremely powerful tool that can be used for your own purposes. From time to time there are elections in the game in which you will not only vote, but also have the ability to run for the head of the party you're in. You can also apply for congress, where once elected you will be given the right to vote on laws proposed by your fellow congress members or your president and propose laws yourself. Voting on laws is important for your country as it can shape the lives of those around you. You can also try to become the head of a given party, and even take part in presidential elections and decide on the shape of the foreign policy of a given state (for example, who to declare war on). Career in politics is obviously not easy and in order to succeed in it, you have to have a good plan and compete for the votes of voters.


You can go bankrupt or become a rich man while playing the stock market.

The international war.

The last and probably the most important module is military. In E-Sim, countries are constantly fighting each other for control over territories which in return grant them access to more valuable raw materials. For this purpose, they form alliances, they fight international wars, but they also have to deal with, for example, uprisings in conquered countries or civil wars, which may explode on their territory. You can also take part in these clashes, although you are also given the opportunity to lead a life as a pacifist who focuses on other activities in the game (for example, running a successful newspaper or selling products).


At the auction you can sell or buy your dream inventory.

E-Sim is a unique browser game. It's creators ensured realistic representation of the mechanisms present in the real world and gave all power to the players who shape the image of the virtual Earth according to their own. So come and join them and help your country achieve its full potential.


Invest, produce and sell - be an entrepreneur in E-Sim.


Take part in numerous events for the E-Sim community.


forum | Terms of Service | Privacy policy | Support | Wikia | Alpha | Luxia | Primera | Secura | Suna | Xena | Mega | Arcadia | esim political game
PLAY ON