Esim - Sport News 10/12/2012
Login:
Password:

Forgot password Register

Article


5
Sport News 10/12/2012 (Old article)
Posted 11 years ago by
KompanY    
Report


Fudbal

Ivanović: Crveni đavoli iz pakla

Kapiten srpske reprezentacije može da bude pridruženi član stručnog štaba Srbije, jer godinama na terenu bije bitke s Belgijancima i dobro ih poznaje



MOGLA bi Belgija da sastavi praktično celu prvu postavu od fudbalera koji igraju u engleskim klubovima. Zato kapiten srpske reprezentacije Branislav Ivanović može da bude pridruženi član našeg stručnog štaba, pošto godinama na terenu bije bitke s "crvenim đavolima" i imao je prilike da im pronikne u fudbalsku bit.

Zato je defanzivac Čelsija rado pristao da za "Novosti" skenira belgijske legionare na Ostrvu, potvrđujući da se radi o paklenim igračima, koji imaju sve preduslove da stvore fantastičan tim u svetskim okvirima.

KOMPANI
JEDAN od najboljih odbrambenih fudbalera u Premijer ligi. Pleni snagom, iskustvom, nije iznenađenje što je kapiten reprezentacije. Iako je belgijska četvorka u zadnjoj liniji super kvalitetna, sve se vrti oko štopera Mančester sitija, jer on saigrače svojim prisustvom čini još boljima.

VERTONGEN
SVAKE godine je sve bolji i nisam iznenađen što je došao do tako velikog kluba kakav je Totenhem. Odlično se uklapa u sastav Belgije, na njega posebno moramo da obratimo pažnju kod prekida, jer je izuzetno je opasan.

VERMALEN
UVEK sjajno pripremljen, snažan. Nije iznenađenje što je postao kapiten Arsenala. Maltene sve što sam rekao za Kompanija i Vertongena, važi i za Vermalena, kvaliteti su im gotovo istovetni. I on je strahovito opasan kod prekida.

DEMBELE
ATRAKTIVAN igrač, bio bi na ovim prostorima pravi ljubimac navijača. Veliki je znalac s loptom, dobro tehnički potkovan, stalno napreduje kao igrač. Mislim da će u Totenhemu da zablista u narednom periodu.

MIRALjAS
IGRAO sam jednom protiv njega u dresu mlade reprezentacije. Mislim da on najbolje od svih špiceva odgovara Belgiji za utakmice u gostima, pa se ne bih iznenadio da ga vidim na terenu protiv nas. Veoma dobar igrač, brz, ima mnogo kvaliteta, uvek je opasan po gol.

BENTEKE
IAKO je tek došao u Englesku, imao sam prilike da ga gledam, tako da znam da je dobar napadač, bio je dosta efikasan u prvenstvu Belgije. U suštini, "đavoli" imaju izuzetne špiceve, tako da koga god pošalju na teren, neće nam biti lako da ih zaustavimo.

AZAR
MA, onako... Šalim se, naravno, tako mlad, a tako fantastičan igrač! Kompletan fudbaler. Neverovatna tehnička potkovanost, sjajne fizičke predispozicije. Zablistao je u Čelsiju čim je došao, ključna je karika i selekcije Belgije. Ima samo 21 godinu i potencijal za fenomenalnu karijeru.


Kosarka

Vujošević: Ništa ne menja naše želje

Putujemo kompletni, iako dvojicu plejmejkera muče povrede, rekao je trener Partizana pred polazak u Istanbul i premijeru sa Bešiktašem u Evroligi



SVAKI početak je težak, ali navikao se Partizan na premijere u kojima je već skoro prežaljen, a posle nekoliko meseci i dalje “gazi” na velikoj sceni. Tako je bilo skoro svake sezone u Evroligi, a šampion Srbije taman toliko i traje u takmičenju u koje je svojevremeno ušao sa specijalnom pozivnicom, ali je imenom, prezimenom i rezultatima zaslužio da skoro svaki tim u Evropi drhti od saznanja da treba, na primer, da doputuje u Beograd.

Na ovogodišnjoj premijeri u evropskoj eliti crno-beli će u petak (19.00, Sportklub) u Istanbulu igrati protiv tima za koji ga veže samo jedan jedini zajednički detalj. Naime, domaćin Bešiktaš i gosti iz Srbije imaju identične klupske boje, a u svojoj bogatoj istoriji nisu se nijednom sastajali u nekom takmičenju. Razlog više za oprez sa obe strane...

- Naše ambicije se ni ove sezone ne završavaju samo plasmanom u Evroligu. Znamo da smo u prilično teškoj grupi, da imamo i izuzetno nezgodan raspored na startu takmičenja, ali to ne menja naše želje. Ne plašimo se nikoga - jasan je Duško Vujošević, koji je u četvrtak pre podne poveo svoju ekipu na Bosfor.

Crno-beli su na put krenuli kompletni, iako imaju probleme sa sastavom tima.

- Oba plejmejkera Tomas i Vesterman su se povredili na utakmici protiv Cibone u Zagrebu. Praktično, od tada nisu trenirali, ali su sa nama na putu i kroz jedan ili dva treninga će se, nadam se, oporaviti do početka utakmice - dodaje Vujošević.

Sa druge strane parketa, srpskog šampiona čeka ekipa koja je prošle sezone osvojila sva tri trofeja u Turskoj. U zemlji u kojoj su se na pobedničkom postolju decenijama smenjivali Ferbahče Ulker ili Efes pilsen.

- Važno je da se naš mladi tim ne uplaši ni bogatog tima, gostujućeg terena, a ni velikih košarkaških imena. Ja bih bio zadovoljan dobrom igrom, a očekujemo da će najveća opasnost po naš koš biti bek Džerels i centar Falker, koji ima pravo nastupa samo u Evroligi - zaključuje Vujošević.

Utakmica se igra na mestu za koje su svi partizanovci posebno emotivno vezani. Za poen više Bešiktaš i Partizan će se boriti u dvorani “Abdi Ipekči”. Suđenje je povereno Ukrajincu Rižiku, Šveđaninu Kalpakasu i Špancu Perei.
PRVO KOLO
GRUPA A: Fenerbahče - Himki, Kantu - Olimpija. Petak: Real Madrid - Panatinaikos (20.45).
GRUPA B: Elan Šalon - Prokom, Unikaha - Makabi. Petak: Montepaski - Alba (20.45).
GRUPA C: Žalgiris - Cedevita, Olimpijakos - Kaha laboral. Petak: Armani - Efes (20.45).
GRUPA D: CSKA - Lijetuvos ritas. Petak: Barselona - Bamberg (18.30), Bešiktaš - Partizan (19.00).


Previous article:
Sport News 10/11/2012 (11 years ago)

Next article:
Sport News 10/13/2012 (11 years ago)

ESim
or
Register for free:
Only letters, numbers, underscore and space are allowed (A-Z,a-z,0-9,_,' ')
Show more

By clicking 'Sign Up!', you agree to the Rules and that you have read the Privacy Policy.

About the game:


USA as a world power? In E-Sim it is possible!

In E-Sim we have a huge, living world, which is a mirror copy of the Earth. Well, maybe not completely mirrored, because the balance of power in this virtual world looks a bit different than in real life. In E-Sim, USA does not have to be a world superpower, It can be efficiently managed as a much smaller country that has entrepreneurial citizens that support it's foundation. Everything depends on the players themselves and how they decide to shape the political map of the game.

Work for the good of your country and see it rise to an empire.

Activities in this game are divided into several modules. First is the economy as a citizen in a country of your choice you must work to earn money, which you will get to spend for example, on food or purchase of weapons which are critical for your progress as a fighter. You will work in either private companies which are owned by players or government companies which are owned by the state. After progressing in the game you will finally get the opportunity to set up your own business and hire other players. If it prospers, we can even change it into a joint-stock company and enter the stock market and get even more money in this way.


In E-Sim, international wars are nothing out of the ordinary.

"E-Sim is one of the most unique browser games out there"

Become an influential politician.

The second module is a politics. Just like in real life politics in E-Sim are an extremely powerful tool that can be used for your own purposes. From time to time there are elections in the game in which you will not only vote, but also have the ability to run for the head of the party you're in. You can also apply for congress, where once elected you will be given the right to vote on laws proposed by your fellow congress members or your president and propose laws yourself. Voting on laws is important for your country as it can shape the lives of those around you. You can also try to become the head of a given party, and even take part in presidential elections and decide on the shape of the foreign policy of a given state (for example, who to declare war on). Career in politics is obviously not easy and in order to succeed in it, you have to have a good plan and compete for the votes of voters.


You can go bankrupt or become a rich man while playing the stock market.

The international war.

The last and probably the most important module is military. In E-Sim, countries are constantly fighting each other for control over territories which in return grant them access to more valuable raw materials. For this purpose, they form alliances, they fight international wars, but they also have to deal with, for example, uprisings in conquered countries or civil wars, which may explode on their territory. You can also take part in these clashes, although you are also given the opportunity to lead a life as a pacifist who focuses on other activities in the game (for example, running a successful newspaper or selling products).


At the auction you can sell or buy your dream inventory.

E-Sim is a unique browser game. It's creators ensured realistic representation of the mechanisms present in the real world and gave all power to the players who shape the image of the virtual Earth according to their own. So come and join them and help your country achieve its full potential.


Invest, produce and sell - be an entrepreneur in E-Sim.


Take part in numerous events for the E-Sim community.


forum | Terms of Service | Privacy policy | Support | Wikia | Alpha | Luxia | Primera | Secura | Suna | Xena | Mega | Arcadia | esim political game
PLAY ON