Esim - Slováci v zahraničí, 2. časť
Login:
Password:

Forgot password Register

Article

Tomas55789


Redactor

302


41
Slováci v zahraničí, 2. časť (Political)
Posted 7 years ago by
Tomas55789    
Report




V našej ceste okolo sveta sme pokračovali do Surinamu. Vďaka geografickej anomálii táto krajina susedí so Západným Francúzskom, hoci sa nachádza v Južnej Amerike. Na mieste je preto otázka, či Západné Francúzsko nie je z veľkej časti podmorský región a či sa tam nenachádza zem pradávnych sĺnk, v chladnom tieni tajomstiev.



Ale späť k Surinamu. Krajina má v súčasnosti 14 obyvateľov, medzi ktorými sú aj slovenskí hráči. Súčasným prezidentom je slovenský hráč wrany , ktorého sme požiadali o rozhovor.

Reportér: Čo vás viedlo k tomu, aby ste sa usadili v Suriname?
Prezident: Pred príchodom do Suriname som pôsobil v Mexiku a bol som dlhodobým členom Légií. Už dlhšie som mal pocit, že môj názor nemá patričnú hodnotu a že som viac-menej iba pešiak (bez urážky). Prestávalo ma to baviť, až som napokon dospel k názoru, že to chce zmenu. Keď som rozmýšľal, čo ďalej, napadlo mi viacero krajín, ktoré by som mohol osloviť, či by sa tam nenašlo miesto. Avšak Surinam, kde už pôsobil sokol_81 SLOVAKIA WARRIOR so svojou vojenskou jednotkou, mi prišiel ako tá najlepšia voľba a aj výzva.
Reportér:Ako ste spokojní s vašim pôsobením v Suriname?
Prezident: S pôsobením v Suriname som osobne veľmi spokojný. Keď som do Surinamu prichádzal, krajina bola obsadzovaná na striedačku Čile a Paraguajom. Do Surinamu som prichádzal s tým, že to beriem ako veľkú výzvu a chcem sa pokúsiť pomôcť v tejto krajine niečo vybudovať. Vedel som že táto úloha bude veľmi náročná a upozorňovali ma na to aj skúsení ľudia, avšak vďaka odhodlanosti skvelých občanov Surinamu a aj pomoci zo zahraničia sa nám podarilo uspieť prekvapivo rýchlo. Suriname ma momentálne pod plnou kontrolou všetkých 6 svojich regiónov a darí sa nám v turnajoch. Ja som mal možnosť realizovať v politike, obchode, riadení firiem a podobne, čo mi dodalo novu chuť. Odporúčam, nech si to skúsi každý hráč, aj keď si myslí, že ho to nebude baviť.
b]Reportér: [/b]Koľko Slovákov, podľa vášho odhadu, je v súčasnosti občanom Surinamu a aký je slovenský vplyv na surinamskú štátnu politiku?
Prezident: V Suriname je momentálne 10 Slovákov a Čechov, avšak je nutné podotknúť že zopár z nich je neaktívnych. Čo sa tyká politiky tak mame pod kontrolou kongres a taktiež prezidentsky úrad číže krajinu si riadime podľa našich predstáv.



Predposlednou zastávkou pri našej púti okolo sveta je Irán. Hoci sme nezistili, či sa tu skutočne nachádzajú jadrové hlavice, našli sme tu menšiu slovenskú komunitu, z ktorej nám na otázky odpovedal Albatross .



Reportér: Čo vás viedlo k tomu, aby ste sa usadili v Iráne?
Albatross: Dôvod prečo sme odišli do Iránu bol taký, že k vláde sa dostal kontroverzný hráč, pritom sme mali dobre rozbehnutú vládu s druhým kandidátom na prezidenta - peperodz . Keďže prehral voľby, tak my sme už nemali záujem podieľať sa na fungovaní štátu, lebo sme tušili čo bude nasledovať. V tom si myslím, že som to mohol povedať za celú jednotku. Druhým takým mojim dôvodom bolo, že som chcel skúsiť aj niečo iné, t.j. žoldnierstvo a samozrejme si aj trošku zarobiť a skvalitniť si výstroj. Teraz fungujeme ako žoldnierska jednotka za zlato, čo v dnešných časoch je už rarita.
Reportér:Ako ste spokojní s vašim pôsobením v Iráne?
Albatross: Irán je dá sa povedať žoldnierska krajina. Takže ľudia tu vedia veľmi slušne biť o čom svedčia aj výsledky z líg a turnajov. Rozhodovali sme sa medzi Egyptom a Iránom a som rád, že sme teraz tu.
Reportér:Koľko Slovákov, podľa vášho odhadu, je v súčasnosti občanom Iránu a aký je slovenský vplyv na Iránsku štátnu politiku?
Albatross: Slovákov tu nie je tak veľa ako v iných krajinách. Tipujem tak 5-6, ale aktívna je asi len naša jednotka. S obyvateľmi Iránu máme dohodu o tom, že sa nebudeme zapájať do vnútroštátnej politiky a tým pádom my môžeme biť, kde chceme. Táto dohoda nám aj vyhovuje, keďže sme žoldnierska jednotka a nemali by sme toľko času aj na riadenie štátu.



Na záver sa s našou redakciou prenesiete do Mexika. Táto krajina má skutočne zaujímavé hranice. Zo severu ju ohraničuje múrik a na juhu končia hranice voľakde v lesíku. Na východe má Mexiko svoj vlastný, súkromný, Mexický záliv. A na západe? Na západe je voda. Za ňou je ďalšia voda. Za ňou je ešte jedna voda. A za ňou je ten plôtik, ktorý Pacho spomínali. Ako je známe, aj v Mexiku sídli väčšia slovenská komunita. Podľa najnovších výskumov je tunajšie Slovenské osídlenie doložené aj v predkolumbovskej ére.



Aj z tunajšej komunity vám prinášame rozhovor. Pôvodne bol našim adeptom na rozhovor Tomas55789 , avšak uvedomili sme si, že rozhovor by pôsobil veľmi ťažkopádne.



Z toho dôvodu sme usúdili, že musíme zvoliť iného adepta. Ním sa napokon stal Atlan , bývali mexický prezident a súčasný poslanec kongresu.

Reportér: Čo vás viedlo k tomu, aby ste sa usadili v Mexiku?
Atlan: Za už toľko omieľaných okolností sme sa po mnohých rozhovoroch v rámci jednotky rozhodli opustiť Slovensko. Ja som bol tomu pozitívne naklonený, keďže som bol unavený zo situácie. Začali sme sa živiť ako žoldnieri, čo nám privádzalo slušný príjem a mohli sme si vyberať, kam vlastne chceme ísť a usadili sme sa v Iráne. to bolo však dočasné, keďže sme na krajinu boli naviazaní v rámci práce. surprised sa za doteraz neznámych okolností dostal do Mexika (legendy hovoria, že hľadal neobmedzený zdroj pálenky). Krajina bola v tom čase takmer úplne ľudoprázdna a obsadená USA. Rozhodli sme sa, že by to mohol byť fajn domov pre Légie a postupne sme sa tam presťahovali.
Reportér: Ako ste spokojní so vašim pôsobením v Mexiku?
Atlan: Momentálne je to pre nás taký malý Veľký raj a oáza pokoja . Nie vždy tomu tak bolo, najmä nie v našich mexických začiatkoch. Snažili sme sa byť v kontakte a spolupracovať s vtedajšími 2-3 aktívnymi občanmi Mexika - neSlovákmi. Boli to neskúsení hráči a jeden z nich mal priveľké ego a dokonca vyhlásil referendum za naše vyhostenie, ale keď sme sa ho pýtali ako to chce v rámci hry docieliť tak nikdy nevedel . Chvíľu sme tu boli spoločne dokonca aj s rumunskou jednotkou Avengers, no tí neskôr odišli a nám už nič nebránilo v tom, aby sme si budovali svoju krajinu. Po dlhých a tvrdých bojoch proti USA sa nám podarilo Mexiko oslobodiť a mali sme výborné postavenie v nasledujúcich rokovaniach (Američania veľmi dobre poznali našu vojenskú silu ešte z Jackistovej éry, kedy sme im pomáhali vybojovať veľa ťažkých bitiek) a rýchlo si uvedomili, že pre obe strany bude výhodnejšie spolupracovať ako proti sebe bojovať. Po tom všetkom, čo sa nám podarilo spraviť z neaktívnej krajiny musím v podstate obligatórne konštatovať, že som tu s naším pôsobením veľmi spokojný. stojí za tým však práca mnohých ľudí v rámci Légií. Cca pred mesiacom ma fakt potešil mexický shout v španielčine a ujo Google mi preložil, že dotyčný hráč chváli prácu Slovákov, ktorú odviedli pre Mexiko či už z pohľadu ekonomiky, ale aj z vojenského hľadiska. O to viac to potešilo, lebo to napísal hráč ktorý zažil naše začiatky v Mexiku a nebol nami veľmi nadšený .
Reportér: Koľko Slovákov, podľa vášho odhadu, je v súčasnosti občanom Mexika a aký je slovenský vplyv na mexickú štátnu politiku?
Atlan: Časť otázky som zodpovedal už v predchádzajúcej odpovedi. Kto ma pozná tak vie, že som priveľmi lenivý na to, aby som si teraz kontroloval všetky skutočne slovenské oddiely v Mexiku a počítal koľko nás tu je . Trúfam si však odhadnúť, že momentálne je nás tu už pár desiatok. Vplyv tu máme značný. V podstate totálne ovládame krajinu a tých zopár Mexičanov s nami spolupracuje, niektorých sme dokonca začlenili aj do Légií a majú tak možnosť čerpať všetky výhody plynúce z členstva .
PS: Všetkým čitateľom sa ospravedlňujem za dlhé odpovede, ale kto zvykol čítať moje noviny (podprahovú reklamu na ne si nevšímajte) vie, že mám vo zvyku písať dlhšie texty keď ma chytí slina a niečím si ten sud piva zaslúžiť musím, no nie? Len tak mimochodom, prečítaním toho dlhočizného textu súhlasíte s tým, že každý jeden z Vás mi dlžíte sud piva!




Musíme dodať, že okrem týchto skupín pôsobia v zahraničí aj jednotlivci, napríklad v Nórsku, Bolívií, Česku, Švajčiarku, Severnej Kórei,, Bhutáne, na Kube alebo v Čile.



Na záver sa chceme poďakovať všetkým zúčastneným za spoluprácu. Pôvodne sme mali v úmysle vytvoriť koláčový graf počtu slovenských hráčov v jednotlivých štátoch. Keďže sme však presné počty nezistili, prikladáme aspoň koláč.




Previous article:
Slováci v zahraničí, 1. časť (7 years ago)

Next article:
Briefly about civil war in Czech Republic (5 years ago)

ESim
or
Register for free:
Only letters, numbers, underscore and space are allowed (A-Z,a-z,0-9,_,' ')
Show more

By clicking 'Sign Up!', you agree to the Rules and that you have read the Privacy Policy.

About the game:


USA as a world power? In E-Sim it is possible!

In E-Sim we have a huge, living world, which is a mirror copy of the Earth. Well, maybe not completely mirrored, because the balance of power in this virtual world looks a bit different than in real life. In E-Sim, USA does not have to be a world superpower, It can be efficiently managed as a much smaller country that has entrepreneurial citizens that support it's foundation. Everything depends on the players themselves and how they decide to shape the political map of the game.

Work for the good of your country and see it rise to an empire.

Activities in this game are divided into several modules. First is the economy as a citizen in a country of your choice you must work to earn money, which you will get to spend for example, on food or purchase of weapons which are critical for your progress as a fighter. You will work in either private companies which are owned by players or government companies which are owned by the state. After progressing in the game you will finally get the opportunity to set up your own business and hire other players. If it prospers, we can even change it into a joint-stock company and enter the stock market and get even more money in this way.


In E-Sim, international wars are nothing out of the ordinary.

"E-Sim is one of the most unique browser games out there"

Become an influential politician.

The second module is a politics. Just like in real life politics in E-Sim are an extremely powerful tool that can be used for your own purposes. From time to time there are elections in the game in which you will not only vote, but also have the ability to run for the head of the party you're in. You can also apply for congress, where once elected you will be given the right to vote on laws proposed by your fellow congress members or your president and propose laws yourself. Voting on laws is important for your country as it can shape the lives of those around you. You can also try to become the head of a given party, and even take part in presidential elections and decide on the shape of the foreign policy of a given state (for example, who to declare war on). Career in politics is obviously not easy and in order to succeed in it, you have to have a good plan and compete for the votes of voters.


You can go bankrupt or become a rich man while playing the stock market.

The international war.

The last and probably the most important module is military. In E-Sim, countries are constantly fighting each other for control over territories which in return grant them access to more valuable raw materials. For this purpose, they form alliances, they fight international wars, but they also have to deal with, for example, uprisings in conquered countries or civil wars, which may explode on their territory. You can also take part in these clashes, although you are also given the opportunity to lead a life as a pacifist who focuses on other activities in the game (for example, running a successful newspaper or selling products).


At the auction you can sell or buy your dream inventory.

E-Sim is a unique browser game. It's creators ensured realistic representation of the mechanisms present in the real world and gave all power to the players who shape the image of the virtual Earth according to their own. So come and join them and help your country achieve its full potential.


Invest, produce and sell - be an entrepreneur in E-Sim.


Take part in numerous events for the E-Sim community.


forum | Terms of Service | Privacy policy | Support | Wikia | Alpha | Luxia | Primera | Secura | Suna | Xena | Mega | Arcadia | esim political game
PLAY ON